1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ MSP

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ MSP

 Στην MSP Sports Capital είναι «ενθουσιασμένοι για τις δυνατότητες της Έβερτον», καθώς συνεχίζονται οι συνομιλίες για μια συμφωνία που θα έβλεπε το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο να αποκτάει μερίδιο στον σύλλογο και δύο θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο.

 Η MSP με έδρα τη Νέα Υόρκη έχει ήδη παράσχει προσωρινή χρηματοδότηση για το έργο του νέου γηπέδου του συλλόγου στο Bramley-Moore Docks, αλλά συνεχίζει να εργάζεται για μια συμφωνία που θα τους έδινε  μερίδιο 25% στον σύλλογο ως αντάλλαγμα για τα δάνεια αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων λιρών που έχουν δώσει για το γήπεδο και μπορεί αργότερα να μετατραπούν και αυτά σε μετοχικό κεφάλαιο.

  Μια πηγή κοντά στο αμερικανικό ταμείο είπε ότι υπάρχει ένας πραγματικός ενθουσιασμός μεταξύ των εταίρων για τη μελλοντική συμμετοχή στην Έβερτον. Μου είπαν: «Είναι μια τεράστια ευκαιρία. Εξακολουθούν να ενδιαφέρονται πολύ να προχωρήσουν πέρα από την ενδιάμεση συμφωνία χρηματοδότησης».

 Ο κορυφαίος αθλητικός δικηγόρος David Diaz, που έχει συνεργαστεί εκτενώς με επενδυτικά κεφάλαια των ΗΠΑ σχετικά με πιθανές επενδύσεις και εξαγορές σε ποδοσφαιρικούς συλλόγους, είπε στο inews ότι η συμφωνία θα ήταν επωφελής και για τα δύο μέρη. Παρομοίασε τη συμφωνία με παρόμοιες ρυθμίσεις με την Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου πρόσθετοι μέτοχοι προστέθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου για να χρηματοδοτήσουν το νέο τους γήπεδο.

 Παρέχοντας πληροφορίες για την πιθανή κατεύθυνση του MSP, είπε: “Η MSP θέλει σταθερές θέσεις για επενδύσεις, θέλει περιορισμένο ρίσκο. Δεν αποστρέφονται τόσο τον κίνδυνο όσο άλλες αμερικανικές εταιρείες, αλλά κάνουν ελεγχόμενες επενδύσεις. Αυτό θα είναι μεγάλο για αυτούς. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι στο ποδόσφαιρο έχουν βουτήξει σιγά σιγά το δάχτυλό τους στο νερό και αυτό θα είναι η μεγαλύτερη συμφωνία που έχουν κάνει. Θα προσπαθήσουν να φτιάξουν έναν μεσοπρόθεσμο οδικό χάρτη που θα συνεπάγεται αυστηροποίηση των δαπανών γύρω από το έργο του σταδίου και διατήρηση των δαπανών σχετικά με το χτίσιμο της ομάδας δεν θα είναι άλλος ένας Boehly στην Τσέλσι, που θα βάζει χρήματα σε μεταγραφές. Τους βλέπω πιο συντηρητικούς.”

αφησε ενα σχολιο