1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ

 Ο Sean Dyche ο χρυσός σκόρερ Abdoulaye Doucoureκαι αλλά και οι Jordan Pickford και ο κεντρικός αμυντικός Conor Goady μίλησαν για την μεγάλη νίκη, αλλά και την επόμενη μέρα μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα που βρήκε την Έβερτον να παραμένει στην Πρέμιερ λιγκ.

 Ο Abdoulaye Doucoure σκόρερ του μοναδικού τέρματος που έκρινε την αναμέτρηση και την μάχη της παραμονής δήλωσε: “Αυτό ήταν το πιο σημαντικό γκολ της καριέρας μου, ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η Έβερτον για όλους, για εμένα, τους συμπαίκτες μου», είπε ο διεθνής με την Εθνική του Μάλι μιλώντας στο Sky Sports μετά τον αγώνα. “Σήμερα, ξέραμε ότι αν βάζαμε γκολ, θα κερδίζαμε το παιχνίδι. Ήταν καλό συναίσθημα στο τέλος να κερδίσουμε το παιχνίδι.” Σε ερώτηση αν μπορούσε να πιάσει το σουτ καλύτερα απάντησε: “Δεν νομίζω,όλοι έλεγαν ότι δεν βάζω τέτοια γκολ στην προπόνηση, απλώς τα φυλάω για το παιχνίδι, δεν το έχω ξαναδεί ακόμα . Είμαι πολύ χαρούμενος που πήραμε τους τρεις βαθμούς που χρειαζόμασταν

Ο δανεικός αμυντικός στην ομάδα μας Conor Coady δήλωσε ανακουφισμένος αναλυτικά είπε στο Sky Sports “Ανακούφιση. Θέλω να το φτιάξω λίγο. Εδώ πρέπει να βελτιωθούμε και πρέπει να κάνουμε επαναφορά. Θα είμαι ειλικρινής, ήταν η πιο δύσκολη σεζόν της ζωής μου και της καριέρας μου. Τελικά είμαστε εκεί τώρα και υπάρχει πολλή ανακούφιση. Είναι κάτι στο οποίο δεν θέλεις να γίνεις μέρος, αυτός ο γίγαντας του ποδοσφαίρου να υποβιβαστεί. Είναι στο χέρι μας τώρα. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι ως ποδοσφαιρικός σύλλογος. Δεν μπορούμε να το κρατήσουμε αυτό σαν αν είναι κάτι κοινό. Πρέπει να βάλουμε μια γραμμή στην άμμο κάπου εδώ και να γίνουμε καλύτεροι. Ήταν μια πραγματικά δύσκολη σεζόν. Αυτός ο σύλλογος πρέπει να βελτιωθεί γιατί είναι ένας γίγαντας.”

 O Jordan Pickford είπε μετά το παιχνίδι  “Δουλεύουμε όλη τη βδομάδα, κάθε εβδομάδα και δεν παίρνουμε τίποτα επιπόλαια, δίνουμε τα πάντα για να έχουμε καλές αποδόσεις και μερικές φορές δεν λειτουργεί, αλλά ξέρουμε πως αν τα δώσουμε όλα μπορούμε να είμαστε περήφανοι για αυτό που κάνουμε. Σε σχέση με την νοοτροπία του, απλά πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Ήταν στα χέρια μας, θα ήταν πάντα στα χέρια μας σήμερα.” Στην συνέχεια ο διεθνής Άγγλος τερματοφύλακας είπε Δεν μπορεί να είναι έτσι κάθε σεζόν, πρέπει να βρούμε μια λύση και ελπίζουμε ότι αυτή είναι η αρχή. Είναι ένας τεράστιος σύλλογος, το νέο γήπεδο θα τελειώνει σύντομα και θα υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες εκεί. Απλώς, όλα συνενώνονται όμορφα και ελπίζουμε να προχωρήσουμε προς τα εμπρός τα επόμενα δύο χρόνια.”

 Τέλος ο προπονητής της ομάδας Sean Dyche μεταξύ άλλων είπε  ” Η πίστη στην ομάδα. Νομίζω ότι πήγαμε καλά ως επιτελείο για να διατηρήσουμε αυτή την πίστη και διατηρήσαμε την πίστη των παικτών. Βλέπουμε τον κόσμο να πέφτει, δεν έχουμε μπακ, να χάνουμε τον σέντερ φορ… αλλά συνεχίζουν και η νοοτροπία ήταν φοβερή. Νομίζω ότι ο Doucs ήταν πραγματικά ένα λαμπρό φως σε αυτό, με τον τρόπο που το έκανε και σκόραρε ένα υπέροχο γκολ. Στο τέλος της ημέρας, πρέπει να μάθουμε από αυτή την εμπειρία γιατί δεν έχει νόημα… Είσαι μεγάλος σύλλογος μόνο αν δίνεις παραστάσεις σε μεγάλα κλαμπ. Είσαι μεγάλος σύλλογος μόνο αν κάνεις μεγάλα πράγματα. Αυτό πρέπει να αλλάξουμε γιατί είναι ένας μεγάλος σύλλογος, αλλά πρέπει να τον επαναφέρουμε στο γήπεδο, όχι μόνο έξω από αυτό.”

 Ενώ στην ερώτηση αν μπορεί να αποτρέψει από τα να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στην ομάδα ο 51χρονος τεχνικός απάντησε: “Αυτό είναι το καθήκον μου.Ήρθα εδώ ως άνθρωπος για να κάνω μια δουλειά και να δώσω μια ευκαιρία. Ήξερα ότι υπήρχε κίνδυνος από τον θόρυβο που υπήρχε γύρω από το κλαμπ από ειδικούς και ανθρώπους που έλεγαν ότι τελειώσαμε. Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι τα καταφέραμε. Πρέπει να θυμάστε ότι χάσαμε έναν πολύ σημαντικό παίκτη, έναν πολύ σημαντικό σέντερ φορ στην πορεία. Όλοι μιλούσαν για το να σκοράρουμε γκολ, το πιο δύσκολο τέλος της δουλειάς, αλλά έχουμε βρει τρόπους να κερδίζουμε παιχνίδια και να παίρνουμε βαθμούς. Αυτή είναι μια καλή βάση για να χτίσουμε αλλά χρειάζεται ανοικοδόμηση.”

αφησε ενα σχολιο