1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΝΕΑ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

ΝΕΑ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

 Η ανανέωση του συμβολαίου του Jarrad Branthwaite. Η επιλογή για το Euro 2028 του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας που τοποθετεί το νέο γήπεδο της Έβερτον ανάμεσα σε αυτά που θα φιλοξενήσουν αγώνες και αλλά νέα της Έβερτον στα σημερινά νέα στα γρήγορα.

  Ο Jarrad Branthwaite υπέγραψε τελικά όπως αναμενόταν νέο συμβόλαιο που τον δεσμεύει με την Έβερτον ως το 2027.Ο 21ετών κεντρικός αμυντικός της ομάδας είπε στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων “Από τότε που ήρθα στην ομάδα, ένιωσα μια σύνδεση με τον σύλλογο.Το ανάστημα του συλλόγου, το πόσο μεγάλη οικογένεια είναι στην Έβερτον και το πόσο μου αρέσει να παίζω εδώ μπροστά στους οπαδούς ήταν οι βασικοί λόγοι για να υπέγραψω. Το να υπογράψω αυτό το νέο συμβόλαιο ήθελα να δείξω τη δέσμευση που έχω για τον σύλλογο και να δείξω πόσο σημαίνει για μένα να παίζω στην Έβερτον.”

  Το νέο γήπεδο της Έβερτον θα είναι ένα από τα γήπεδα που θα διεξαχθεί το Euro 2028.Η UEFA επικύρωσε προχθές την υποψηφιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας για τη διοργάνωση του τουρνουά σε πέντε χρόνια. Ως εκ τούτου, τα διεθνή αθλητικά φώτα θα πέσουν στην πόλη του Λίβερπουλ για άλλη μια φορά, με το εκπληκτικό νέο στάδιο της ομάδας στο Μπράμλεϊ-Μουρ Ντοκ να επιβεβαιώνεται ως ένας από τους 10 χώρους διεξαγωγής αγώνων. Η Έβερτον γιόρτασε το γεγονός της ανάθεσης με τον διεθνή τερματοφύλακα της Αγγλίας και της ομάδας μας Jordan Pickford και τον αρχηγό της Εθνικής Ιρλανδίας και της Έβερτον Seamus Coleman. O Pickford είπε σχετικά “Είναι υπέροχο για τους οπαδούς σε όλο το Μέρσεϊσαϊντ και τη βορειοδυτική πλευρά που βρίσκεται το στάδιο της Έβερτον να είναι χώρος διεξαγωγής του Euro 2028 και είναι μια περήφανη στιγμή και για τον σύλλογο.Το ποδόσφαιρο σημαίνει πολλά για αυτήν την πόλη, γι’ αυτό είναι ξεχωριστό να παίζονται τέτοιοι διεθνείς αγώνες υψηλού προφίλ εδώ. Οι οπαδοί της Αγγλίας μας υποστήριξαν μέχρι τον τελικό του τελευταίου Euro, οπότε δεν έχω αμφιβολία ότι οι οπαδοί σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία θα διασφαλίσουν ότι το τουρνουά θα είναι αξέχαστο.” O Seamus Coleman πρόσθεσε “Είναι φανταστικά νέα για την πόλη του Λίβερπουλ και την πατρίδα μου. Το στάδιο της Έβερτον που θα φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες είναι πραγματικά ξεχωριστό για τον σύλλογο και φαίνεται σωστό ότι αυτή η φιλόξενη, ποικιλόμορφη πόλη είναι μέρος του τουρνουά, καθώς το ποδόσφαιρο είναι τόσο τεράστιο μέρος της ζωής των ανθρώπων εδώ. Η φιλοξενία αγώνων στην Ιρλανδία θα είναι επίσης απίστευτη. Θα είναι μια πραγματική ανταμοιβή για τους ποδοσφαιρόφιλους εκεί που θα φέρουν το δικό τους μοναδικό πάθος και χρώμα στο θέαμα.”

  Ο Idrissa Gueye υπάρχει πιθανότητα να λείψει ακόμα και για κάποιες εβδομάδες, σύμφωνα με τον γιατρό Rajpal Brar, ειδικό στη φυσικοθεραπεία και αθλητικό επιστήμονα. Ο Gueye είχε πόνο στη φτέρνα πριν από τον αγώνα με την Μπόρνμουθ και αυτός ο πόνος συνεχίστηκε στην προθέρμανση. Ο Brar εικάζει ότι θα μπορούσε να μείνει εκτός για μερικές εβδομάδες, σε περίπτωση που συμβεί το χειρότερο σενάριο με τον τένοντα του. Αναλυτικά είπε στην Goodison news: “Αυτός ο τραυματισμός θα μπορούσε να σημαίνει πολλά πράγματα, από την πελματιαία απονευρωσίτιδα μέχρι και κάποιο θέμα στον αχίλλειο. Η χειρότερη περίπτωση εδώ θα ήταν κάτι σαν αχίλλειος τενοντοπάθεια που μπορεί να έχει μεγάλη διακύμανση στην επιστροφή, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες, αλλά μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες.”

  Το Σάββατο, οι οπαδοί της Έβερτον στην Gwladys street άνοιξαν ένα πανό που απεικόνιζε μερικούς έγχρωμους ήρωες των μπλε. Το πανό τιμά τους σπουδαίους του Goodison, τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος, και δημιουργήθηκε πέρυσι σε συνδυασμό με τον μήνα Μαύρης Ιστορίας που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο στο Ηνωμένο Βασίλειο για να θυμηθεί σημαντικά πρόσωπα και γεγονότα στην ιστορία της αφρικανικής διασποράς. Περιλαμβάνει εικόνες του Kevin Campbell, του πρώτου μαύρου αρχηγού του συλλόγου. Του Mike Trebilcock, που σκόραρε δύο φορές στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 1966.Του Cliff Marshall του πρώτου εγχώριου έγχρωμου παίκτη του συλλόγου. Του Daniel Amokachi, που είναι ο πρώτος αφρικανός απόκτημα του συλλόγου. Του Joseph Yobo που είναι ο Αφρικανός παίκτης με τις περισσότερες εμφανίσεις για τον σύλλογο, και φυσικά του σημερινού Νο 9 του συλλόγου του Dominic Calvert-Lewin. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια έχουν σταματήσει πλέον οι αποδοκιμασίες Ωστόσο, όσο και αν αυτό δεν μας κάνει περήφανους δεν συνέβαινε πάντα στο Goodison Park.

 Ήττα για την γυναικεία ομάδα της Έβερτον  στο Λιγκ Καπ με 1-2 από τη Μάντσεστερ Σίτι το βράδυ της Τετάρτης. Τα γκολ των Jess Park και Bunny Shaw έβαλαν τους φιλοξενούμενους μπροστά για να εξασφαλίσουν τους πρώτους βαθμούς της φάσης των ομίλων. Μια  κεφαλιά από τον Toni Duggan έδωσε την πεποίθηση στην Έβερτον να διεκδικήσει κάτι, αλλά τελικά το σκορ δεν άλλαξε. Οι γυναίκες έχουν ξεκίνήσει άσχημα την σεζόν με 2 ήττες μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ.

 

 

 

αφησε ενα σχολιο