1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Μια βόλτα στο εξοχικό

Μια βόλτα στο εξοχικό μας.

Μια μικρή πόλη σχεδόν 500.000 κατοίκων με δύο ομάδες που ένα πάρκο χωρίζει τα δύο γήπεδα και αποκαλείται…. The friendly derby που ίσως είναι και το μόνο σε όλο τον κόσμο. Ψάχνω μέρες να βρω ομάδες από την ίδια πόλη να παίζουν στην ίδια κατηγορία και να είναι φιλικό αλλά τζάμπα χάνω τον χρόνο μου.

 Με έβαλε σε σκέψεις ο Γιάννης για το πως πιστεύει ότι θα κατέβει η ομάδα. Υπάρχει το κλασικό 4-4-1-1 όπως έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια και ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει πλήν του διπλού στο Βίλα παρκ με εκείνο το 3-5-1-1. Με αυτό το σύστημα ήρθε και το διπλό πριν 3 χρόνια 0-2. Για την ιστορία και μόνο Ριτσαρλισον στο 3′ και Γκίλφι στο 83′ πεναλτι. Η Λιβερπουλ είχε μπροστά Σαλαχ, Φιρμινιο, Μανέ και εμείς είχαμε πίσω , Κιν, Χολγκειτ, Γκοτφρει.  Αυτό δεν περιγράφω άλλο( γελια).

Η ομάδα του συμπαθέστατου γκρινιάρη προπονητή αλλά εξαιρετικού χαρακτήρα και ανθρώπου Γιουργκεν Κλοπ έχει 3 σημαντικές απουσίες. Gapko  ο ολλανδος επιθετικός που είναι τραυματίας, ο σκοτσέζος Andy Robertson που τραυματίστηκε με τις εθνικές και ο  Curtis Jones που αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο παιχνίδι με τα σπιρούνια. Ένα παιχνίδι που η γκρίνια της Λιβερπουλ υπάρχει ακόμη και δικαίως. Είναι φυσικό επακόλουθο η διαιτησία του καλού Craig Pawson να έρχεται με πίεση και ως είθισται θα είναι ένα κλίκ με το μέρος της γηπεδούχου ομάδας. Αν ξεκινήσει αριστερά με Τσιμίκα νομίζω είμαστε καλά (γελιο). Δεν είναι σε καλό φεγγάρι η Λιβερπουλ και είναι μια καλή ευκαιρία για μας. Ξέρω όμως ότι εμείς και νεκρούς ανασταίνουμε χααχχαχα.. Είναι όμως εγώ το νιώθω.

Θα με φάτε το ξέρω αλλά θεωρώ ότι έχουμε έξυπνο προπονητή. Πολλοί δεν τον θεωρείται καν προπονητη (γελιο) αλλά εγώ τον πιστεύω. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Είναι μια ευκαιρία να δώσει στην ομάδα μας μια ταυτότητα. Οπότε νομίζω ότι θα παίξουμε 3-5-2 δίνω εντεκάδα. Pickford- Branthwaite, Tarkowski, Keane- Mykolenko, Onana, Garner, Young- Harrison, Doucoure – DCL. Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει ο Dyche. Μπορεί να αφησει Onana να κατέβει ο Doucoure  και να παίξει ο MCneil. Υπάρχει βέβαια και μια ακόμη περίπτωση, είναι βέβαια πολύ επιθετικό και πιο επικίνδυνο να παίξει εξ αρχής αριστερά  Mc neil και Mykolenko  πάγκο.

Ότι σύστημα και να παίξει, θεωρώ ότι η ομάδα μας θα πάει για την νίκη. Ένα τρίποντο που θα δώσει ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση και ο κόσμος θα βγάλει από το μυαλό του το σενάριο για Τσαμπιονσιπ (που κακώς το έχει) και θα αλλάξει και η νοοτροπία. Πρέπει να φύγουμε από την μιζέρια και να έχουμε όλοι και όταν λέω όλοι το εννοώ, το μομέντουμ για κάτι θετικό αυτή την χρονιά. Μέχρι την επόμενη διακοπή έχουμε 3 εκτός και έναν εντός, με Λιβερπουλ, Γουεστ χαμ, έρχονται οι Γλάροι αρχές νοεμβριου και πηγαίνουμε Selhurst Park για να παίξουμε με την Crystal Palace. Θεωρώ ότι είναι ένα πρόγραμμα δυνατό που μπορεί να μας προσφέρει χαρές με 2-3 νίκες. Το κύπελλο μετά τα σφυριά θα το αναλύσω σε άλλο επεισόδιο.

Δύο μέρες έμειναν λοιπόν. Θετική αύρα από εμάς τους Greek -Toffees. Τελικό σκόρ 1-2 περιμένω και τα δικά σας σκορ  και μην ξεχνάτε…

Evertonians are Born not manufactured

 

αφησε ενα σχολιο