1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΕΒΕΡΤΟΝ-ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ 3-2 (ΕΠΙΚΗ

ΕΒΕΡΤΟΝ-ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ 3-2 (ΕΠΙΚΗ Λ Υ Τ Ρ Ω Σ Η)

 Σχεδόν όπως το 1994 έτσι και σήμερα η Έβερτον πέτυχε μια επική ανατροπή και επέστρεψε από την κόλαση του 0-2 στο ημίχρονο, στην επική νίκη λύτρωσης που διατηρεί την ομάδα στην Πρεμιερ λιγκ παρά την εφιαλτική σεζόν.

 Το πρώτο ημίχρονο ήταν βγαλμένο από τους χειρότερους εφιάλτες μας. Οι παίκτες της ομάδας έδειχναν να μην μπορούν να διαχειριστούν το άγχος. Στο 7 μια σέντρα του Mitchell και μια κεφαλιά του Ayew έφυγε άουτ.Στο 16′ ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Richarlison που είχε κερδίσει ο ίδιος χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ. Στο 20′ η Κρίσταλ Πάλας κέρδισε ένα φάουλ που το εκτέλεσε ο Eze στην καρδιά της περιοχής της Έβερτον και ο Mateta  με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η Έβερτον έδειχνε σε εκείνο το σημείο να μην έχει τον έλεγχο του αγώνα παρόλο που δημιούργησε δύο επικίνδυνες καταστάσεις.  Σε μια σέντρα του Coleman o Mykolenko δεν κατάφερε να σκοράρει στο δεύτερο δοκάρι μια και το πλασέ του έφυγε άουτ. Στο 31′ ο Richarlison μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Butland. Στο 33′ έγινε μια φάση που ξεσήκωσε το γήπεδο και τους παίκτες της ομάδας μας ο Ayew πάει και με τα δύο πόδια και ανατρέπει τον Gordon κλείνοντας τα μάλιστα πάνω στον νεαρό μέσο, όμως ο διαιτητής δεν δείχνει την κόκκινη κάρτα παρα μόνο την κίτρινη στον Ayew. Σαν μην έφτανε η καταφανέστατα άδικη απόφαση του διαιτητή Taylor ο ίδιος παίκτης δευτερόλεπτα αργότερα εκμεταλλεύεται την ασταθή απόκρουση του Pickford και πετυχαίνει το 0-2. Η μοναδική αξιόλογη φάση μέχρι το τέλος ενός εφιαλτικού ημιχρόνου ήταν μια κεφαλιά του Richarlison από σέντρα του Mykolenko που έφυγε ψηλά.

 Ευτυχώς όμως το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό βοηθώντας την Έβερτον να σημειώσει μια επική ανατροπή και να εξασφαλίσει την παραμονή στην Πρέμιερ λιγκ. Η Έβερτον πίεζε η Κρίσταλ Πάλας μαζεύτηκε για να διατηρήσει το 0-2. Στο 54′ ο Mykolenko εκτέλεσε ένα φάουλ ο Holgate έπιασε μια κεφαλιά μέσα στην περιοχή της Πάλας και έστρωσε την μπάλα στον Keane που με σουτ έκανε το 1-2. Το γκολ αναπτέρωσε τις ελπίδες της ομάδας μας και συνέχισε στο ίδιο ρυθμό, στο 61′ μια σέντρα του Richarlison ο Calvert-Lewin έκανε επαφή με την μπάλα αλλά δεν κατάφερε να την στείλει προς το τέρμα του Butland.  Στο 64′ η Πάλας είχε την καλύτερη στιγμή της στο δεύτερο ημίχρονο όμως ο Pickford έσωσε το σουτ του Mateta μέσα στην περιοχή. Στο 75΄ ήρθε η στιγμή της ισοφάρισης ο Coleman έβγαλε μια σέντρα η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Dele Ali που δοκίμασε κάτι σαν σέντρα σουτ η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς της Πάλας και έφτασε στον Richarlison που με σουτ ισοφάρισε σε 2-2. Με το γήπεδο να βράζει και να ωθεί την ομάδα σε μια μεγάλη ανατροπή ήταν σχεδόν βέβαιο ότι η νίκη θα ερχόταν . Τελικά η μαγική στιγμή της ανατροπής ήρθε στο 85′ όταν ο Gray εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Calvert-Lewin με κεφαλιά ψαράκι διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ-ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΙΚΤΩΝ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

αφησε ενα σχολιο