1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ (ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ,ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ (ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ,ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ)

 Η προετοιμασία για την νέα σεζόν 2023/24 ξεκίνησε με μια ευχάριστη έκπληξη και με απουσίες δύο βασικών αστέρων της ομάδας. O Sean Dyche έχει την φήμη για τις προετοιμασίες που θα περιμένουμε να δούμε αν επιβεβαιωθεί.

 Η ευχάριστη έκπληξη είναι η διάθεση του Dele Alli που ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στην προπονητικό κέντρο της ομάδας για την έναρξη της προετοιμασίας, κάτι που εκλαμβάνεται ως θετικό μια και ο 27χρονος μέσος δείχνει κάποια διάθεση να δουλέψει και να επανεκκινήσει την καριέρα του.

  Εκτός από τον Dele Alli οι παίκτες που επίσης ήρθαν πρώτοι στην προετοιμασία ήταν οι Dwight McNeil και Nathan Patterson, μαζί με τους παίκτες των ακαδημιών Lewis Warrington, Lewis Dobbin και Tom Cannon.

 Ο Sean Dyche κουβαλάει μια φήμη ακόμα από την εποχή που ήταν προπονητής στην Μπέρνλι ότι ότι οι προετοιμασίες του είναι εξαιρετικά σκληρές. Μάλιστα οι παίκτες υποβάλλονταν σε μια βάναυση ρουτίνα τρεξίματος – γνωστή απλά ως «Ημέρα του προπονητή».

 Συνολικά 6 παίκτες έλειπαν από την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας. Οι Jarrad Branthwaite, James Garner βρίσκονται με την Αγγλία κάτω των 21 ετών στη Γεωργία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ21. Η νίκη επί του Ισραήλ το βράδυ της Τετάρτης σημαίνει ότι η Αγγλία με τους 2 διεθνείς Εβερτόνιανς θα αναμετρηθεί με την Ισπανία στο τελικό της διοργάνωσης. Ο Damaray Gray αγωνίζεται στο Gold Cup με την Τζαμάικα. Η φόρμα του ήταν εντυπωσιακή στη διοργάνωση και θα αντιμετωπίσει τη Γουατεμάλα στους προημιτελικούς την Κυριακή το βράδυ. Η Τζαμάικα είναι μεγάλο φαβορί και με νίκη θα φτάσει στον ημιτελικό τα ξημερώματα της επόμενης Πέμπτης. Επίσης οι Jordan Pickford, Amadou Onana και Alexander Iwobi συμμετείχαν τον προηγούμενο μήνα σε διεθνή παιχνίδια και θα ενσωματωθούν λίγο αργότερα.

 Αξίζει να αναφέρουμε ότι ανακοινώθηκε η ανανέωση του συμβολαίου του 39χρονου τερματοφύλακα Andy Lonergan για ένα ακόμα χρόνο.

  Μετά από λίγες μέρες στη συνήθη βάση τους στο Finch Farm, η ομάδα θα πετάξει για την Γενεύη, όπου θα συνεχίσει την προετοιμασία της για την νέα σεζόν  της πριν αντιμετωπίσει την ελβετική ομάδα δεύτερης κατηγορία Σταντ Νιόν. Συνολικά η Έβερτον θα δώσει 6 φιλικά παιχνίδια πριν το πρώτο της επίσημο με την Φούλαμ για την 1η αγωνιστική της Πρέμιερ λιγκ. Θα αντιμετωπίσει διαδοχικά

14 Ιουλίου – Στάντ Νιόν – Έβερτον

22 Ιουλίου – Τρανμίρ – Έβερτον XI

22 Ιουλίου– Γουίγκαν – Έβερτον

25 Ιουλίου – Μπόλτον- Έβερτον

29 Ιουλίου – Στόουκ- Έβερτον

5 Αυγούστου – Έβερτον -Σπόρτινγκ Λισαβόνας

 

 

.

αφησε ενα σχολιο