1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Ενός κακού, μύρια έπονται

Ενός κακού, μύρια έπονται ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ???

Δεν ξέρω τι με έχει πιάσει τον τελευταίο καιρό με τα αποφθέγματα.

”Ενός κακού μύρια έπονται” Σοφοκλής  496-406 π.Χ

Θυμήθηκα επίσης τον μύθο του καιάδα. Στον καιάδα έριχναν οι Σπαρτιάτες τα παιδιά τους τα αρσενικά όταν ήταν άρρωστα, ενας μύθος που εν έτει 2024 τα ζαχαρωτά τον χρειάζονταi  ίσως να γίνει στην πραγματικότητα. Ή μήπως είναι όλο αυτό υπερβολικό? Ο κόσμος είναι έτοιμος να ρίξει στον καιάδα μία ομάδα που παλεύει για την σωτηρία ενώ δεν θα έπρεπε. Η Έβερτον έχει κανονικά 35 βαθμούς. Για να ρίξω στους παίκτες το φταίξιμο θα πρέπει να έχουμε 8 βαθμούς διαφορά από την σωτηρία και να πέσουμε. Αυτό όμως δεν συμβαίνει. Σίγουρα μπορώ να γκρινιάξω για το ντεφορμάρισμα της ομάδας αλλά…

Η Έβερτον είναι

μία ομάδα ακέφαλη από τον Οκτώβριο. Ίσως να είναι και η μόνη ομάδα χωρίς πρόεδρο εκτός από ιδιοκτήτη μετά τον Θάνατο του αείμνηστου Bill Kenwright. Μια ομάδα που προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή μαζί με το νέο γήπεδο  Bramley-Moore Dock στις όχθες του ποταμού Mersey.

Αν με έπιανες και εμένα χθες από την μύτη θα έσκαγα. Μπορώ να πω ότι ήμουν και πολύ εξαγριωμένος με την εμφάνιση. Σκέφτηκα πολύ. Με εκνευρίζει η δήλωση του Dyche όπως και του Tarkowski. Μετά από τέτοιο αποτέλεσμα σκύβεις το κεφάλι ζητάς συγγνώμη από τον κόσμο και την επόμενη έχεις δουλειά να κάνεις. Εν βρασμώ που λένε θα είχα απολύσει τον Dyche. Σαν άλλος γιαννακόπουλος θα γύριζε η ομάδα με λεωφορείο και όχι με αεροπλάνο ως τιμωρία για την εμφάνιση.

Μετά όμως από λίγη σκέψη και babysitting έπρεπε να κοιμηθεί ο μικρός, στεναχωρέθηκα που δεν ζω στο Λιβερπουλ. Να περιμένω στο αεροδρόμιο και να υποδεχτώ την ομάδα. Δεν πειράζει ψηλά το κεφάλι. Είμαστε δίπλα σας. Κανείς δεν θα σας πειράξει. Και αυτό πρέπει να γίνει. Να είμαστε δίπλα τους. Όλοι είμαστε επίσης έτοιμοι να εκραγούμαι αλλά πρέπει να μείνουμε ήρεμοι, εμείς οι φίλαθλοι αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια.  Σκεφτείτε τον εαυτό σας στην δουλειά να ξυπνάτε μια μέρα και να σας λένε το μηνιάτικο σας θα γίνει 300ευρώ γιατί ο εργοδότης χρωστάει ή κάτι παρόμοιο με τους βαθμούς. Τώρα θα μου πεις στην ελλάδα γίνεται και χωρίς να χρωστάει ο εργοδότης , σωστά, ατυχές παράδειγμα η Ελλάδα του ΜΤΣΚ Γ….. Πάει κοντά 4 μήνες από αυτή την ηλίθια απόφαση που η ομάδα είναι μόνη.  Σίγουρα η Ψυχολογία της ομάδας και των παικτών βρίσκεται σε κακό σημείο και μόνο εμείς οι γνήσιοι Εβερτόνιανς που δεν έχουμε κάποιο όφελος που μετά την οικογένεια μας,τις γκόμενες, τις ελληνικές ομάδες η κάψα μας είναι τα Ζαχαρωτά.

