1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΤΙΓΧΑΜ

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ

 Η Έβερτον μπορεί να χρειαστεί να περιμένει λίγο ακόμα για να μάθει αν θα επιβληθεί τιμωρία στην Νότιγχαμ Φόρεστ σχετικά με υποτιθέμενες παραβιάσεις των οικονομικών κανόνων.

  Τόσο η Νότιγχαμ Φόρεστ όσο και η Έβερτον κατηγορήθηκαν ότι παραβίασαν τους Κανόνες Κερδοφορίας και Βιωσιμότητας της Premier League (PSR) νωρίτερα τον Ιανουάριο, με την ακρόαση της Φόρεστ να έχει ήδη πραγματοποιηθεί την προ-προηγούμενη Πέμπτη. Η επιτροπή πρέπει να λάβει απόφαση εντός μιας εβδομάδας μετά την ακρόαση. Αλλά τώρα, η The Athletic ισχυρίζεται ότι δεν θα γνωρίζουμε την ετυμηγορία της υπόθεσης πριν τη Δευτέρα.

 Η υπόθεση της Έβερτον αναμένεται να ξεκινήσει μόλις εκδοθεί η ετυμηγορία κατά της Φόρεστ. Και οι δύο πλευρές έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση στις αντίστοιχες αποφάσεις, μια διαδικασία που μπορεί να μην ολοκληρωθεί παρά μόνο μετά την τελευταία ημέρα της σεζόν. Οι κανόνες της Premier League λένε ότι οι σύλλογοι μπορούν να χάσουν μόνο έως και 105 εκατομμύρια λίρες σε τρία χρόνια, ή 35 εκατομμύρια λίρες κάθε σεζόν.

  Αυτό το όριο είναι χαμηλότερο για ομάδες που έχουν προβιβαστεί εντός του αντίστοιχου τριετούς κύκλου. Σημαίνει ότι η Φόρεστ είχε δικαίωμα να χάσει μόνο 61 εκατομμύρια λίρες τις τελευταίες τρεις σεζόν. 13 εκατομμύρια λίρες για τις δύο σεζόν που πέρασαν στην Τσάμπιονσιπ πριν ανέβουν και 35 εκατομμύρια λίρες για  την περασμένη σεζόν. Είναι άγνωστο το ακριβές ποσό που έχουν υπερβεί αυτό το ποσό. Η περίπτωση της Φόρεστ ενδιαφέρει την Έβερτον με τους δύο συλλόγους να βρίσκονται σε μάχη για τον υποβιβασμό. Η αφαίρεση 10 βαθμών της Έβερτον μειώθηκε στους έξι, πράγμα που σημαίνει ότι οι Μπλε στην 16η θέση βρίσκονται ένα βαθμό πάνω από τη Φόρεστ.

αφησε ενα σχολιο