1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 Δεν υπάρχει μεγαλύτερο απωθημένο για την Έβερτον στους εγχώριους τίτλους στην Αγγλία από την αδυναμία της ομάδας να κατακτήσει το Λιγκ καπ. Σαν σήμερα στις 13 Απριλίου 1977 ήταν μια από τις στιγμές που έφτασε πολύ κοντά αλλά έμεινε με το απωθημένο με έναν αρκετά οδυνηρό τρόπο.

 Ήταν ο 3ος κατά σειρά τελικός με την Άστον Βίλα. Μετά το 0-0 στο Γουέμπλει στις 12 Μαρτίου 1977 και το 1-1 με αυτογκόλ του Kenyon στο 77′ και την ισοφάριση του Bob Latchford στο 88′. Όπως καταλαβαίνετε πέναλτι δεν είχαν ακόμα εισαχθεί στην διοργάνωση.

 Αυτή την φορά οι δύο ομάδες θα έπαιζαν στο Όλντ Τράφορντ . Η Έβερτον προηγήθηκε με γκολ του Latchford στο 38′ αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει το αποτέλεσμα μέχρι την λήξη μια και στο 80′ η Άστον Βίλα ισοφάρισε με τον Nicholl. Ένα λεπτό αργότερα στο 81′ η Άστον Βίλα προηγήθηκε με τον Little αλλά η Έβερτον ισοφάρισε με τον Lyons στο 83′. Το παιχνίδι πήγε στην παράταση και λίγα δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το παιχνίδι στο 119 ‘ μια στιγμιαία ολιγωρία του αμυντικού Terry Darracott έφτασε ώστε η Άστον Βίλα να σκοράρει ξανά με τον Little και να κατακτήσει το τρόπαιο.

αφησε ενα σχολιο