1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΕΦΥΓΑΝ ΑΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

ΕΦΥΓΑΝ ΑΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

 Τα ταλέντα των ακαδημιών είναι μια ειδική ιστορία στην Έβερτον, αξίζουν η δεν αξίζουν μια θέση στην ομάδα είναι δύσκολο να το κρίνουμε άλλωστε κάποιες φορές είναι και θέμα συγκυριών. Σας παρουσιάζουμε 3 ταλέντα που πρωταγωνιστούν στις ομάδες τους και έφυγαν άδοξα από την Έβερτον.

NATHAN BROADHEAD : Ο νεαρός Ουαλός εξτρέμ που μπορεί να παίξει και στην επίθεση, ήταν στην Έβερτον από τα 10 του χρόνια όταν και ήρθε από την Ρέξαμ. Στην Έβερτον έκανε μόλις δύο επίσημες συμμετοχές. Η πρώτη το Δεκέμβριο του 2017 όταν πέρασε ως αλλαγή στο 82′ στο άνευ σημασίας εκτός έδρας παιχνίδι στο Europa league με τον Απόλλων Λεμεσού, με τελικό σκορ 0-3. Μάλιστα σε εκείνο το παιχνίδι έδωσε την ασίστ για το τελευταίο γκολ της Έβερτον του Nikola Vlasic στο 87′. Η δεύτερη συμμετοχή του ήρθε σε ένα 0-0 με την Μπράιτον τον Απρίλιο του 2021 όταν ο Carlo Ancelotti του έδωσε λίγα λεπτά παιχνιδιού και το καλοκαίρι υπέγραψε νέο συμβόλαιο ως το 2024.  Παρόλο που τον είδαμε πολλές φορές στην αποστολή και στον πάγκο δεν πήρε άλλες ευκαιρίες. Στους δανεισμούς του τα πήγε σχετικά καλά. Πρώτα βοήθησε την Σάντερλαντ να ανέβει από την Λίγκ 1 στην Τσάμπιονσιπ και στην συνέχεια έκανε στην Γουίγκαν μισή σεζόν το 2022/23 με 22 συμμετοχές και 5 γκολ. Όταν ήρθε η πρόταση από την Ίπσουιτς πέρυσι τον Ιανουάριο για 1,5 εκατομμύριο λίρες πουλήθηκε σχεδόν με κλειστά μάτια. Στην Ίπσουιτς πέρυσι και φέτος κάνει εξαιρετικές σεζόν. Μετά την πώληση του τον προηγούμενο Ιανουάριο πρόλαβε να κάνει 19 συμμετοχές είχε 8 γκολ και 5 ασίστ σε μισή σεζόν στην Λιγκ 1 και ανέβηκε με την ομάδα στην Τσάμπιονσιπ. Φέτος η Ιπσουιτς συνεχίζει ανέλπιστα για μια ομάδα που μόλις ανέβηκε κατηγορία να κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Μάλιστα την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα της Τσαμπιονσιπ. Η συνεισφορά του 25χρονου Ουαλού είναι μέχρι στιγμής πρώτος σκόρερ με 13 γκολ και 3 ασίστ σε 37 παιχνίδια. Είναι και διεθνής με την Εθνική Ουαλίας όπου έχει 11 συμμετοχές και 2 γκολ.

ELLIS SIMMS : Έχουμε ξοδέψει αρκετό χρόνο για να γράφουμε για τον 23χρονο επιθετικό. Δεν μας είναι άγνωστος έχει κάνει 12 επίσημες συμμετοχές στην πρώτη ομάδα της Έβερτον και έχει πετύχει μόλις 1 γκολ πέρυσι με την Τσέλσι στην ισοπαλία 2-2 εκτός έδρας. Όπου και αν πήγαινε δανεικός εντυπωσίαζε, 10 γκολ σε 24 συμμετοχές στην Μπλάκπουλ. 7 γκολ σε 21 συμμετοχές στην Χάρτς. 7 γκολ σε 17 συμμετοχές και στην Σάντερλαντ. Το καλοκαίρι έφυγε οριστικά για την Κόβεντρι, δεν ξεκίνησε καλά την σεζόν αλλά τους τελευταίους μήνες δείχνει καυτός έχει πετύχει συνολικά 13 γκολ και έχει δώσει 1 ασίστ σε 42 συμμετοχές. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν πήρε πραγματικές ευκαιρίες στην Έβερτον, άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι δεν μπορούσε να σταθεί στην Πρέμιερ λιγκ. Η αλήθεια είναι μάλλον κάπου στην μέση, όμως δεν θα ήταν πιο χρήσιμος φέτος από τον Chermitti? που κόστισε και 15 εκατομμύρια.

ANTONEE ROBINSON : Είναι κρίμα που ένας αριστερός μπακ που παίζει βασικός στην Φούλαμ εδώ και 4 χρόνια. Έφυγε από την Έβερτον χωρίς επίσημη συμμετοχή. Σε μία Φούλαμ που σημερινός προπονητής του, ήταν τότε προπονητής στην Έβερτον ο Marko Silva. Προϊόν των ακαδημιών ήταν στην Έβερτον από τα 11 του χρόνια. Ο συμπαίκτες όταν ήταν στην Κ18 τον εξέλεξαν καλύτερο παίκτη της σεζόν το 2014/15.  Η αλήθεια είναι ότι όταν έφυγε είχε μπροστά του τους Baines και Digne αλλά με δύο σεζόν γεμάτες στην Τσάμπιονσιπ και βασικός διεθνής παίκτης με τις ΗΠΑ θα μπορούσε να πάει 1-2 χρόνια ακόμα δανεικός αντί να πουληθεί για ψίχουλα την Γουίγκαν, άλλωστε μόλις ένα χρόνο μετά την πώληση του παράτησε το ποδόσφαιρο ο 35χρονος Baines. Όμως τότε ήταν η περίοδος των πολύ παχιών αγελάδων στην Έβερτον και προτιμούσαν τις ακριβές μεταγραφές χωρίς να κοιτάζουν προς τις ακαδημίες.

Ας ελπίσουμε να μην χαθεί άλλο ταλέντο χωρίς να βεβαιωθούμε αν πράγματι άξιζε η όχι θέση στην ομάδα μας.

αφησε ενα σχολιο