1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΚΤΗ

ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΚΤΗ ΤΗΣ ΕΒΕΡΤΟΝ

 Ο πρώην παίκτης της Έβερτον, Li Tie καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην πατρίδα του την Κίνα.

 Ο 46 ετών σήμερα πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής, ενεπλάκη σε σκάνδαλο διαφθοράς αφού παραδέχτηκε δημόσια ότι πλήρωσε 3 εκατομμύρια γουάν (330.000 Αγγλικές λίρες) ως δωροδοκία για να αναλάβει την εθνική ομάδα της Κίνας. Επίσης στην τηλεοπτική του ομολογία στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, ο πρώην αμυντικός μέσος παραδέχτηκε ότι συμμετείχε σε ένα σκάνδαλο στημένων αγώνων όσο ήταν προπονητής των Hebei China Fortune και Wuhan Zall.

 Ένας από τους πιο ταλαντούχους Κινέζους παίκτες της γενιάς του αγωνίστηκε 92 φορές με την φανέλα της χώρας του, ο Li Tie έκανε 33 εμφανίσεις για την Έβερτον κατά τη διάρκεια ενός δανεισμού από την κινεζική ομάδα Liaoning την σεζόν 2002/03. Στη συνέχεια υπέγραψε μόνιμα από τους μπλε σε μια μεταγραφική συμφωνία £1,2 εκατομμυρίων και έπαιξε επτά αγώνες την επόμενη σεζόν πριν σπάσει το πόδι του τον Φεβρουάριο του 2004 όσο έλειπε για αγώνες με την Εθνική Κίνας. Αυτό οδήγησε σε σοβαρά προβλήματα τραυματισμών και το 2006 η Έβερτον τον άφησε ελεύθερο.Στην συνέχεια υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ το 2006, ο Li έκανε μόνο μία εμφάνιση για τις Λεπίδες. Επέστρεψε στην Κίνα το 2008 και αφού αποσύρθηκε από το παιχνίδι τρία χρόνια αργότερα, ο Λι ξεκίνησε μια προπονητική καριέρα που εξελίχθηκε ως ντροπή για το ποδόσφαιρο.

αφησε ενα σχολιο