1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ

ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ

 Λίγες μέρες πριν αρχίσει η μεταγραφική περίοδος, οι μεταγραφικές φήμες της ‘Εβερτον είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ανεδαφικά σενάρια που άλλα είναι πανάκριβα και άλλα δεν έχουν καμία λογική.

Ο Aaron Ramsey και ο Kieran Trippier είναι δύο όχι και πολύ πρόσφατες φήμες. Ο Eden Hazard είναι άλλη μια νεώτερη χρονικά φήμη που απασχολεί την μεταγραφολογία της ομάδας. Γιατί όλα αυτά μας δείχνουν παράλογα τα αναλύουμε παρακάτω:

 Ο Aaron Ramsey ο Ουαλός μέσος της Γιουβέντους στα 30 του χρόνια, δεν έχει πετύχει και πολλά πράγματα στην Ιταλία. Φέτος έχει ελάχιστες συμμέτοχες μόλις 5 σε Ιταλία και Ευρώπη. Η μεγάλη κυρία είναι πρόθυμη να τον παραχωρήσει δωρεάν. Όμως οι μισθοί του είναι το βασικό πρόβλημα, μια και είναι από τους πλέον ακριβοπληρωμένους παίκτης της Ιταλικής ομάδας. Ο Ουαλός εισπράττει 187 χιλιάδες λίρες την εβδομάδα στην “μεγάλη κυρία”. Δεν τον λες και λαχείο, μοιάζει δε πολύ με την περίπτωση του James Rodriguez. Ειδικά αν πάμε στο ιστορικό τραυματισμών του θα δούμε ότι από το 2019/20 έχει 14 τραυματισμούς και αρκετούς ακόμα συνολικά στην καριέρα του.

 Ο Kieran Trippier άλλη μια απίθανη περίπτωση. Μπορεί ο μισθός που παίρνει στην Ατλέτικο Μαδρίτης να είναι στα οικονομικά πλαίσια της Έβερτον .Όμως έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2023 αρα θα κοστίσει ως μεταγραφή. Λίγο πολύ έπαιζε στην Ισπανική ομάδα μέχρι τουλάχιστον να τραυματιστεί. Για να μην περάσουμε στην λογική της μεταγραφής, μια και πια η λογική να φέρεις έναν 31ος ετών παίκτη στην ομάδα για να αντικαταστήσει ένα 33χρονο;.

  Ο Eden Hazard είναι επίσης μια φήμη που δεν δείχνει να πατάει στην λογική. Ακόμα και αν η Ρεαλ Μαδρίτης είναι πρόθυμη να τον πουλήσει στο ένα τέταρτο της αξίας του. Ο παίκτης θα πρέπει να ήταν χαζός για να αφήσει τις 407 χιλιάδες λίρες που θα εισπράττει ως το 2024 κάθε εβδομάδα (ίσως να παίρνει και παραπάνω) για να έρθει στην Έβερτον.

  Την ίδια στιγμή ο Rafa Benitez δείχνει άλλη προσέγγιση. Μετά την αποχώρηση Brands είπε σχετικά με την μεταγραφική πολιτική της ομάδας  “Πρέπει να σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα. Ο σύλλογος έχει αλλάξει προπονητές στο παρελθόν. Τώρα θέλουν να κάνουν κάτι μακροπρόθεσμα με ξεκάθαρη ιδέα για το τι θέλουμε να πετύχουμε. Με την εμπειρία μου και τους ανθρώπους που έχουμε στο σύλλογο πιστεύω ότι μπορούμε να καθοδηγήσουμε τα πράγματα προς την κατεύθυνση που ελπίζω να είναι η σωστή” . Διαβάζοντας αυτά που λέει ο Ισπανός κανένα από τα παραπάνω ονόματα δεν εμφανίζει μακροπρόθεσμη σκέψη για την ομάδα μας.

 

 

 

αφησε ενα σχολιο