1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Η μεταγραφική περίοδος ξεκίνησε και πάνω στο βωμό του χρήματος νομίζω ότι χάνεται και η χαρά του αθλήματος.

Οι μέρες προετοιμασίας πλησιάζουν και τα Ζαχαρωτά έχουν να παλέψουν με το κύματα και την φετινή χρονιά.  Στις πρώτες προβλέψεις για την επόμενη χρονιά η Εβερτον βρίσκεται στην 19η θέση. Ακόμα και η Λούτον υποβιβάζεται βέβαια και αυτή αλλά σαν 18η. Θα προσπαθήσω με σύνεση στο σημερινό άρθρο να γράψω πως μπορεί η ομάδα να ανταπεξέλθει.

Στην διοίκηση ο κύριος Moshiri  έκανε κάποιες υποτυπώδης αλλαγές αλλά δεν νομίζω ότι έχουν και καμία σημασία.Το ρόστερ μας αυτή την στιγμή έχει 24 παίκτες. Οι Holgate- Simms- Maupay-Gbamin-Gomes βρίσκονται εκτός πλάνων και υπάρχουν ενδιαφερόμενες ομάδες οπότε θεωρώ ότι θα αποχωρήσουν και θα μείνουμε με 19. Με αυτά τα δεδομένα και με το γεγονός ότι οι ακαδημίες της αμάδας δεν έχουν κάτι να προσφέρουν, θα πώ άμεσα αλλά δεν έχουν να προσφέρουν γενικά (θα αναφερθώ σε άλλο άρθρο πάνω σε αυτό το κομμάτι των ομάδων  under της έβερτον), οι μόνες θέσεις που η ομάδα θα μπορούσε κάποιος να πει ότι δεν χρειάζεται ενίσχυση είναι το δεξί μπάκ και τα κεντρικά χαφ.

Μετά την ανακάλυψη του Dyche στα δύο τελευταία παιχνίδια με την κίνηση να παίξει δεξί Μπακ ο Garner και την συνέχιση αυτής της κίνησης απο τον Lee Carsley στο ευρωπαικό Under 21 με την εθνική Αγγλίας ο  Garner  τη θέση αυτή μαζι με Patterson και τον Coleman νοερά την κάλυψαν. . Στα κεντρικά χαφ οι  Doukoure, Onana Gueye,Iwobi, Garner και η επιστροφή Delle Alli νομίζω υπερκαλύπτουν την θέση. Απο εκεί και πέρα η ομάδα για να μην κάνει αλχημείες και ψάχνει να βγάλει λαγούς από το καπέλο χρειάζεται ενίσχυση σε αριστερό μπάκ, τερματοφύλακα, ίσως ένα ακόμη σεντέρ μπακ,  εξτρέμ, και επίθετικό. Ειδικά στο θέμα του επιθετικού με τους συνεχόμενους τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια του Calvert.

Οι λύσεις είναι πάρα πολλές από ελεύθερους παίκτες τύπου Moura, Dembele Zaha, Barkley, Isco, Asensio, Mbaye- Diagne o  οποίος είχε πέρσι στην Τουρκια με την Fatih 35 συμμετοχές 25 γκολ  και 6 ασιστ, αλλά και παίκτες που δεν υπολογίζονται και δίνονται δανεικοί.

Πως όμως μπορεί μια ομάδα η οποία και δέχεται πόλεμο τα τελευταία χρόνια πάνω στα οικονομικά της αλλά και λόγο της κατασκευής του καινούργιου γηπέδου έχει την δυνατότητα να ακολουθήσει τα εκατομμύρια όχι μόνο σε αγορά παικτών αλλά και στους μισθούς αυτών. Αντί πινακίου φακής τι μπορείς να κάνεις πολεμώντας με τα θηρία. Ήμουν λίγο ανήσυχος πάνω σε αυτό το κομμάτι αλλά η κίνηση των 35-40 εκατομμυρίων για τον El bilal Toure της  Almeria με ηρέμησε ως ένα σημείο. Η ομάδα έχει δείξει τους στόχους τις και έχει κινηθεί πάνω σε αυτό το κομμάτι.

Θεωρώ με το φτωχό μου το μυαλουδάκι ότι τις επόμενες μέρες θα ακουστουν οι πρώτες κινήσεις και θα ξεκαθαρίσουν και τα συμβόλαια στο υπάρχον ρόστερ.

Υπομονή λοιπόν και μην ξεχνάτε…….

Nil Satis nisi optimum

αφησε ενα σχολιο