1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΦΟΥΛΑΜ-ΕΒΕΡΤΟΝ (ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

ΦΟΥΛΑΜ-ΕΒΕΡΤΟΝ (ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

30 Ιανουαρίου 2024

22η Αγωνιστική

21.45 ώρα Ελλάδος

19.45 ώρα Αγγλίας

Craven Cottage

TO ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ)

Άλλο ένα παιχνίδι μας βρίσκει αντιμέτωπους κόντρα σε Λονδρέζικη ομάδα, για την ακρίβεια το 3ο σερί παιχνίδι. Η Φούλαμ βρίσκεται στην 13η θέση με 24 βαθμούς έναντι εμάς με 17 βαθμούς με 1 βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού!

Μεσοβδόμαδο παιχνίδι λοιπόν στο όμορφο Craven Cottage. Oι “Cottagers” παίζουν κατά διαστήματα ωραίο επιθετικό ποδόσφαιρο, ο λόγος που βρίσκονται σχεδόν στη μέση της βαθμολογίας είναι κυρίως τα άσχημα κακά αποτελέσματα εκτός έδρας, παρά εντός και εξηγούμεθα. Εντός έδρας είναι η 9η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος σε αντίθεση με την 3η χειρότερη εκτός έδρας ομάδα και συγκομιδή μονάχα 6 πόντων. Όπως αντιλαμβάνεστε ο αγώνας αυτός είναι αντιδιαστολή μεταξύ τους, ο ένας εντός έδρας (βλ. Φούλαμ) και ο άλλος εκτός έδρας (βλ. Έβερτον).

Η συμπαθέστατη Φούλαμ του πρώην μας Μάρκο Σίλβα αγωνίζεται με 4-3-2-1. Εντός έδρας πετάει φωτίες έχοντας 19 γκολ και πρώτο σκόρερ τον Ραούλ Χιμένες με 5 γκολ. Το απουσιολόγιο της είναι μακροσκελές σε θέσεις κομβικές. Ο ένας είναι ο Μπάσει (Νιγηριανός) που είναι ο βασικός αμυντικός της με 15 συμμετοχές σε 21 αγώνες και ο άλλος είναι ο επίσης Νιγηριανός Ιγουόμπι (πρώην δικός μας) οι οποίοι λόγω υποχρεώσεων με την εθνική τους στο Κόπα Άφρικα λείπουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Μπάλο-Τουρέ με την εθνική Σενεγάλης. Αντίθετα ο Ανταμά Τραορέ απουσιάζει λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού από τις αρχές Σεπτεμβρίου και το ματς κόντρα στη Σίτι. Προσπάθησε και πάλι να αγωνιστεί στα μέσα Νοεμβρίου σε ματς με την Άστον Βίλα αλλά χειροτέρεψε ο τραυματισμός του και είναι στα πιτς όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Η ομάδα του Σίλβα θα κατέβει λογικά με: Λένο- Αρανταμπιόγιο, Ντιόπ, Τετέ και Ρόμπινσον στην άμυνα, στα χαφ θα αγωνιστεί με Παλίνια, Κέρνι και Περέιρα, ενώ στην επίθεση με Γουίλσον, Γουίλιαν και Χιμένες.

Όσον αφορά τώρα την ομάδα μας, o κ. Ντάις θα κατεβάσει το γνωστό και μη εξαιρετέο σύστημα του, το οποίο “πιάνει” στα εκτός έδρας παρά στα εντός έδρας ματς, άλλο και τούτο αυτό! Ελπίζω να ξαναγυρίσει στα παλιό σύστημα που είχε στα θετικά αποτελέσματα του 4-4-1-1 παρά στο 4-2-3-1 το οποίο ακόμα σαν τακτική δεν έχει αποφέρει καρπούς! Οι απουσίες μας είναι σίγουρα κομβικές γιατί αφορούν 3 βασικούς παίκτες μας… Ο Ντουκουρέ δεν θα αγωνιστεί, όπως και ο Γκέιγ λόγω του Κόπα Άφρικα με την εθνική Σενεγάλης. Ο Ντέλε Άλι είναι μακροχρόνιος τραυματίας και ίσως επιστρέψει ο Γιάνγκ που είναι βασικός επί εποχής Ντάις. Οι Γκόμεζ και Κόουλμαν ίσως είναι στην αποστολή αλλά ίσως να προφυλαχθούν και γι’ αυτό το παιχνίδι.

Λογικά ο Ντάις θα παραταχθεί με τους: Πικφορντ, Μπρανθγουάιτ, Πάτερσον, Ταρκόφσκι και Μικολένκο στην άμυνα, στα χαφ θα αγωνιστούν οι Ονανά, Γκάρνερ και Ντανγιούμα ( σε θέση μεσοεπιθετικού;;;;), στην επίθεση με Χάρισον δεξιά και ΜακΝίλ αριστερά και κορυφή τον Κάλβερτ Λιούν. Αλλιώς σε ένα 4-4-2 όπως στο πρόσφατο με τη Λούτον και επιθετικό δίδυμο με Μπέτο και στον πάγκο τον Νταντζούμα.

Είναι ένα ματς που πρέπει να πάρουμε εκδίκηση για φέτος, ίσως ήρθε η στιγμή μας. Πάντως πετυχαίνουμε μία Φούλαμ που είναι ντεφορμέ και με σημαντικές ελλείψεις.

Nil satis nisi optimum

Evertonians are born not manufactured

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Σε 69 παιχνίδια μεταξύ μας έχουμε 31 νίκες, 14 ισοπαλίες και 24 ήττες

  • Η Έβερτον έχει να κερδίσει τη Φούλαμ σε 5 συναπτά παιχνίδια με 3 ήττες και 2 ισοπαλίες (ο ένας ήταν και αποκλεισμός)

  • Τελευταία νίκη της Έβερτον ήταν το 2020 με 2-3 και σκόρερ τους Κάλβερτ Λιούν (2) και ένα του Ντουκουρέ

  • Ένα ακόμα στατιστικό είναι πως ο Ιγουόμπι σε 4 σεζόν στην Έβερτον κατάφερε μέσα σε μία σεζόν το μάξιμουμ γκολ ήταν 2 γκολ, ενώ στην πρώτη σεζόν στη Φούλαμ έχει καταφέρει να βάλει 3 γκολ μέχρι στιγμής!

  • Ο Ντομινίκ Κάλβερτ Λιούν σε 15 συμμετοχές είναι ακόμα άσφαιρός, ενώ ο Ραούλ Χιμένες έχει βάλει 5 γκολ και επιπλέον είναι ο πρώτος σκόρερ για του Λονδρέζουν εναντίον μας με εξίσου 5 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ SEAN DYCHE

TO MATCH-PREVIEW TOFFEE TV

ΤΟ STARTING XI ΤΟΥ TOFFEE TV

αφησε ενα σχολιο