1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ-ΕΒΕΡΤΟΝ (ΠΡΙΝ ΤΟ

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ-ΕΒΕΡΤΟΝ (ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

3ος γύρος Κύπελλο Αγγλίας

22:00 Ώρα Ελλάδος

20:00 Ώρα Αγγλίας

Selhurst park (Λονδίνο)

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ (Θανάσης)

 Με την έναρξη του 3ου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας ξεκινάει η καινούργια χρονιά για την Εβερτον. Την Πέμπτη λοιπόν στις 22:00 ώρα Ελλάδος ταξιδεύουμε στο Λονδίνο και το Selhurst Park για να αντιμετωπίσουμε τον Δεινόσαυρο και τους Glaziers γιατί όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο κείμενο έτσι ήταν η οναμασία της Κρισταλ Παλας πριν γίνουν αετοί…. Τζαμάδες μέχρι και τις αρχές τις δεκαετίας του ’70.

 Δυστυχώς η ομάδα μας βρίσκεται σε κακή κατάσταση. συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα έχουν ζορίσει λίγο τα κουρασμένα κορμιά των Ζαχαρωτών μιας και ο Dyche προτιμάει το μικρό ροτέισον. Γενικά πάντως μετά το φορτωμένο πρόγραμμα του Δεκεμβρίου η ομάδα μας θα παίξει τον Ιανουάριο μόλις 3 παιχνίδια οπότε θα ξεκουραστεί το ρόστερ έως ένα βαθμό. Για το αυριανό παιχνίδι έχουμε αρκετές απουσίες αφού Doucoure, Young είναι εκτός ο Gueye πήγε για το Αφρικάνικό κύπελλο να ενταχθεί στο ρόστερ της Σενεγάλης. Για τον Delle Alli δεν χρειάζεται να αναφέρω κάτι. Ελπίζω να έμαθε από την λάθος τακτική με τους Λύκους καθώς το 3-4-2-1 μας έβγαλε εκτός παιχνιδιού. Πιστεύω θα παίξουμε 4-4-1-1 ή να δοκιμάσει με δυο επιθετικούς μαζί Beto και Calvert Lewin. κατα τα άλλα η άμυνα θα είναι ίδια Pickford, Mykolenko-Tarkowski-Brantwaite-Patterson, κέντρο Onana Gomes στα άκρα McNeil και Harrison και Garner ή Beto ή Danjuma πίσω από τον Calwert lewin.

 Και οι Τζαμάδες όμως έχουν αν εξαιρέσεις την τελευταία νίκη εντός επι της Brentford κακή φόρμα. Να σκεφτεί κανείς ότι η τελαυταία της Νίκη ήταν στις 4 Νοεμβρίου επί της Burnley εκτός 0-2. Απουσίες έχει τον Αμυντικό Joel Ward και τον Nathan Ferguson με τον δεύτερο βέβαια να είναι σαν τον Dele Alli απών από την αρχή της χρονιάς.

 Στο τελευταίο παιχνίδι κερδίσαμε με 2-3. Δεν πάει το μυαλό μου κάπου. Εγώ θα ξεκούραζα κι αλλο τους παίκτες γιατί καλώς η κακώς η ομάδα μας έχει μικρό ρόστερ και μεταγραφές 90% δεν θα γίνουν όπως ανέφερε και ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ομάδας Kevin Thelwell εκτός αν προκύψει κάτι εφικτό δηλαδή τίποτα. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Dyche και ο Δεινόσαυρος για το παιχνίδι. Μετά από 10 μέρες παίζουμε εντός με την Aston Villa εντός σε ένα κρίσιμο παιχνίδι. Σχεδόν πριν δυο χρόνια σε αντίστοιχο παιχνίδι χάσαμε 4-0.

Κοντολογίς, θέλω να κερδίσουμε και για ψυχολογικούς λόγους. Χωρίς Doucoure βέβαια δεν έχουμε ακόμα νίκη αλλά οι παραδόσεις και οι  παρθενιές είναι για να σπάνε (γέλια) . Ελπίζω να βγάλουν οι παίκτες κάποια ενέργεια από μέσα τους ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε περίπτωση Ισοπαλίας δεν έχει πέναλτι και παρατάσεις απλά οι δύο ομάδες θα παίξουν την πρόκριση στο Goodison Park.

Nil Satis Nisi Optimum

Evertonians are Born not manufactured

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Σε συνολικά 8 παιχνίδια για το Κύπελλο Αγγλίας με την Κρίσταλ Πάλας η Έβερτον έχει 4 νίκες 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.

  • Τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι ήταν η νίκη με 2-3 τον Νοέμβριο του 2023.

  • Στην τελευταία φορά που οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντίπαλες στο Κύπελλο Αγγλίας ήταν τον Μάρτιο του 2022 όταν η Έβερτον έχασε με 4-0 και αποκλείστηκε από την συνέχεια του θεσμού.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ SEAN DYCHE

ΤΟ MATCH-PREVIEW TOY TOFFEE TV

STARTING 11 TOY TOFFEE TV

αφησε ενα σχολιο