1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Η εκμετάλευση της ακαδημίας

Η εκμετάλευση της ακαδημίας

Η αλήθεια είναι πως η ομάδα μας το τελευταίο διάστημα έχει μπει σε μία δύνη όσον αφορά το ιδιοκτησιακό και το θέμα του υποβιβασμού! Μετά τη σφαλιάρα που δεχτήκαμε από την Chelsea, πολύς κόσμος αγανάκτησε και έβγαλε αντίδραση για το μέλλον της ομάδας μας. Άλλοι την “πέσανε” στον Dyche και “άλλοι” στους παίκτες. Το θέμα είναι πως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, τα άρθρα που ανέβηκαν τις τελευταίες μέρες είναι αρκετά και δεν θα κάτσω να μιλήσω ή να απολογηθώ για τον Dyche και τον κάθε Dyche. Ένα θέμα όμως που έχει αναφερθεί πολύ είναι γιατί δεν έχει χρησιμοποιήσει παίκτες από τις ακαδημίες ή τους νέους που έχουμε στο ρόστερ μας, ώστε να μπορέσουν να πάρουν ανάσες και κάποιοι παίκτες.

Μπαίνω στο κυρίως θέμα του άρθρου, χθές ρίχνοντας κλεφτές ματιές στο παιχνίδι Crystal Palace – Everton (είχε Champions League γαρ) είδα κάποιους παίκτες που με εντυπωσίασαν. Η αλήθεια είναι πως έχω δει 4-5 παιχνίδια της Everton U21 (πρώτη φορά στη ζωή μου ασχολούμαι με τις ακαδημίες). https://www.youtube.com/watch?v=kbFMHz9aeFg

Παρόλο που χάσαμε 4-2 στον ημιτελικό, ήταν ένα ευχάριστο ταξίδι βλέποντας αυτά τα παιδιά να πάρουν ένα τρόπαιο. Και ανταγωνίστηκε με δύσκολες και “μεγάλες” ακαδημίες ανά την Ευρώπη. Δεν είναι λίγο να κερδίζεις ομάδες όπως Monaco, Feyenoord ή Benfica, ομάδες που έχουν βγάλει πολλά ταλέντα ανά τα χρόνια.

Προφανώς και να αναφερθώ σε κάποια ονόματα παικτών της ομάδας μας μπορεί να μην σας λένε κάτι, αλλά το μέλλον είναι λαμπρό… ΟΜΩΣ θα μπορέσουν να βρουν θέση στο ρόστερ της αντρικής ομάδας; Διότι του χρόνου θα πρέπει η ομάδα να ΞΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ από τις στάχτες της! Δεν με νοιάζει αν θα πάρουμε τον Ronaldo ή τον Messi, με νοιάζει να μπορέσει ο Dyche να δημιουργήσει μία ομάδα που θα έχει μέλλον και διάρκεια για τα επόμενα χρόνια. Εφόσον φυσικά υπάρχει και μία σοβαρή διοίκηση και να μην τους πουλάμε με την πρώτη ευκαιρία!

Ο Moyes είχε φτιάξει ένα σύνολο με νέους και έμπειρους παίκτες που στελέχοναν το ρόστερ. Πιστεύω πως και ο Dyche αν παραμείνει στην ομάδα μας να κάνει τα σωστά βήματα!

Κάποιοι παίκτες που πρέπει του χρόνου να παίξουν και όχι να πάρουν χρόνο συμμετοχής είναι οι Barnsley (GK), Chermiti(ST), Mills(MD), Whittaker(MD), Butterfield(MD), Djankpata(AMC), Metcalfe(MD), Okoronkwo(FW).  Ήδη σας ανέφερα 8 παίκτες που μπορούν κάλυστα να αγωνίζονται στο αντρικό τμήμα, χώρια παίκτες όπως Patterson, Branthwhite, Dobbin μπορεί να δημιουργηθεί μία ομάδα που θα βγάλει μάτια! Μπορεί όχι στην πρώτη σεζόν αλλά από τη δεύτερη όταν θα έχουν ψηθεί στο πρωτάθλημα να είναι μία εντελώς διαφορετική ομάδα με το ήδη γερασμένο ρόστερ!

Κατά το παρελθόν έχουν βγεί από τις ακαδημίες μας παίκτες όπως Anichebe, Baxter, Duffy, Broadhead, Kenny, Gordon, Stones, Barkley, Rooney και πολλοί ακόμα άλλοι ποδοσφαιριστές!

Η ακαδημίες της Everton θεωρούνται μία από τις 5 καλύτερες στην Αγγλία αλλά παρόλα αυτά στηριζόμαστε σε παίκτες όπως Beto και Danjuma…

 

αφησε ενα σχολιο