Είναι επίσης εμφανές σε όλο αυτό που αναφέρω λίγο πιο πάνω ότι η ομάδα είναι ακέφαλη και έχουμε ακόμη προπονητή τον Κύριο Dyche. Δεν φταίει το ρόστερ 100%. Έκανε χθες πάλι την μαγεία του. Έχει εμμονές δεν υπάρχει δεύτερο πλάνο την ώρα του παιχνιδιου. Η ομάδα πίεζει ψήλα χθες χωρίς κανέναν λόγο και ο Poter  σε κάνει ότι θέλει. Μιλησαμε με τον Δαμιανό στο Pre game και είπαμε ένας παίκτης που πρέπει να προσέξουμε είναι ο εν λόγο κύριος στα αριστερά. Αυτό όπως είδατε όλοι χθες δεν έγινε. Το φταίξιμο πάει στον κύριο Dyche. Είχε τρεις μήνες χωρίς νίκη και έπαιζε με δεξί μπακ Godfrey αφενός χθες ξεκίνησε με Coleman οκ λες αρχηγός έμπειρος ας παίξει. Γίνεται αλλαγή στο ημίχρονο και βάζει Patterson που είχε να παίξει 4 μήνες. Δεν ξέρει σαν έμπειρος προπονητής ότι πρέπει οι παίκτες να έχουν αγώνες στα πόδια τους για να μπορούν να ανταπεξέλθουν και να προσφέρουν? Ένα ακόμη σημείο που είναι άξιο αναφοράς είναι ο τραυματισμός του Branthwaite στο 57ο λεπτό που γίνεται αλλαγή και βάζει Keane  που το 2024 δεν είχε παίξει καθόλου. Ξέρω ότι ίσως άλλος προπονητής στην θέση του με όλα αυτά που γίνονται να είχε παραιτηθεί αλλά αυτός μένει και στηρίζει την θέση του. Χωρίς διοίκηση, χωρίς να ξέρει τι θα ξημερώσει αύριο στην ομάδα και αυτός είναι στην βάση του. Θετικό και για αυτό δεν τον βρίζω 24 ώρες την ημέρα 7 φορές την εβδομάδ ( δεν απέχω πολύ από αυτό) . Παρόλα αυτά που έχω προαναφέρει όμως δεν μπορώ να ακούω ή να  διαβάζω σε φόρουμ ότι η ομάδα θα πέσει, τι ρόστερ είναι αυτό και άλλα πολλά.Ας μου πει κάποιος φίλος της Έβερτον ή κάποιος ουδέτερος ποια ομάδα από όλες αυτές εκεί έξω που λέτε ότι είναι καλύτερες και δεν εννοώ ομάδες τις 8αδας έχει 3 παίκτες που αν πουληθούν το καλοκαίρι θα πάρουν πάνω από 200 μύρια? Γιατί η Έβερτον αν πουλήσει ας πούμε Onana, Branthwaite.Pickford στοιχίζουν πάνω από 70μ ο καθένας. Ξέρω ότι ο Onana δεν παίζει καλά ο Pickford σε παιχνίδι με 10 shots οn target έφαγε έξι. Χάρισε γκολ ίσως περισσότερα γκολ από το λάθος του. Τον μικρό τον έκαναν χθες 3 ποδιές.  Καταλαβαίνω την στεναχώρια όλων ειλικρινά αλλά ρε Εβερτόνιανς ας στηρίξουμε εμείς τα παιδιά

αυτά. Όλα είναι θέμα ψυχολογίας πλέον. Πάμε όλοι μαζί να τελειώσει το μαρτύριο και το καλοκαίρι αν ποτέ οι ανίκανοι της Premier League δώσουν επιτέλους το ο.k στους 777 Capital Partners.

Ίσως λοιπόν αυτό το 6-0 το χθεσινό να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ξυπνήσουν όλοι.  Από τους παίκτες μέχρι τους οπαδούς, Ίσως πρέπει να πάρουν για τα λίγα αυτά παιχνίδια Rooney ή Ferguson να τελειώσουν την χρονιά, ίσως πρέπει να μαζευτούν ξανά οι οπαδοί πριν από το παιχνίδι για υποδοχή και στήριξη, ίσως να είναι καλό να μην παίξουν κάποιοι παίκτες στο επόμενο για να δουν ότι η φόρμα τους μας οδήγησε σε αυτό. Ίσως, Ίσως Ίσως………..

 

Η ουσία Εβερτόνιανς είναι μία και μοναδική.

Η Έβερτον μας χρειάζεται σαν τα σκυλιά του πολέμου σε Όλα τα παιχνίδια λοιπόν τα επόμενα, που είναι τελικοί. Η ομάδα μας χρειάζεται δίπλα της και εμείς αυτό πρέπει να κάνουμε.  Όλοι την θετική ενέργεια παιδιά και να δείτε πως όλα θα πάνε καλά και του χρόνου η ομάδα θα είναι ακόμη καλύτερη σε σχέση με φέτος.

Είμαι Εβερτονάρα γιατί …….

Evertonians are born not manufactured

Nil Satis Nisi Optimum

αφησε ενα σχολιο