1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Leeds και Burnley έτοιμες

Leeds και Burnley έτοιμες να «κυνηγήσουν» νομικά την Everton

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ των “TIMES” του Λονδίνου, https://www.thetimes.co.uk/article/leeds-and-burnley-threaten-legal-action-over-everton-finances-ptttlj9fc η Leeds και η Burnley σκέπτονται σοβαρά να κινηθούν νομικά εναντίον της Everton.

Οι δύο σύλλογοι που μάχονται μεταξύ τους για την αποφυγή του υποβιβασμού από τη Premier League, επικοινώνησαν γραπτώς με τα «ζαχαρωτά» και με τη διοργανώτρια αρχή του Πρωταθλήματος, θεωρώντας ότι υπάρχει κάτι επιλήψιμο αναφορικά με την οικονομική «χασούρα» των «μπλε» τα τελευταία τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς ένα σύλλογος δικαιούται να παρουσιάσει «ζημιές» μάξιμουμ 105 εκατομμυρίων λιρών μέσα σε μια τριετία.

Η «χασούρα» της Everton αγγίζει σχεδόν τα 372 εκατομμύρια λίρες, με τους ιθύνοντες των «ζαχαρωτών» να υποστηρίζουν ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο σύλλογος συνεργάζεται συστηματικά με τη Premier League και με εξωτερικούς ελεγκτές, προκειμένου όλα να είναι νόμιμα, ενώ δεν ανησυχούν περί της φημολογίας που κυκλοφόρησε για αφαίρεση βαθμών.

Επίσης βάσει διαρροής από την Everton, έγινε γνωστό ότι ορισμένα έξοδα του κλαμπ μπορούν να διαγραφούν πάντοτε σύμφωνα με τους κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων 170 εκατομμυρίων λιρών «ζημιάς» που συνδέεται με τη πανδημία του Covid-19.

 

αφησε ενα σχολιο