1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΕΒΕΡΤΟΝ 2022 VS EΒΕΡΤΟΝ

ΕΒΕΡΤΟΝ 2022 VS EΒΕΡΤΟΝ 2023 (ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ;)

Μετά από 12 αγωνιστικές έχουμε ένα ασφαλές δείγμα για να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα για την φετινή Έβερτον. Δεν χρειάζονται φυσικά τα στατιστικά για να δούμε ότι η φετινή Έβερτον είναι σαφώς βελτιωμένη. Όμως πόσο καλύτερη είναι και που χρειάζεται βελτίωση; Σε ποιά στατιστικά είναι ψηλά η ακόμα και πρώτη στην Πρέμιερ λιγκ και ποιοι παίκτες ξεχωρίζουν σε ατομικό επίπεδο. Οι απαντήσεις παρακάτω.

Η σύγκριση μας είναι φυσικά στο ίδιο αριθμό αγώνων (12)

               ΕΒΕΡΤΟΝ 2022   –   ΕΒΕΡΤΟΝ 2023

Βαθμοί                   13                                  14

Βαθμοί εντός             8                                4

Βαθμοί εκτός              5                              10

Νίκες                          3                                    4

Ισοπαλίες                    4                                    2

Ήττες                          5                                    4

Γκολ Υπερ                  11                                   14

Γκολ Κατά                  12                                   17

 

 Η βασική βελτίωση που βλέπουμε είναι στους βαθμούς που παίρνει εκτός έδρας η ομάδα, που είναι ακριβώς οι διπλάσιοι σε σχέση με πέρυσι. Εντός έδρας οι δύο ήττες στην αρχή από Φούλαμ και Γούλβς, αν και δεν απεικόνιζαν την πραγματική εικόνα των παιχνιδιών, κρατάνε την Έβερτον σε χαμηλότερα επίπεδα από την περσινή σεζόν. Στα γκολ υπέρ έχουμε μια μικρή βελτίωση, καθώς τα 3 γκολ παραπάνω είναι μια μικρή διαφορά. Ίσως ανησυχητικό τα 17 γκολ στην άμυνα, αλλά είναι παρήγορο ότι υπάρχει μια βελτίωση στις τελευταίες αγωνιστικές αν σκεφτούμε ότι τα 12 γκολ τα δέχθηκε η ομάδα στις πρώτες 7 αγωνιστικές ενώ στην συνέχεια  η ομάδα δέχθηκε 5 γκολ σε άλλους 5 αγώνες.

 Στα υπόλοιπα στατιστικά αξίζει να πούμε ότι η Έβερτον είναι η πρώτη ομάδα σε τάκλιν στην Πρέμιερ λιγκ αυτή την στιγμή με 246 τάκλιν. Επίσης πρώτη σε τάκλιν τελευταίου παίκτη με 4 τάκλιν. Δεύτερη είναι σε δοκάρια, καθώς 6 προσπάθειες παικτών μας έχουν πάει στο δοκάρι. Όπως δεύτερη σε όλη την Πρέμιερ λιγκ είναι και σε μακρινές μπαλιές καθώς 739 φορές οι παίκτες μας έχουν επιχειρήσει μακρινή μπαλιά. Τέλος αρκετά ψηλά είναι η ομάδα μας και σε σέντρες 4η με συνολικά 231 σέντρες.

 Τέλος για να περάσουμε και στα ατομικά στατιστικά.Πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Abdoulaye Doucoure με 4 γκολ. Πρώτος σε ασίστ είναι ο Jack Harisson με 3 ασίστ. Περισσότερα λεπτά στο αγωνιστικό χώρο έχουν οι Pickford και Tarkowski με 1080.Τέλος καλύτερα βαθμολογημένος παίκτης σύμφωνα με το Whoscored είναι ο Vitalii Mykolenko με μέσο όρο απόδοσης 7,31 ενώ σύμφωνα με το Sofascore είναι ο James Tarkowski με μέσο όρο απόδοσης 7,33.

αφησε ενα σχολιο