1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Για όλα φταίει ο

Για όλα φταίει ο Ancelotti

 Καλημέρα παιδιά, ξεκινά η τελευταία αγωνιστική εβδομάδα κόντρα σε Wolves & City…Μόνο με ένα θαύμα θα μπορέσουμε να μπούμε Ευρώπη πια! Κρίμα γιατί μία μεγάλη ευκαίρια μας δόθηκε πολάκις και δεν την αρπάξαμε από τα μαλλιά!

Σήμερα δεν θα αναφερθώ σε κανένα από τα 2 παιχνίδια που ακολουθούν, διότι και να τα κερδίσουμε δεν ξέρω κατά πόσο θα μας αρκούν εν τέλει! Σήμερα θα γράψω για το τι συμβαίνει με τον Ιταλό κόουτς και με όσα διάβασα στο group μας τις τελευταίες μέρες…

Λοιπόν, έχω καταλάβει ότι ο Ancelotti φταίει για τα πάντα στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της Everton, ασφαλώς και φταίει, έχει και αυτός το μερίδιο του. Εγώ πιστεύω πως φταίει και για άλλα πράγματα, για την πανδημία covid-19, για τις άδειες κερκίδες, για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, για τις εκλογές στην Σκωτία, για τις εκλογές στις ΗΠΑ, για την ινδική μετάλλαξη για όλα αυτά φταίει ο Ancelotti…Ο Ancelotti ένας μετέπειτα Chuck Norris!!!

Είμαι ειρωνικός? Πολύ! Λυπάμαι…Ο προγραμματισμός της ομάδας στην αρχή πήγαινε πολύ καλά! Μετά τα Χριστούγεννα άρχισαν οι γκέλες η μία μετά την άλλη. Ίδιοι παίκτες ίδιο ρόστερ (ελλειπές λόγω τραυματισμών) και όμως τσουκου τσουκου τα καταφέρνουμε! Προφανώς και η μπάλα που παίζουμε τώρα με αυτή του Οκτωβρίου είναι η μέρα με τη νύχτα! Έχω διαπιστώσει, όπως διάβασα και σε ένα μήνυμα σας, ότι οι παίκτες δεν φαίνονται fit, αυτό το έχω παρατηρήσει και εγώ, μετά το 30′-35′ φαίνεται να έχουν παραδώσει πνεύμα! Όμως για να ξέρετε, όταν μία ομάδα παίζει άμυνα κουράζεται πιο εύκολα από μία ομάδα που έχει ποδόσφαιρο κυριαρχίας, διότι ο αμυνόμενος είναι αναγκασμένος να ακολουθεί τη μπάλα συνεχώς…Έχει και αυτό τη σημασία του!

Εγώ τον coach τον χρεώνω στο εξής: Θα μπορούσε να ρισκάρει με παίκτες του πάγκου περισσότερο, δες King, Bernard, Iwobi και κάποια προσθήκη από την U21,U19. Όμως ακόμα και έτσι πάλι κάτι θα βρίσκαμε να του χρεώσουμε αν βλέπαμε ένα παιδαρέλι να παίζει με την  Aston Villa και να έρχεται πάλι 0-0…Γιατί αυτοί είμαστε…Δύσκολο να είσαι προπονητής της Everton, έχω καταλάβει!

Με το ελλειπές ρόστερ που είχε, μπόρεσε και μας κράτησε όσο πιο κοντά μπορούσε στο τραίνο της Ευρώπης, στο τέλος μάλλον ξεφουσκώσαμε. Απλός μας ενόχλησε γιατί όλη τη χρονιά το λέγαμε ανελιπώς πως θα πάμε Ευρώπη κλπ κλπ και τώρα μας έκατσε βαρύ πεπόνι! 

Το καλοκαίρι θα γίνει ξεσκαρτάρισμα αρκετών παικτών και θα μπουν οι βάσεις για το ποιοι θα συνεχίσουν στο Λίβερπουλ. Από τον Γενάρη του 2022 και έπειτα θα πρέπει να γίνεται μία σαφής κριτική για το ποιον του Ιταλού…Μέχρι τότε κάντε όση υπομονή έχετε και θα δείτε και άσπρες μέρες…Το να χτιστεί μία ομάδα δεν γίνεται μέσα σε 1 χρόνο, ακόμα και Ευρώπη να μπούμε πάλι έχει πρόβλημα το ρόστερ. Η Ευρώπη δεν είναι το χαλί που θα βάλουμε το κεφάλι μας σαν τις καμηλοπαρδάλεις και θα πούμε ωραία! Στόχος μας δεν είναι το να μπούμε απλά μία χρονιά σε έναν ευρωπαϊκό θεσμό! Στόχος μας είναι να καθιερωθούμε μόνιμα στις ευρωπαϊκές θέσεις και έπειτα να κυνηγήσουμε με όσες πιθανότητες έχουμε ότι μας αναλογεί!

αφησε ενα σχολιο