1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΜΥΛΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ

ΜΥΛΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ

 Μια νέα πληροφορία έρχεται να μπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Έβερτον. Καθώς φαίνεται πως από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Απριλίου η Έβερτον μπορεί να περάσει στα χέρια της MSP Sports Capital μέσω του δανείου που είχε χορηγήσει για το γήπεδο.

Τον περασμένο μήνα η Πρέμιερ Λιγκ ενημέρωσε τους 777 Partners ότι θα τους χορηγούνταν έγκριση εάν πληρούσαν τέσσερα κριτήρια: οι όροι αυτοί ήταν

1.Τα δάνεια που χορήγησαν προς τον σύλλογο έπρεπε να μετατραπούν σε ίδια κεφάλαια.

2.Απαιτούνταν κεφάλαια σε λογαριασμό μεσεγγύησης για την κάλυψη των οικονομικών υποχρεώσεων για το υπόλοιπο της σεζόν.

3.Απόδειξη χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του σταδίου.

4. Πληρωμή για το δάνειο ύψους 158 εκατομμυρίων λιρών προς στην MSP Sports Capital

 Πηγές κοντά στο 777 Partners ισχυρίζονται ότι έχει σημειωθεί «σημαντική πρόοδος» όσον αφορά την εκπλήρωση των τριών από τα τέσσερα κριτήρια και ότι η προσδοκία ήταν ότι και το 4ο θα μπορούσαν να εκπληρωθεί πριν από την διορία της αποπληρωμής τοy δανείου την ερχόμενη Δευτέρα. Όμως το θέμα είναι ότι οι τρεις εβδομάδες μεταξύ της ενημέρωσης από την Πρέμιερ λιγκ και της λήξης του δανείου δεν ήταν επαρκής χρόνος για να μπορέσει η 777 Partners να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση που χρειάζεται για να πληρώσει αυτό το χρέος και να αποκτήσει τον σύλλογο.

  Η 777 Partners ζήτησε από την MSP Sports Capital  επιπλέον χρόνο για την αποπληρωμή του δανείου, από ότι γράφεται ως το τέλος Μαίου . Αν το ποσό του δανείου δεν καταβληθεί  η MSP Sports Capital μέσω του πράκτορα ασφαλείας Blythe Capital, έχει την επιλογή να αναλάβει τον έλεγχο του συλλόγου. Έχοντας καταβάλει δηλαδή μόλις 158 εκατομύρια να γίνει η ιδιοκτήτρια εταιρία του συλλόγου.

  Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όπως γίνεται κατανοητό μέσω πηγών, η MSP Sports Capital ήταν απρόθυμη να δώσει επιπλέον χρόνο στην 777 Partners για την αποπληρωμή του δανείου, αν και δεν δείχνει να θέλει να αναλάβει τον έλεγχο του συλλόγου με δεδομένο ότι όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις τις ολοκλήρωσης της κατασκευή του σταδίου θα πέσουν πάνω της όπως και τα δάνεια που έχει χορηγήσει η 777 Partners. Θα μπορούσαν βέβαια να κρατήσουν τον σύλλογο και να βρουν έναν άλλο πρόθυμο αγοραστή, αλλά με το αυξανόμενο πρόβλημα χρέους στον σύλλογο και τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με την ποια κατηγορία θα παίξει η Έβερτον την επόμενη σεζόν ίσως γυρίσει μπούμεραγκ. 

αφησε ενα σχολιο