1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

 Ο διευθύνων σύμβουλος της Πρέμιερ Λιγκ, Richard Masters, έσπασε τη σιωπή του για την απόφαση να τιμωρηθεί η Έβερτον για παραβίαση των κανονισμών για τα κέρδη και τη βιωσιμότητα για δεύτερη φορά.

  Μιλώντας σε μια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού στο Westminster την Τρίτη, όπου εμφανιζόταν σε σχέση με την έλλειψη νέας συμφωνίας μεταξύ της Premier League και της EFL, ο Masters είπε:

“Παίρνουμε το βιβλίο κανόνων μας πολύ σοβαρά. Είναι μια χειραψία και των 20 συλλόγων. Όλοι οι σύλλογοι κοιτάζονται στα μάτια και λένε «θα συμμορφωθούμε με αυτούς τους κανόνες». Περιμένουν από το διοικητικό συμβούλιο να αναλάβει δράση εάν οι σύλλογοι δεν συμμορφωθούν με αυτούς τους κανόνες.

 Η Έβερτον είναι ένα πολύ σημαντικό μέλος της Πρέμιερ Λιγκ, πάντα παρόν. Πρέπει όμως να σκεφτούμε και τους άλλους 19 συλλόγους και τις βάσεις φιλάθλων τους. Οι κατηγορίες που έγιναν τον Μάρτιο του 2023 για την πρώτη υπόθεση, η υπόθεση εκδικάστηκε στη συνέχεια τον Οκτώβριο. Κάναμε τότε μια έκκληση να προσπαθήσουμε να ακούσουμε την υπόθεση πριν από το τέλος της σεζόν, αλλά η Έβερτον διαφώνησε με αυτό και η επιτροπή συμφώνησε μαζί της

 Οι αποφάσεις τιμωρίας ακούγονται από μια ανεξάρτητη επιτροπή, η οποία επιλέγεται από νομικούς και οικονομικούς εμπειρογνώμονες, που διορίζεται από τον πρόεδρο της επιτροπής, τον Murray Rosen KC, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη συμπλήρωση της επιτροπής και τον διορισμό της επιτροπής. Η Πρέμιερ Λιγκ δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν σχετικά με την τιμωρία για τους κανόνες βιωσιμότητας και ανταγωνισμού ελήφθησαν από μια ανεξάρτητη επιτροπή, ανεξάρτητη από την Premier League, το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συλλόγους.

 Η Έβερτον έχει το απόλυτο δικαίωμα να ασκήσει έφεση και το κάνει. Αυτή η προσφυγή θα εκδικαστεί σύντομα και ελπίζουμε ότι θα διεξαχθεί αποτελεσματικά και θα μάθουμε την απόφαση σχετικά με αυτή το συντομότερο δυνατό. Είναι μια εκκρεμή έφεση. Οι βαθμοί αφαιρέθηκαν εν αναμονή της προσφυγής. Δεν έχει σημασία πότε θα συμβεί, αρκεί να συμβεί στη σεζόν, και θα συμβεί αυτή τη σεζόν. Δεν νομίζω ότι είναι ακατάστατο. Είναι ένα επίσημο καθήκον και σε κανέναν δεν αρέσει να επιβάλλει τους οικονομικούς κανόνες. Οι κανόνες τέθηκαν το 2013/14, μετά την Πόρτσμουθ, έτσι ώστε οι μη βιώσιμες δαπάνες δεν μπορούσαν να φτάσουν τόσο μακριά και υπήρχε ένα περιτύλιγμα γύρω από τους συλλόγους όσον αφορά το πόσα θα μπορούσαν να ξοδέψουν για να επιτύχουν τους στόχους τους.

 Είναι η πρώτη φορά που τιμωρούμε με αυτόν τον συγκεκριμένο τρόπο, και κανείς δεν θέλει να το κάνει ιδιαίτερα, αλλά πρέπει να το κάνουμε γιατί πρέπει να σκεφτούμε τους υπόλοιπους συλλόγους που έχουν συμμορφωθεί με τους κανόνες και τις βάσεις των φιλάθλων τους.

 Ο Masters έκανε αναφορά στην ανήκουστη ακόμη περίπτωση της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία αντιμετωπίζει 115 κατηγορίες για υποτιθέμενες παραβιάσεις για τους κανόνες βιωσιμότητας και ανταγωνισμού επί σειρά ετών.Η Μάντσεστερ Σίτι αρνείται αυτούς τους ισχυρισμούς.Οι κανόνες υπολογίζονται για μια τριετία πίσω. Στην περίπτωση της Έβερτον λήφθηκε απόφαση για αυτήν την υπόθεση ένα χρόνο μετά αφότου διαπιστώθηκε ότι υπήρχε παραβίαση.

«Μπορώ (καταλαβαίνω την απογοήτευση των οπαδών), αλλά είναι πολύ διαφορετικές κατηγορίες (σε σύγκριση με τη Μάντσεστερ Σίτι). Όταν οποιοσδήποτε σύλλογος, νυν πρωταθλητής ή άλλος, βρισκόταν σε παραβίαση για το 2022/23, τότε θα ήταν ακριβώς στην ίδια θέση με την Έβερτον και τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο όγκος και ο χαρακτήρας των κατηγοριών κατά της Μάντσεστερ Σίτι, για τους οποίους δεν μπορώ να μιλήσω, ακούγονται σε εντελώς διαφορετικό περιβάλλον. Υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία για αυτή τη διαδικασία, δεν μπορώ να σας πω πότε είναι αυτή, αλλά προχωρά. Έχει οριστεί ημερομηνία.”

αφησε ενα σχολιο