1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

 Η Έβερτον βρίσκεται σε βαρύ πένθος μετά τον θάνατο του 78χρονου προέδρου της ομάδας και οι άνθρωποι που τον έζησαν εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους, για τον εκλιπών πρόεδρο, Bill Kenwright. Μεταξύ αυτών ο μεγαλομέτοχος, ο αρχηγός και ο προπονητής της ομάδας. Πλεόν όμως και οι φίλοι της Έβερτον που ζουν στο Λίβερπουλ, μπορούν πλέον να αποτίσουν τα σέβη τους στον εκλιπόντα Πρόεδρο της Έβερτον, Bill Kenwright , υπογράφοντας το βιβλίο συλλυπητηρίων που βρίσκεται στο Goodison Park.

O μεγαλομέτοχος Farhad Moshiri έγραψε σε δήλωση του σχετικά

Είμαι βαθιά λυπημένος για την είδηση του θανάτου του μεγάλου μου φίλου Μπιλ.

 Ο Μπιλ ήταν μια δύναμη της φύσης και σίγουρα άλλαξε τη ζωή μου πριν από σχεδόν δέκα χρόνια, όταν μου μίλησε για πρώτη φορά για την ενασχόληση με το ομάδα που λάτρευε. Μου μίλησε για αυτόν τον απίστευτο σύλλογο, έναν σύλλογο που όχι μόνο έχει ιστορία και κληρονομιά, αλλά ήταν και η καρδιά της κοινότητάς μας που χτυπούσε και γι’ αυτό θα είμαι πάντα ευγνώμων. Ήταν πολύ πειστικός και επένδυσα τόσο σε αυτόν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο, όσο και στο να γίνω μέρος του και να μπω σε μια νέα οικογένεια.

 Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Μπιλ αγαπούσε την Έβερτον. Μιλούσε με κολλητικό ενθουσιασμό για κάθε πτυχή της Έβερτον, από τους θρύλους του παρελθόντος μέχρι την άνευ όρων υποστήριξή του σε όλους όσους φοράνε τη φανέλα των μπλε και εκπροσωπούν τον σύλλογο. Θαύμαζε τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση και την προσπάθεια κάθε μέλους του προσωπικού σε όλο τον σύλλογο και την Έβερτον στην Κοινότητα, αλλά κυρίως αναγνώρισε και συμπονούσε με το πάθος, την πίστη και την υποστήριξη που είχαν όλες οι ομάδες της Έβερτον από τους Εβερτονιανς στην έδρα τους. μακριά ή στο εξωτερικό.

 Ο Μπιλ λάτρευε το Goodison Park, ένα γήπεδο που είχε τόσες πολλές ιδιαίτερες αναμνήσεις, αλλά συμμετείχε επίσης σε ένα απίστευτο όραμα για το νέο μας γήπεδο και όταν ο σύλλογος μετακομίσει, δεν νομίζω ότι κάποιος θα ήταν πιο περήφανος. Το νέο στάδιο της Έβερτον στο Μπράμλεϊ-Μουρ Ντοκ θα προσφέρει ένα εμβληματικό νέο σπίτι για τον σύλλογο στις όχθες του ποταμού Μέρσεϊ και θα παραμείνει ως μια διαρκής κληρονομιά στη μνήμη του. Επίβλεψε τη διαδικασία από τον ρόλο του προέδρου κατά τη διάρκεια μιας πολύ απαιτητικής περιόδου για ένα τόσο σημαντικό έργο υποδομής, συμπεριλαμβανομένου του αντίκτυπου της πανδημίας του Covid.

 Σε προσωπικό επίπεδο θα μου λείψει να μην ακούω πλέον τη φωνή του στο τέλος ενός τηλεφώνου πολλές φορές κάθε μέρα, να μιλάει για παίκτες, να σχεδιάζει πώς μπορεί ο σύλλογος να τα πάει όλο και καλύτερα. Ανεξάρτητα από τη φυσική απρόβλεπτη κατάσταση του παιχνιδιού μας και τα συναφή σκαμπανεβάσματα  η φιλία μου με τον Μπιλ παρέμενε πάντα ισχυρή. Ήταν μια ξεχωριστή ψυχή, ένας άνθρωπος επιτυχημένος σε τόσους πολλούς διαφορετικούς τομείς της ζωής. Θα μας λείψει αλλά ποτέ δεν θα τον ξεχάσουμε. Οι σκέψεις και οι καλύτερες ευχές μας πηγαίνουν στην οικογένειά του αυτή τη θλιβερή στιγμή.

Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε μου.

Θερμά λόγια για την ποιότητα του ως άνθρωπος αλλά και ως πρόεδρος της Έβερτον είχε να πεί και ο αρχηγός της ομάδας Seamus Coleman. O Seamus είπε:

Ο Bill Kenwright ήταν κάτι παραπάνω από Πρόεδρος για μένα. Ήταν φίλος. Ο τρόπος που αντιμετώπισε εμένα και την οικογένειά μου όταν πρωτοήρθα στην ομάδα από την Ιρλανδία ήταν απίστευτος. Σήμαινε τα πάντα για εμάς και ήταν ένα τεράστιο κομμάτι από το να εγκατασταθώ ως και να κάνω καριέρα στην Έβερτον.

