1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΩΓΗΠΕΔΙΚΗ ΜΑΧΗ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΩΓΗΠΕΔΙΚΗ ΜΑΧΗ

 Εκτός από το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, η  Έβερτον θα δώσει αυτές τις μέρες και μια μεγάλη έξω-γηπεδική μάχη.

 Πρόκειται για την υποτιθέμενη παραβίαση των κανόνων του Οικονομικού Fair Play.Οι κατηγορίες έγιναν γνωστές τον περασμένο Μάρτιο μετά την καταχώρηση οικονομικών ζημιών ύψους 372 εκατομμυρίων λιρών για τρεις σεζόν, υπερβαίνοντας το όριο των 105 εκατομμυρίων λιρών της Πρέμιερ Λιγκ.Οι άνθρωποι της Έβερτον επρόκειτο να παρουσιαστούν ενώπιον μιας ανεξάρτητης επιτροπής την Τετάρτη (25 Οκτωβρίου), με την υπόθεση να εκδικάζεται για αρκετές ημέρες και την τελική ετυμηγορία να εκδοθεί κάποια στιγμή τον Νοέμβριο χωρίς να έχει δοθεί προειδοποίηση σε κανένα σύλλογο.

 Ήδη η συζήτηση έχει ξεκινήσει με πάρα πολλές εικασίες από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σχετικά με το αν θα τιμωρηθεί η Έβερτον και ποια θα μπορούσε να είναι η ποινή σε ενδεχόμενη τιμωρία. Η εφημερίδα Independent ισχυρίζεται ότι η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα, αλλά το αποτέλεσμα είναι απίθανο να δημοσιευτεί μέχρι τον επόμενο μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, αν η Έβερτον κριθεί ένοχη θα μπορούσε να επιφέρει πρόστιμο ή αφαίρεση πόντων, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

 Στους The Times, γράφουν ότι η διαδικασία ξεκίνησε ήδη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα με την Έβερτον, να εκπροσωπείται από έναν σύμβουλο του Βασιλιά. Η ομάδα μας όπως γράφουν έχει κάνει ήδη εισαγωγικές υποβολές, μαζί με την Πρέμιερ Λιγκ, σχετικά με τις υποτιθέμενες παραβιάσεις. Το ρεπορταζ των Times  ισχυρίζεται ότι η διευθύντρια νομικών υπηρεσιών της Έβερτον, Κέιτι Τσαρλς, και ο μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος Κόλιν Τσονγκ θα είναι παρόντες στις 25 Οκτωβρίου.

  Πάντως ένα γεγονός που κανείς δεν έχει αρνηθεί και κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, είναι για ποιο λόγο η Έβερτον παραπέμφθηκε τελικά από την Πρέμιερ λιγκ. Μια και οι άνθρωποι της ομάδας συνεργαζόταν με την Πρέμιερ λιγκ σε σχέση με τις δαπάνες τους τους τελευταίους 18 μήνες, πριν το σοκ των κατηγοριών. Στην ομάδα μας συνεχίζουν να επιμένουν σε όλους τους τόνους ότι μπορούν να αποδείξουν ότι συμμορφώθηκαν με τους κανόνες δαπανών.

αφησε ενα σχολιο