1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

 Διάφορα δημοσιεύματα τα όποια προκαλούν την κοινή λογική διαβάζουμε το τελευταίο διάστημα που μοναδικό στόχο δείχνουν να έχουν την αναστάτωση στην ομάδα και στο κόσμο της, παρά να βασίζονται σε οποιαδήποτε πληροφορία. Στο Greektoffees βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους.

 Σχεδόν όλα έχουν ξεκινήσει από την Daily Mail που όπως γράφει σύμφωνα με πληροφορίες η Πρέμιερ λιγκέχει υποσχεθεί σε συλλόγους ότι θα ολοκληρώσουν την έρευνά τους πριν από το τέλος αυτής της σεζόν. Όπως όμως διαβάζουμε στην Liverpool Echo αλλά επιτάσσει και η κοινή λογική μια επιτροπή η οποία είναι ανεξάρτητη, πως είναι δυνατόν η Πρέμιερ λιγκ να τις καθορίσει κάποιο χρονικό πλαίσιο;

 Επίσης η φήμη που κυκλοφορεί ευρέως και είναι αρκετά διαδεδομένη είναι αυτή που θεωρεί την αφαίρεση βαθμών σχεδόν δεδομένη, μάλιστα κάποια δημοσίευμα της Daily Mail ξανά έχει προεξοφλήσει σε τέτοιο βαθμό ότι η Έβερτον θα πέσει που το πάει τόσο μακριά, που γράφει για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει με το νέο γήπεδο όταν η ομάδα πέσει. Βέβαια παρόμοια δημοσιεύματα διαβάζαμε και πέρυσι με την συγκεκριμένη φυλλάδα να έχει καταντήσει ενοχλητική.

 Θα πρέπει λοιπόν να διευκρινίσουμε εδώ ότι μια τέτοια παραβίαση δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ, συνεπώς δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο τιμωρίας. Όπως έχουμε διαβάσει από σοβαρούς αναλυτές. Η τιμωρία μπορεί να είναι αφαίρεση βαθμών, μπορεί κάποιο μεγάλο πρόστιμο, μπορεί να είναι απαγόρευση μεταγραφών, περιορισμός στο ρόστερ της ομάδας. Μπορεί ακόμα και να επιβληθεί συγκεκριμένο μισθοδοτικό όριο. Επίσης να διευκρινίσουμε ότι η Έβερτον θα έχει εννοείται την δυνατότητα να κάνει έφεση για την όποια απόφασή βγει.

 Φυσικά στην όλη ιστορία υπάρχουν και άλλα δεδομένα που για κάποιο λόγο δεν τα διαβάζουμε και δείχνουν να ‘έχουν κρυφτεί κάτω από το χαλί από τους δημοσιογράφους, κυρίως της Daily Mail που τρομοκρατεί συστηματικά τους Έβερτόνιανς  H Έβερτον όντως έχει παραβιάσει τους κανόνες κέρδους και βιωσιμότητας της Πρέμιερ λιγκ όπως μπορούμε άλλωστε να δούμε και στους ισολογισμούς της τελευταίας τριετίας . Αλλά όπως διαβάζαμε συνέχεια την περασμένη σεζόν, ήταν σε συνεχή επικοινωνία με την Πρέμιερ λιγκ για το αν μπορεί να κάνει μεταγραφές. Υπάρχει μέσα στον ισολογισμό ένα σημαντικό ποσό που για να δώσει η Πρέμιερ λιγκ την συγκατάθεση της στην Έβερτον λογικά δέχθηκε ότι είναι απώλειες λόγω του covid-19 και αν αυτές οι απώλειες συνυπολογιστούν η Έβερτον δεν έχει κανένα πρόβλημα. Συνεπώς η ανεξάρτητη επιτροπή θα πρέπει ουσιαστικά να αποφανθεί για να καταδικάσει όντως την Έβερτον ότι οι απώλειες που λέει η ομάδα δεν οφείλονται στον covid-19.

  Αυτά για να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή τους διάστασή και ας ελπίσουμε σε οχι άλλα παραμύθια, αρκετή στεναχώρια έχουμε με τις πορείες της ομάδας τα τελευταία 2 χρόνια για να αφήνουμε μια φυλλάδα να μας αναστατώνει.

αφησε ενα σχολιο