1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. BRANDS VS MOSHIRI

BRANDS VS MOSHIRI

 Ο πρώην αθλητικός διευθυντής της ομάδας Marcel Brands ήταν χείμαρρος σε εφημερίδα της πατρίδας του εναντίον του μεγαλομετόχου Farhad Moshiri.

 Σε μια συνέντευξη στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf το Σάββατο, ο Marcel Brands μίλησε για την Έβερτον περιγράφοντας ως μια υπέροχη εμπειρία τα 3,5 χρόνια που δούλεψε στην ομάδα. “Ήταν μια υπέροχη εμπειρία σε έναν υπέροχο σύλλογο”. Eίπε ο Brands για το χρόνο του στην Έβερτον. “Δούλεψα με φανταστικούς ανθρώπους. Οι οπαδοί και η ιστορία του συλλόγου ήταν σπουδαία, αλλά είναι πολύ δύσκολο να αφήσεις σημάδι σε έναν τέτοιο σύλλογο. Αυτό είχε να κάνει με τη δομή. Στο τέλος, δεν έχεις την ικανοποίηση που θέλεις. Υπάρχουν τόσα πολλά που είναι δυνατά να πετύχεις για τον σύλλογο αν το κάνεις σωστά, αλλά δεν έχεις τον χρόνο να φτιάξεις κάτι.”

 Στην συνέχεια κάρφωσε τον Ιρανοβρετανο μεγαλομέτοχο της ομάδας λέγοντας ότι έκανε παρεμβάσεις στην δουλεία του “Πάλευα να κάνω ένα συμβόλαιο παίκτη με 50.000 λίρες την εβδομάδα η 45.000 την εβδομάδα γιατί ταίριαζε καλύτερα στη δομή των μισθών και ταίριαζε με την ποιότητα του παίκτη και μετά τηλεφώνησε ο ιδιοκτήτης, λέγοντας ότι είχε καθίσει με έναν άλλο παίκτη και ότι μπορούσε να έρθει για 175.000 την εβδομάδα. Μετά λες: Τι θα κάνει αυτό στα αποδυτήρια; Κερδίζει τριπλάσια από τους άλλους. Τέτοιο πράγμα το κάνει δύσκολο. Βλέπετε επίσης τη διαφορά με τους συλλόγους όπου η δομή είναι καλή. Η Λίβερπουλ [για παράδειγμα] έχει μεγαλώσει πραγματικά. Έχουν γίνει πραγματικά σταθεροί υπό τον Γιούργκεν Κλοπ. Δεν βλέπεις πλέον τρελές μεταγραφές.”

 Το κατηγορώ του Brands δεν σταμάτησε εκεί “Η Πρέμιερ Λιγκ είναι τόσο φανταστικά καλά οργανωμένη και είναι μια τόσο ισχυρή μάρκα, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης στον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων. Για να δώσω ένα παράδειγμα: κάθε φορά που απολύεται ένας προπονητής, όλη η ομάδα πρέπει να φεύγει. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χτίζετε τίποτα. Αυτό είναι σπατάλη χρημάτων. Προσπάθησα μέχρι την τελευταία μου πνοή να κρατήσω τον προπονητή Marco Silva στη θέση γιατί ήμουν πεπεισμένος ότι είναι κορυφαίος προπονητής. Τότε, μετά από τρεις ήττες, λαμβάνονται μέτρα. Έπρεπε να μιλήσω σαν τρελός για να κρατήσω τον Ancelotti στην θέση, αλλά τελικά έφυγε για τη Ρεάλ Μαδρίτης επειδή ένιωθε ότι δεν υπήρχε η υποστήριξη του ιδιοκτήτη.

 Βέβαια σε κάποια σημεία ο Ολλανδός δείχνει αναξιόπιστος μια και η δομή των συμβολαίων στην ομάδα δεν είχε ποτέ τέτοιες διαφορές σε συμβόλαια, λ.χ δεν υπήρχε στην ομάδα συμβόλαιο στο ύψος των 175 χιλιάδων λιρών. Στο τέλος επίσης δεν εξηγεί για ποιο λόγο έμεινε στην ομάδα αν δεχόταν τόσες παρεμβάσεις στην δουλεία του. Όμως σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για παρεμβάσεις του Moshiri που εν τέλει μόνο κακό έκαναν στην ομάδα.

αφησε ενα σχολιο