1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Γεια σας Evertonians.

 Η ομάδα μας γνώρισε για δεύτερη φορά στη φετινή Premier League,δεύτερη συνεχόμενη ήττα καθώς έχασε από την Tottenham εκτός με 2-0.Ήταν εξαρχής δύσκολη η αποστολή της ομάδας μας απέναντι σε μια ομάδα που δεν το “φωνάζει”αλλά λογίζεται από πολλούς ως τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

 Τα σημεία που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Tottenham ήταν τα ατομικά λάθη παικτών μας,δύο απ’ αυτά μετατράπηκαν σε γκολ από τον αντίπαλο,η “εξαφάνιση” της ομάδας μας από το γήπεδο στο β ημίχρονο και οι δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες μας στο α μέρος όπου εάν είχαμε καταφέρει να σκοράρουμε (ειδικά ο Onana στη φάση του 42′),ίσως το ματς να είχε καλύτερη κατάληξη για εμάς.Εκεί που θέλω να σταθώ περισσότερο είναι στο γεγονός πως η ομάδα μας στο β ημίχρονο ήταν παντελώς ακίνδυνη και δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του,να επιβάλλει το ρυθμό της και να βάλει δύσκολα στον αντίπαλο.

 Η γνώμη μου είναι πως η συγκεκριμένη τριάδα που χρησιμοποιεί ο super Frank στο χώρο του κέντρου δεν μπορεί να προσφέρει πολλά σε δημιουργία. Gana και Onana βγάζουν δύναμη και τρεξίματα αλλά δεν μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι με τη μπάλα στα πόδια και να βοηθήσουν επιθετικά την ομάδα μας κάτι το οποίο το προσφέρει σε μεγάλο βαθμό ο Doucoure (απορώ γιατί δεν τον χρησιμοποίησε ο coach). Φαίνεται επίσης πως και ο Iwobi μετά το καλό ξεκίνημα που έκανε,περνά περίοδο ντεφορμαρισματος ίσως και κόπωσης από τα συνεχή ματς με αποτέλεσμα να μη βοηθά με μεγάλη αποτελεσματικότητα στο επιθετικό κομμάτι.

 Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα να μην τροφοδοτείται αρκετά ο Maupay που ήταν στην κορυφή,σε σημείο μάλιστα που να φαίνεται ως απλή αναφορά στο ματς.Εκεί πρέπει να εστιάσει ο super Frank και το υπόλοιπο προπονητικό staff της ομάδας,ώστε να γίνει η ομάδα επιθετικότερη και να διεκδικεί περισσότερα πράγματα στο γήπεδο.Χρόνος πολύς δεν υπάρχει καθώς την Τετάρτη ταξιδεύουμε στον αγγλικό βορρά για το ματς εναντίον της Newcastle και του Evertonian προπονητή της Eddie Howe.

 Θέλω να πιστεύω πως θα δω την ομάδα βελτιωμένη και ελπίζω να πάρουμε κάτι καλό απ’ αυτό το ματς απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα και σε μια αφιλόξενη έδρα

until then …..

Nil Satis Nisi Optimum!!!!

αφησε ενα σχολιο