 Και ξέρω ότι δεν είμαι ο μόνος παίκτης που μπορώ να το πω αυτό. Ο Πρόεδρος δεν παρενέβη ποτέ και πολύ σπάνια επισκεπτόταν τα αποδυτήρια, αλλά όλοι ξέραμε ότι ήταν εκεί αν τον χρειαζόμασταν. Και όταν όντως μας μίλησε ως ομάδα, ακούγαμε γιατί ήξερε τη ομάδα μας όπως όλοι. Ήταν εμπνευσμένος, ήταν τόσο ευγενικός, αγαπούσε την Έβερτον και η παρουσία του θα μας λείψει πολύ.

Οι σκέψεις μου, και της οικογένειάς μου, είναι με την Τζένι και την υπόλοιπη οικογένειά του αυτή την πολύ, πολύ θλιβερή στιγμή.

 Ο Sean Dyche τον γνώριζε λιγότερο σε προσωπικό επίπεδο σε σχέση με τον μεγαλομέτοχο η τον αρχηγό της ομάδας αλλά είχε και αυτός να πει κάποιες καλές κουβέντες για τον πρόεδρο της ομάδας.

Είναι μια πολύ λυπηρή στιγμή για όλους στην Έβερτον να χάσουμε τον Πρόεδρό μας, κάποιον που υπήρξε τόσο καταπληκτικός υπηρέτης του συλλόγου με τόσους πολλούς τρόπους.

 Η επιρροή του στο να με φέρει στην Έβερτον στην πρώτη στιγμή ήταν σημαντική και δεν έχω παρά μόνο ευγνωμοσύνη και σεβασμό για την αμέριστη υποστήριξή του στον εαυτό μου, το επιτελείο και τους παίκτες μας. Ήταν χαρά να μοιραστώ μαζί του τη στιγμή της επίτευξης του στόχου μας την περασμένη σεζόν – μια στιγμή που ξέρω ότι ένιωθε τόσο έντονα μετά από μια τόσο επίπονη σεζόν, εντός και εκτός γηπέδου.

 Συνάντησα για πρώτη φορά τον πρόεδρο κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως μάνατζερ της Μπέρνλι, όπου, εν παρόδω, αφιερώνει πάντα χρόνο για να πει ένα γεια, να συστήσει τον εαυτό του και να με σεβόταν πολύ εμένα και, εκείνη την εποχή, τη Μπέρνλι. Στη συνέχεια, όταν εκείνος και ο Kevin Thelwell με προσέγγισαν και τελικά μπήκα στην Έβερτον, είχα την τύχη να περάσω περισσότερο χρόνο μαζί του και να τον γνωρίσω σε πιο προσωπικό επίπεδο.

 Ήταν ένας απίστευτος επαγγελματίας, όσον αφορά το τι έκανε με την Έβερτον αλλά και τι πέτυχε στη βιομηχανία του θεάτρου. Περνώντας χρόνο μαζί του και μαθαίνοντας για την οικογένειά του, δεν θα μπορούσατε να μην παρασυρθείτε από το πάθος του. Πέρα από τη βαθιά αγάπη του για την οικογένειά του, ένα από αυτά τα μεγάλα πάθη, φυσικά, ήταν το ποδόσφαιρο, το παιχνίδι στο σύνολό του, καθώς και η προφανής διαρκής αγάπη του για την Έβερτον.

 Η ιστορία του  ένας υποστηρικτής της παιδικής ηλικίας που έγινε πρόεδρος – είναι κάτι τόσο σπάνιο στο σύγχρονο παιχνίδι, ειδικά στο κορυφαίο επίπεδο. Πίστευε πάντα στην Έβερτον και στάθηκε δίπλα στον σύλλογο, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Ήταν σταθερός μέχρι το τέλος. Όπως τόσοι πολλοί που τον γνώρισαν, η καρδιά μου και οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του αυτή την εξαιρετικά θλιβερή στιγμή.

 Αναπαύσου εν ειρήνη, Πρόεδρε.

Στο μεταξύ η ομάδα προπονήθηκε χθες στο Goodison park κράτησε ενός λεπτού σιγή για την μνήμη του προέδρου και μετά το τέλος κατατέθηκε στεφάνι στην μνήμη του μπροστά στο άγαλμα του Dixie Dean από το Sean Dyche και τον Seamus Coleman. Οι σημαίες της Έβερτον κυματίζουν μεσίστιες στο Goodison pak σε ένδειξη σεβασμού και οι φίλοι της Έβερτον που ζουν στο Λίβερπουλ μπορούν πλέον να αποτίσουν τα σέβη τους στον εκλιπόντα Πρόεδρο της Έβερτον, Bill Kenwright , υπογράφοντας το βιβλίο συλλυπητηρίων που βρίσκεται κάτω από την Park End.

 

αφησε ενα σχολιο