1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ

 Όσοι διαβάζετε τα μηνιαία άρθρα που γράφω σε αυτό το site τις “ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥπιθανότατα γνωρίζετε ότι δεν έχω και μεγάλη συμπάθεια στην Daily Mail, είναι μια εφημερίδα που επιτίθεται διαρκώς στην Έβερτον, αρκετά συχνά με ψέμματα. Θεώρησα έτσι χρήσιμο και ουσιαστικό να αντικρούσω το προχθεσινό της ψέμα κάνοντας μερικές διευκρινίσεις σχετικά με την πώληση για να μην μας γεμίζουν το κεφάλι με ψέμματα.

 Μετά το χθεσινό ψέμα που παρέσυρε και τον Γιάννη να γράψει το άρθρο “Ο πόλεμος συνεχίζεται” είπα να το ψάξω λίγο παραπάνω και νομίζω ότι εντόπισα τον βασικό αρθρογράφο που κρύβεται πίσω από τα περισσότερα μυθεύματα στην Daily Mail το όνομα του είναι Matt Hughes και αν ρίξετε μια ματιά στο σύνολο των άρθρων του έχει φοβερή πλάκα το πόσες ιστορίες έχει επινοήσει ο άνθρωπος για να βγάλει το ψωμί του. Όσο και αν στην πραγματικότητα είναι από αστείο ως κουραστικό αυτό που συμβαίνει, ο άνθρωπος δείχνει να έχει εμπάθεια σε σχέση με την Έβερτον. Μπορείτε να μπείτε στα άρθρα του εδώ και να δείτε την αφοσίωση του στο να γράφει τέρατα για την Έβερτον. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχω δει ούτε έναν θετικό τίτλο σχετικά με την Έβερτον, βασικά δεν είδα θετικό τίτλο σε σχέση με οποιοδήποτε γεγονός που δείχνει μίζερο. Δεν με ενδιαφέρει όμως η ανθρωποφαγία απλά η αποκατάσταση της ψυχικής μας ηρεμίας, αν ζούσαμε στην Αγγλία εννοείται ότι δεν θα έγραφα ποτέ συγκεκριμένα για αυτό τον τύπο για το φόβο των Ιουδαίων που λένε.

Περισσότερο αξίζει να κάνουμε μερικές χρήσιμες διευκρινήσεις, παρατηρήσεις και εκτιμήσεις για την πώληση της Έβερτον.

  • Κάθε άνθρωπος η εταιρία που θέλει να αποκτήσει μια ομάδα της Πρέμειρ λιγκ  θα πρέπει να περάσει το λεγόμενο OADT δηλαδή το τεστ ιδιοκτητών και διευθυντών. Αυτό το τεστ είναι μια αξιολόγηση του ατόμου ή της ομάδας που θέλει να γίνει ιδιοκτήτης ενός συλλόγου. Ουσιαστικά απαγορευει να αγοραστούν ομάδες σε ανθρώπους που έχουν ποινικές καταδίκες για ένα ευρύ φάσμα αδικημάτων, η οποιαδήποτε απαγόρευση από αθλητικό ή επαγγελματικό όργανο, ή παραβάσεις ορισμένων βασικών κανονισμών του ποδοσφαίρου, όπως οι στημένοι αγώνες. Έχει σχεδιαστεί για να αξιολογήσει εάν οι πιθανοί ιδιοκτήτες μπορούν να διευθύνουν τον σύλλογο με τον κατάλληλο τρόπο και ότι διαθέτουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για να το κάνουν. Αυτό το τεστ περιμένουμε να ολοκληρωθεί και να κριθεί αν η 777partners μπορεί να αναλάβει την Έβερτον.

  • Οι 777 Partners έχουν δεσμευτεί να χρηματοδοτήσουν με κεφάλαιο κίνησης την Έβερτον τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ περιμένουν την τελική απόφαση για την εξαγορά του συλλόγου, σύμφωνα με το Liverpool Echo (12 Δεκεμβρίου). Η επενδυτική εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι έχει δανείσει στην ομάδα 20 εκατομμύρια λίρες το μήνα από τον Οκτώβριο για να βοηθήσει τους μισθούς και να διατηρήσει τον σύλλογο σε λειτουργία αφού ο Farhad Moshiri σταμάτησε να επενδύει χρήματα μετά τη συμφωνία πώλησης της πλειοψηφικής του συμμετοχής. Ωστόσο, ενώ ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν θα εγκριθεί η εξαγορά, 777partners έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τον σύλλογο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, τουλάχιστον όσο περιμένουν την απόφαση.

  • Σύμφωνα με το TEAMtalk (11 Δεκεμβρίου) ανώτερα στελέχη της Έβερτον πιστεύουν ότι η απόφαση θα βγει ως της 22 Δεκεμβρίου, καθώς τότε οι περισσότεροι σύλλογοι θα σταματήσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες για την περίοδο των Χριστουγέννων. Όπως καταλαβαίνω είναι εκτίμηση των στελεχών για να μην το δέσουμε και κόμπο.

  • Αν η απόφασή δεν βγει ως το τέλος Ιανουαρίου λογικά δεν έχει κανένα λόγο να μην συνεχίσει την χρηματοδότηση η 777partners. Ο μοναδικός λόγος για να σταματήσει η χρηματοδότηση θα ήταν αν υπάρχει απόφαση ότι δεν περνάει τα τεστ. Καλό θα ήταν να μην δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε διάφορα τρόμο-δημοσιεύματα που προέρχονται είτε από την Daily Mail η από άλλα μέσα, να θυμίσω ότι παρόμοια δημοσιεύματα κυκλοφορούσαν και την εποχή της πώλησης της Νιουκάστλ και σε άλλες πωλήσεις ομάδων.

  • Αν η 777partners δεν περάσει για οπουδήποτε λόγο το τεστ ιδιοκτητών και διευθυντών η οποιοδήποτε άλλο τέστ πρέπει να περάσει .Δηλαδή αν η πώληση χαλάσει αυτό δεν σημαίνει ότι ο Farhad Moshiri δεν θα ξαναχρηματοδοτήσει το σύλλογο. Θα ήταν χαζό εκ μέρους του μια και αν η Έβερτον δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί δηλαδή μπει σε οικονομική διαχείριση θα έδειχνε ότι ο ίδιος δεν έχει τα χρήματα να το κάνει κάτι που θα ωθούσε τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να του υποβάλουν ακόμα χαμηλότερες προτάσεις.

  • Η Έβερτον αυτή την στιγμή έχει σχεδόν έτοιμο ένα ολοκαίνουργιο γήπεδο 52.888 θέσεων που ολοκληρώνεται μέσα στο 2024. Παρόλα τα δάνεια που πρέπει να αποπληρώνει είναι ένας από τους πιο ελκυστικούς συλλόγους στην Πρέμιρ λιγκ για να επενδύσει κάποιος αυτή την στιγμή. Με τα αναμενόμενα κέρδη στα επόμενα χρόνια να αναμένονται τεράστια. Φυσικά ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον το διαπιστώσαμε ήδη από όταν χάλασε η συμφωνία με την MSP Capital και μέσα σε λίγες μέρες ανακοινώθηκε αυτή με την 777partners.

Αυτά βρήκα μετά από μια μικρή έρευνα νομίζω ότι βοηθούν να ξεκαθαριστεί το τοπίο γύρω από την πώληση ώστε να μην πέφτουμε θύματα του κάθε click-bait δημοσιεύματος.

 

 

 

αφησε ενα σχολιο