1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ-ΕΒΕΡΤΟΝ (ΠΡΙΝ ΤΟ

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ-ΕΒΕΡΤΟΝ (ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ) Μια ωραία έξοδος στο London…

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

12η Αγωνιστική

17:00 Ώρα Ελλάδος

15:00 Ώρα Αγγλίας

Selhurst park (Λονδίνο)

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ 

 Λίγοι θα το ξέρετε,όσοι είναι λάτρεις του Αγγλικού ποδοσφαίρου σίγουρα θα το έχουν ακούσει αλλά το πρώτο παρατσούκλι της Crystal Palace το Glaziers σ.σ Τζαμάδες μέχρι τις αρχές τις δεκαετίας του 70 ίσως το 73 αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρος… Θα το κρατήσω εγώ προσωπικά γιατί αυτό το ”αετοί” για πολλούς λόγους δεν με γεμίζει το μάτι.

 Ξεκινάει λοιπόν η 12η αγωνιστική με τα Ζαχαρωτά να επισκέπτονται το Selhurst Park το Σάββατο στις 17:00 μετά το φαγητό.  Δεν είναι πολύ δυνατή στην έδρα της η Crystal Palace καθώς έχει μόλις 5 βαθμούς σε 5 παιχνίδια. Νίκησε τους Λύκους την 4η αγωνιστική 3-2, έχει 2 ήττες σε λοδρεζικα θεωρητικά ντέρμπι από Αρσεναλ και Τοτεναμ και 2 ισοπαλίες πάλι με μια Λοδρεζικη ομάδα την Φούλαμ και μία ισοπαλία  με την Νοτιγχαμ Φορεστ και οι δύο ισοπαλίες έληξαν 0-0. Η αδιάφορη ποδοσφαιρικά ομάδα Crystal Palace του δυνόσαυρου των γηπέδων Roy Hodgson ετών 76 παρακαλώ. Να τέτοιες χαζομάρες κάνουν μερικοί και θα δουλευουμε μέχρι αυτή την ηλικία και εμείς στο τέλος. Στο θέμα μας όμως ξέφυγα πάλι, κατεβαίνει με το κλασικό 4-2-3-1. Απουσίες  δεν έχει πολλές ο μέσος Olise μπορεί να θεωρηθεί κάπως απουσία όπως και ο αμυντικός Tomkins αλλά όχι και τίποτα αμαν αμάν. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Sam Johnstone στα άκρα της άμυνας  αριστερά θα βρίσκεται ο πολύ συμπαθητικός  μπακ χαφ Mitchell στα δεξιά ο Joel Ward ο πιο παλιός παίκτης στην ομάδα μιας και το συμβόλαιο του το υπέγραψε το 2012 παρακαλώ. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι Andersen και Guehi. Ο πρώτος έχει 11 συμμετοχές φέτος και ο δεύτερος 10. Στα χαφ μπροστά από τους κυρίους που προανέφερα θα βρίσκονται Will Hughes και ο Cheick Doucoure στα δεξιά της επίθεσης ο Ayew και στα αριστερά ο Schlupp. Πίσω από τον Edouard στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Μateta. Μια ομάδα που κάποιοι συνοπαδοί και φίλοι στην αρχή της χρονιάς την είχαν για υποβιβασμό χωρίς να υπολογίσουν τον Δεινόσαυρο Hodgson. Αλλά με αυτά και με αυτά κάτι διπλά σε Σεφιλντ, Μπερνλι και Manchester United βρίσκεται στην 11η θέση με 15 βαθμούς. Πριν ξεκινήσω την Έβερτον μας του κυρίου Dyche θα ήθελα να αναφέρω έτσι μήπως και το πεί στον κόουτς μας κάποιος ότι έρχονται από διπλό μέσα στην Burnley με δύο γκολ από τον αριστερό χαφ και τον αριστερό αμυντικό Schlupp και Mitchell, οπότε ας προσέξει λίγο την δεξιά πλευρά της άμυνας μας.

