1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ-ΕΒΕΡΤΟΝ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ-ΕΒΕΡΤΟΝ

 Υπάρχει ένας «πόλεμος» μεταξύ της Έβερτον και της Πρέμιερ Λιγκ για το κόστος των τόκων που συνδέεται με την κατασκευή του σταδίου Bramley Moore dock.

 Αυτή είναι η άποψη του ειδικού των οικονομικών Kieran Maguire, ο οποίος είπε αποκλειστικά στο Football Insider ότι είναι «πολύ σκληρό» το γεγονός ότι η Έβερτον μπορεί να τιμωρηθεί για το κόστος των τόκων ενώ το ίδιο δεν έγινε με την Τότεναμ. Η Έβερτον εμφανίζεται να προεξόφλησε στα βιβλία της τους τόκους από τους υπολογισμούς του κανόνων κέρδους και βιωσιμότητας ως κόστος υποδομής για το γήπεδο, αλλά η Πρέμιερ λιγκ υποστηρίζει ότι δικαιούνταν έκπτωση μόνο 2 εκατομμυρίων λιρών και ως εκ τούτου παραβαίνουν περαιτέρω τους κανονισμούς.

 Μια νέα ακρόαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά το τέλος της σεζόν μέσα το καλοκαίρι και θα μπορούσε να οδηγήσει σε άλλη αφαίρεση βαθμών για την Έβερτον ενόψει της σεζόν 2024-25. Το συνολικό ποσό είναι ύψους 24 εκατομμυρίων λιρών. Ο Maguire εξήγησε «Φαίνεται ότι υπάρχει ένας λογιστικός πόλεμος μεταξύ της Έβερτον και της Πρέμιερ Λιγκ για την αντιμετώπιση των συμφερόντων που σχετίζονται με την κατασκευή του γηπέδου στο Bramley Moore dock», είπε ο Maguire στον Sean Fisher του Football Insider.«Φαίνεται πολύ σκληρό ότι θα μπορούσαν να τιμωρηθούν για αυτό, δεδομένου ότι και στην Τότεναμ δανείστηκαν χρήματα για τη χρηματοδότηση του νέου γηπέδου της. Στους Σπερς επετράπη να προσθέσουν τους τόκους στο κόστος του γηπέδου τους σε αντίθεση με την Έβερτον.Λοιπόν, φαίνεται πολύ σκληρό για την Έβερτον, αλλά φαίνεται ότι τα κουστούμια και οι δικηγόροι θα έχουν άλλη μια μέρα στο γήπεδο εις βάρος των φιλάθλων».

 

αφησε ενα σχολιο