1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΤΣΕΛΣΙ-ΕΒΕΡΤΟΝ(ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

ΤΣΕΛΣΙ-ΕΒΕΡΤΟΝ(ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

15 Απριλίου 2024

33η Αγωνιστική

22:00  Ώρα Ελλάδος

20:00  Ώρα Αγγλίας

Stamford Bridge

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ (Θανάσης)

 Πραγματικά είναι ένα ωραίο απωθημένο να παρακολουθήσω έναν εκτός έδρας αγώνα με την Εβερτονάρα. Ειδικά όταν ξεκινάει καλά ο μήνας Απρίλιος για τον Dyche και τα ζαχαρωτά καθώς πήραμε έναν βαθμό με την Newcastle και 3 ακόμη βαθμούς μετά την Νίκη επί της Burnley.

Βέβαια αντί για 4 βαθμούς μπήκαν στον πίνακα μόνο δύο από αυτούς γιατί τα ανίκανα παιδιά εκεί στην Premier League αποφάσισαν να κολλήσουν ένσημα. Νέα αφαίρεση βαθμών οπότε τα ζαχαρωτά αντί για 35 και σαγιοναρες από Απρίλιο έχουμε 27 βαθμούς και υπάρχει άγχος.

  Ο Mauricio Pocchettino με 20 μεταγραφές χωρίς Ευρώπη δεν έχει πρόβλημα με τον ισολογισμό και σφυρίζει αδιάφορα από την αρχή της χρονιάς. Βρίσκεται στην 9η θέση με 44 βαθμούς και  2 παιχνίδια λιγότερα που με νίκες κυνηγάει την 7η θέση που οδηγεί και αυτή Ευρώπη. Κακό ποδόσφαιρο και πολλά πέναλτι υπέρ της. Για ένα ακόμη παιχνίδι έχει σημαντικές απουσίες δεν θα τις γράψω όλες γιατί είναι κοντά σε μια ντουζίνα.  Οι κύριοι Enzo Fernández,Axel Disasi, Raheem Sterling,Reece James,Wesley Fofana,Ben Chilwell,Christopher Nkunku. Κάποιοι από αυτούς είναι διαθέσιμοι, αλλά το επόμενο Σάββατο παίζει τον Ημιτελικό του FA cup με αντίπαλο την Manchester city οπότε κάποιοι από αυτούς που προανέφερα που ίσως μπορεί να δοκιμάσουν πριν το παιχνίδι δεν θα αγωνιστούν για να προφυλαχθούν. Εξάλλου όπως προανέφερα έχει άλλες δυο ντουζίνες να χρησιμοποιήσει. Στα τελευταία 6 παιχνίδια δεν κέρδισε της Sheffield, Burnley, Brentford αλλά κέρδισε Newcastle.

 Αυτή η Έβερτον φέτος δεν θα ησυχάσει καθόλου. Την κυνηγάνε όπως ο σκύλος την ουρά του. Τα αποτελέσματα του Σαββάτου μας έχουν εκτός από την ζώνη με 2 βαθμούς διαφοράς από την Λούτον και 2 παιχνίδια λιγότερα. Απουσίες λίγα πράγματα τα γνωστά όπως τα ξέρετε με το Dobbin που εν τέλει θα επιστρέψει του χρόνου και τον Dele Alli. O Gueye είναι και πάλι στην διάθεση του Dyche όπως και οι Calvert-Lewin και Onana που έχουν μικροπροβλήματα αλλά θα βρίσκονται στην διάθεση του. Μετά από αυτό το παιχνίδι έρχεται η Διαβολο εβδομάδα στο Λιβερπουλ καθώς έχουμε 3 παιχνίδια μέσα σε 6 μέρες. Θα τα συζητήσουμε όλα αυτά από βδομάδα. Για την 11άδα μας δεν θα αναφέρω κάτι αφού κάναμε pre game  video για αυτό το λόγο και θα ήθελα να το δείτε.

  O Paul Tierney θα είναι ο διαιτητής του αγώνα. Μας έχει σφυρίξει δύο φορές στο διπλό στην Nottingham Forest 0-1 και στην Ισοπαλία εντός με την Crystal Palace. Την Τσέλσι την έχει σφυρίξει επίσης 2 φορές έχοντας μια νίκη και μία ήττα.

 

  Στον πρώτο γύρο η Εβερτον κέρδισε με 2-0 https://www.youtube.com/watch?v=w363iEYLCaA με μια πολύ όμορφη εμφάνιση και καθαρή νίκη. Δεν νομίζω κλασικά ότι μπορούμε να χάσουμε από αυτήν την ομάδα. Πολύ νεανική χαμένη με τις ενδεκάδες τις πολλές και την κακή άμυνα. Σε κάθε παιχνίδι τρώει και βάζει γκολ. Τώρα θα μου πείτε εμείς που σκοράρουμε δύσκολα τι μπορούμε να κάνουμε, αλλά πάλι θεωρώ ότι δύσκολα θα μας βάλει γκολ και ότι στα δύο τελευταία ο Calvert-Lewin έχει σκοράρει οπότε μου δίνει ελπίδες. Τυφλές ελπίδες αλλά ότι μου δίνουν το παίρνω έστω και έτσι.

Υ.Γ Ήθελα να το ξεκινήσω από του χρόνου ένα καινούργιο άρθρο μετά από κάθε παιχνίδι με τίτλο ”ο Καλός, ο κακός και ο άσχημος” αλλά μάλλον θα το δείτε την τρίτη μετά το παιχνίδι.

Nil Satis Nisi Optimum

Evertonians are born not manufactured

 

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Σε συνολικά 191 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις με αντίπαλο την Τσέλσι η Έβερτον έχει 59 νίκες 57 παιχνίδια ήρθαν ισόπαλα και σε 75 παιχνίδια η Έβερτον γνώρισε την ήττα.

  • Τελευταίο παιχνίδι ήταν η εντός έδρας νίκη στο  Goodison Park 2-0.

  • Tο τελευταίο παιχνίδι στο Stamford Bridge έληξε 2-2

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ SEAN DYCHE

TO PRE-GAMΕ ΤΩΝ GREEK-TOFFEES

αφησε ενα σχολιο