1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΕΖΟΝ

 Η Έβερτον παραπέμπεται ξανά για παραβίαση των κανόνων Κέρδους και Βιωσιμότητας (PSR) για την περίοδο αξιολόγησης που λήγει με τη σεζόν 2022/23 σε ανεξάρτητη επιτροπή της Premier League.Το παλαβό είναι ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας παραπέμπεται για της σεζόν που έχει ήδη τιμωρηθεί.

Σε μια ενέργεια που ξεπερνάει κάθε όριο λογικής και θράσους και μας αφήνει άναυδούς και έξαλλους η Έβερτον εξέδωσε πριν από λίγο ανακοίνωση για να ενημερώσει για την παραπομπή της. Η ανακοίνωση λέει:

 “Η Έβερτον αναγνωρίζει την απόφαση της Premier League να παραπέμψει για  παραβίαση των κανόνων Κέρδους και Βιωσιμότητας (PSR) για την περίοδο αξιολόγησης που λήγει με τη σεζόν 2022/23 σε μια ανεξάρτητη επιτροπή της Πρέμιερ λιγκ. Αυτό σχετίζεται με μια περίοδο που καλύπτει τις σεζόν 2019/20, 2020/21, 2021/22 και 2022/23. Περιλαμβάνει λοιπόν οικονομικές περιόδους (2019/20, 2020/21 και 2021/22) για τις οποίες η ομάδα έχει ήδη λάβει κύρωση 10 βαθμών. Ο σύλλογος ασκεί έφεση αυτή την κύρωση. Η Πρέμιερ Λιγκ δεν έχει κατευθυντήριες γραμμές που να αποτρέπουν την επιβολή κυρώσεων σε έναν σύλλογο για εικαζόμενες παραβάσεις σε οικονομικές περιόδους που έχουν ήδη τιμωρηθεί, σε αντίθεση με άλλα διοικητικά όργανα, συμπεριλαμβανομένου του EFL. Ως αποτέλεσμα – και λόγω της νέας δέσμευσης της Πρέμιερ Λιγκ να ασχολείται με τέτοια θέματα “εντός της σεζόν”ο σύλλογος βρίσκεται σε μια θέση όπου δεν είχε άλλη επιλογή από το να υποβάλει έναν υπολογισμό PSR που παραμένει υπόκειται σε αλλαγές, εν αναμονή του αποτελέσματος της προσφυγής. Ο σύλλογος πρέπει τώρα να υπερασπιστεί μια ακόμα καταγγελία της Premier League που περιλαμβάνει τις ίδιες οικονομικές περιόδους για τις οποίες έχει ήδη τιμωρηθεί, προτού καν εκδικαστεί η έφεση. Ο σύλλογος θεωρεί ότι αυτό προκύπτει από μια σαφή έλλειψη στους κανόνες της Premier League. Η Έβερτον μπορεί να διαβεβαιώσει τους οπαδούς της ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη θέση της κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης προσφυγής και, εάν χρειαστεί, σε οποιαδήποτε μελλοντική επιτροπή – και ότι ο αντίκτυπος στους οπαδούς θα αντικατοπτρίζεται ως μέρος αυτής της διαδικασίας.”

αφησε ενα σχολιο