1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΟΛΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΗΝ

ΟΛΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΗ

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι τα πάντα, από την έκταση των παραβιάσεων της Έβερτον μέχρι το αν θα παραμείνει η όχι στην Πρέμιερ Λιγκ  εξαρτώνται από το αποτέλεσμα της έφεσης που υπέβαλε για την αφαίρεση των 10 βαθμών.

 Η Έβερτον κανονικά θα είχε 14 ημέρες για να απαντήσει στην τελευταία της κατηγορία αλλά δεν γίνεται να εκδικαστεί η νεά κατηγορία ενώπιον της ανεξάρτητης επιτροπής, μέχρι να προκύψει το αποτέλεσμα της έφεσης που έχει υποβάλει για την αφαίρεση βαθμών. Μια και υπάρχει νομικό προηγούμενο και πρέπει να ολοκληρωθεί η έφεση πριν εκδικαστεί η δεύτερη κατηγορία.

 Σύμφωνα και με τους περισσότερους αναλυτές, η έφεση δεν θα καθορίσει μόνο την τελική τιμωρία για τις απώλειες που θα προκύψουν έως το 2022, αλλά θα κρίνει την κατάσταση και για την τιμωρία που αφορά το 2023. Έτσι η Έβερτον επικεντρώνεται αποκλειστικά και μόνο στην έφεση.

 Το επιχείρημα του συλλόγου στην έφεση γράφεται πως είναι διπλό. Καταρχήν ότι η αφαίρεση 10 πόντων για την υπέρβαση στην δαπάνη 19,5 εκατομμυρίων λιρών είναι υπερβολικά δυσανάλογη ποινή και δεύτερον ότι η επιτροπή έκανε λάθος που απέρριψε αρκετούς από τους ελαφρυντικούς παράγοντες που ζήτησε η Έβερτον. Ελαφρύντικοι παράγοντές όπως η απώλεια εμπορικών συμφωνιών που συνδέονται με τον Usmanov και οι πληρωτέοι τόκοι για τα δάνεια που ο σύλλογος υποστηρίζει ότι λήφθηκαν για το νέο στάδιο στο Bramley-Moore.

 Σε περίπτωση που η Έβερτον κερδίσει την έφεσή της και για αυτό έχει ορίσει τον μεγαλοδικηγόρο Laurence Rabinowitz KC για να την ηγηθεί στην δικηγορική της ομάδα, τότε όλοι οι κάποιοι βαθμοί θα επιστραφούν και οι ελαφρυντικοί παράγοντες μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την απόρριψη της δεύτερης κατηγορίας προτού η επιτροπή καν καθίσει να εξετάσει την υπόθεση,επειδή η Έβερτον θα είχε ήδη συμμορφωθεί.

 

αφησε ενα σχολιο