1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

 Συνεχίζεται η προκλητική συμπεριφορά του διευθύνοντα σύμβουλου της Πρέμιερ λίγκ, Richard Masters, που αρνείται να δώσει τα πρακτικά της συνεδρίασης που αποφασίστηκε η μεγαλύτερη τιμωρία στην ιστορία της κορυφαίας κατηγορίας του Αγγλικού ποδοσφαίρου.Με τις υποψίες μεθοδεύσεων να έχουν αυξηθεί με αυτή την απόφαση.

 Όσοι παρακολουθείτε την υπόθεση της τιμωρίας της Έβερτον πιθανότατα γνωρίζετε, ότι πριν λίγες μέρες η πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου έστειλε επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της Premier League,Richard Masters ζητώντας μεταξύ άλλων και τα πρακτικά της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Πρέμιερ λιγκ στις 10 Αυγούστου, όταν ειπώθηκε από τον Masters ότι συμφωνήθηκε η ποινή που θα παρουσίαζε η Πρέμιερ λιγκ στην ανεξάρτητη επιτροπή για ενδεχόμενες παραβιάσεις των κανόνων κερδοφορίας και βιωσιμότητας.

 Απαντώντας συγκεκριμένα στην συγκεκριμένη αναφορά της επιστολής ο Masters είπε ότι κανένα έγγραφο δεν θα δημοσιοποιηθεί, γράφοντας: «Όπως θα εκτιμήσει η επιτροπή, επειδή είναι ιδιωτική επιχείρηση, δεν είναι πρακτική μας να παρέχουμε ή να δημοσιεύουμε πρακτικά των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου της Πρέμιερ λιγκ. Ούτε είμαστε σε θέση να δημοσιεύσουμε υποθέσεις του διοικητικού συμβουλίου ή των στελεχών της Πρέμιερ λιγκ ως μέρος εμπιστευτικών νομικών διαδικασιών.» Επέμεινε, ωστόσο, ότι: «Πάντα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η Πρέμιερ Λιγκ προσπάθησε να αντιμετωπίζει τον σύλλογο δίκαια και με σεβασμό. Φυσικά, ως διοργανωτής και διαχειριστής του αγώνα, είναι επίσης ο ρόλος μας να διασφαλίσουμε τη δικαιοσύνη για τους συλλόγους που έχουν συμμορφωθεί με τους κανόνες. Αυτό σημαίνει επιβολή του εγχειριδίου κανόνων μας με συνέπεια και αμερόληπτα».

 Κάπως έτσι η μεγαλύτερη αφαίρεση πόντων στην ιστορία της κορυφαίας κατηγορίας συνεχίζει να μην έχει εξήγηση, από έναν οργανισμό που βλέπει την ακεραιότητά του να δέχεται πυρά από πολιτικούς κάθε πλευράς. Έχει ντροπιαστεί από το πάθος των οπαδών της Έβερτον που απελπισμένα προσπαθούν να προστατεύσουν τον αγαπημένο τους σύλλογο και έχει υπονομεύσει το άθλημα και το πρωτάθλημα που θα μπορούσε να το δει την μάχη του υποβιβασμού να κρίνεται από ένα δελτίο τύπου.

 Τίποτα από αυτά δεν σημαίνει ότι η Έβερτον είναι αθώα και δεν πρέπει να τιμωρηθεί δυστυχώς τα προβλήματα κακοδιαχείρισης δεν ήταν άγνωστα, τα βλέπαμε χρόνια στην ομάδα που είναι αλήθεια πως δεν συμμορφώθηκε με σημαντικούς κανόνες που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των συλλόγων και της διοργάνωσης που όλοι αγαπάμε. Όμως η Έβερτον όπως και κάθε άλλη ομάδα αξίζει μια δίκαιη και διαφανή διαδικασία, δεν είναι δυνατόν να αποφασίζετε μια εξοντωτική ποινή για μια παραβίαση 19,5 εκατομμυρίων λιρών σε κύκλο εργασιών 3 ετών και η Πρέμιερ λίγκ να μην θέλει να δημοσιοποιήσει το τρόπο και τους λόγους που την οδήγησαν σε τόσο αυστηρές ποινές.

 Αξίζει να πούμε σε άλλο σημείο της επιστολή πως ο Masters μάζεψε την αναφορά του περί μικρών ομάδων για της Έβερτον και Νότιγχαμ Φόρεστ λέγοντας ότι απαντούσε σε ερώτηση μέλους της επιτροπής. Μένει να δούμε αν θα υπάρχουν και άλλες πολιτικές αντιδράσεις στο τρόπο λειτουργίας.

αφησε ενα σχολιο