 Τα ζαχαρωτά έρχονται από την εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με τους γλάρους του Μπραιτον. Δεν θα πω κάτι για το  παιχνίδι γιατί δεν έγινε και κάτι αξιόλογο. Προηγηθηκαμε στο 7′ με Μικολένκο και ισοφάρισε στο 84′  η Μπραιτον με τυχερό αυτογκολ από το δεινοσαυρακι μας Young. Κάτι άλλο δεν έγινε μέσα στο παιχνίδι. Απουσίες δεν έχουμε αφού από την Τετάρτη ο Ονανα που έλειψε στο παιχνίδι με την Μπράιτον ξεκίνησε προπονήσεις. Το σύστημα που χρησιμοποιεί ο Dyche το ξέρετε όλοι όπως και την 11αδα. Ας χαλάσω λίγο τον χρόνο μου να τους αναφέρω μήπως και διαβάσει το άρθρο κάποιος εκτός τον Εβερτόνιας. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Pickford, Mykolenko -Branthwaite -Tarkowski- Young από τα αριστερά προς τα δεξιά. Mcneil -Onana- Garner- Harrison στην μεσαία γραμμή επίσης από τα αριστερά προς τα δεξια ξεκιναμε και πίσω από τον Calwert- Lewin o Doucoure σαν ψευτοδεύτερος επιθετικός. Στο 70′ θα βγάλει Calwert lewin θα βάλει Beto και από το 85 και μετά θα βγάλει Young Ονανα για να βάλει Patterson Gueye. Είπα και τις αλλαγές έτσι για κάποιον που θα έχει φάει πολύ και θα τον αγκαλιάσει ο Μορφέας μην νομίζει ότι θα χάσει κάτι από την τακτική μας.

 Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι διαιτητής του αγώνα θα είναι ο πολύ φρέσκος Sanuel Barrott. Είναι η πρώτη του χρονιά φέτος στην Premier League και έχει στις 11 αγωνιστικές σφυρίξει 3 φορές και έχει προσφέρει 11 κίτρινες κάρτες.

Κοντολογίς. Καλύτερη ομάδα είμαστε. Καλύτερο ρόστερ έχουμε. Γκολ δεν θα φάμε λογικά μιας και η ομάδα μας αμύνεται καταπληκτικά. Αν στις 5-6 ευκαιρίες καλές που θα κάνουμε  πετύχουμε γκολ θα κερδίσουμε. Διαφορετικά το 3ο 0-0 σε εντός έδρας παιχνίδι των Τζαμαδων. Πιστεύω ότι ο Calvert Lewin θα σκοράρει και θα κερδίσουμε 0-1 ή 0-2 αν βάλει γκολ ο Harrison ή ο Doucoure. Μην μου γράψετε την 11 αδα σας θα είναι λάθος, αυτή που έγραψα εγώ είναι εκτός και αν ο Onana δεν νιώθει 100% έτοιμος. Θα ήθελα όμως να διαβάσω τις απόψεις σας για το παιχνίδι. Ακολουθεί διακοπή για τις Εθνικές και στην συνέχεια Κυριακή 26 του μήνα η ομάδα μας υποδέχεται την Manchester United.

Evertonians are born not manufactured

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Σε συνολικά 58 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις με αντίπαλο την Κρίσταλ Πάλας η Έβερτον έχει 24 νίκες 20 ισοπαλίες και 14 ήττες.

  • Τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι ήταν η λευκή ισοπαλία με 0-0 τον Απρίλιο του 2023.

  • Στην τελευταία εκτός έδρας νίκη της Έβερτον είναι το Σεπτέμβριο του 2020 όταν και κέρδισε με 1-2 .

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ SEAN DYCHE

ΤΟ MATCH-PREVIEW TOY TOFFEE TV

αφησε ενα σχολιο