1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΈΒΕΡΤΟΝ-ΛΟΥΤΟΝ (ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ-4ΟΣ

ΈΒΕΡΤΟΝ-ΛΟΥΤΟΝ (ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ-4ΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΓΓΛΙΑΣ )

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

27 Ιανουαρίου 2024

FA CUP ROUND 4TH

17:00 Ώρα Ελλάδος

15:00 Ώρα Αγγλίας

Goodison Park

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ (Θανασης)

”Νομίζω ότι έχουμε πάει σε όλα τα παιχνίδια στα κύπελλα για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Θα το ξανακάνουμε, σίγουρα”. Τα λόγια λοιπόν στην συνέντευξη τύπου του Dyche δεν μου άφησαν περιθώρια να σκεφτώ. Μονόδρομος η πρόκριση για τους 16 του F.A Cup.

Αν μια ομάδα συμπάθησα φέτος στην Premier League λίγο παραπάνω αυτή είναι η Λούτον. Θα την υποδεχτούμε το Σάββατο λοιπόν στον 4ο γύρο (σ.σ 32).  Δεν υπάρχουν πολλά παιχνίδια μεταξύ μας καθώς η Λουτον τάουν ανέβηκε πρώτη φορά στην Premier League.Δύο Νίκες έχουμε στο κύπελλο και μία ήττα στον πρώτο γύρο με 1-2. Οι καπελάδες λοιπόν ή καλύτερα οι κατασκευαστές των καπέλων ”The Hatters” ζούνε μια χρονιά όνειρο. Πίεση δεν υπάρχει από τους οπαδούς παίζουν ελεύθερα και έχουν καταφέρει να βρίσκονται στην 18η θέση και με ένα παιχνίδι λιγότερο μόλις -1 βαθμό από τα ζαχαρωτά και 4 από την Nottingham Forest. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την Bolton Wanderers εκτός έδρας με σκορ 1-2 στον επαναληπτικό του 0-0 στην έδρα της. Δυο συμπαθέστατοι για μένα παίκτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με την παλιά τους ομάδα. Ο πολύ καλός και δεν ξέρω γιατί δεν παίζει σε εμάς ακόμα, μπορεί κάποιος άνετα να δει βιντεάκια τι κάνει μέσα στο γήπεδο και πως κινείται στα 30 του πλέον Ross Barkley με 2 γκολ και 2 ασίστ και ο πιο μεγάλος στο 32ο  ετος της ηλικίας του αλλά αξιόπιστη λύση για τέτοιου είδους ομάδες.O Andros Townsend με 1 γκολ και 2 ασίστ. Σε καλό φεγγάρι λοιπόν βρίσκεται η ομάδα του επίσης συμπαθέστατου και με ελάχιστη εμπειρία Rob Edwards. Στα τελευταία παιχνίδια δεν έχει χάσει στην έδρα της Burnley(1-1) πάλεψε να γυρίσει το παιχνίδι με την  Chelsea καθώς το 0-3 στο ημίχρονο έγινε 2-3, κέρδισε εκτός έδρας την Sheffield και εντός έδρας την Newcastle. Και με την Μαντσεστερ Σίτυ πήγε να γίνει θαύμα καθώς κέρδιζε 1-0 στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν άντεξε την πίεση και έχασε τελικά με 1-2. Με το 3-4-2-1 κατεβάζει την ομάδα του με Tim Krul κάτω από τα δοκάρια Mengi-Osho-Burke η τριάδα της άμυνας αριστερά μπακ χαφ ο Doughty δεξιά ο Ogbene με Chong και Jordan Clark στον κεντρικό άξονα πίσω από τους δύο παλιούς γνώριμους που προανέφερα και μπροστά μόνος και έρημος ο Carlton Morris. Η μόνη απουσία είναι αυτή του Tom Lockyer που μετά την περσινή σεζόν και την φετινή, η καρδιά του τον πρόδωσε καθώς κατέρρευσε στο παιχνίδι με την Bournemouth αλλά ευτυχώς το παλικάρι ζει ανάμεσα μας και αναρρώνει μετά από αυτό το τραγικό κατά τα άλλα γεγονός.

Στα δικά μας τώρα ξανά τραυματίστηκε ο Gomez που μετά την ωραία εκτέλεση φάουλ και το γκολ που πέτυχε η ομάδα μας βρίσκεται στους 32 του κυπέλλου. Ο Gueye παίζει με την Εθνική Σενεγάλης στο Kόπα Άφρικα. Τραυματίστηκε δεν ξέρω που ο Doucoure και θα λείψει κατά πάσα πιθανότητα από το παιχνίδι όπως και ο Coleman. Την ώρα που γράφω αυτό το άρθρο διάβασα ότι τραυματίστηκε και τελειώνει η παρουσία του στην Εβερτον, Dele Alli που δεν έπαιξε και ποτέ. Τον έφερε τον Ιανουάριο του 22 ο Lampard, τι έχει ζήσει και αυτή η Εβερτον από προπονητές. Δεν έπεισε πήγε δανεικός στην Τουρκία ούτε εκεί έπεισε έχει και την καταθλιψούλα το παιδί. Από κρεμάστρες ας πάει στο Ικεα έχει κάτι προσφορές να κρεμάσει και την φανέλα του και να ασχοληθεί με κάτι άλλο το παλικάρι.

Στα θετικά έχουμε ότι είναι διαθέσιμος ο Young αλλά λείπει πάνω από 1 μήνα και δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται. Σε άλλα νέα ο Danjuma ψάχνει τρόπο να πάει στην όμορφη πόλη της Λυών. Ο Chermitti σκοράρει με τους μικρούς σ.σ Under 21 αλλά δεν παίζει στην πρώτη ομάδα. Δεν παίρνει καν ευκαιρίες. Ο Calvert-Lewin ξεκίνησε καλά την χρονιά αλλά δεν έχει σκοράρει μετά την παρέλαση του ”Οχι” από τον Μεταξά στους μακαρονάδες. O Beto παίζει 30 λεπτά προσπαθεί να δείξει κάτι το παιδί. Ο Ονάνα ξεκίνησε την μόδα και όλο κάτι φωτογραφίσεις κυκλοφορεί στο Instagram ο Garner κάπου χαμένος στην μετριότητα και κάπως έτσι, με αυτά και με τα άλλα η Εβερτον βρίσκεται σε τρελό ντεφορμάρισμα. Ελπίζω αυτή η Νίκη την προηγούμενη τετάρτη να ανεβάσει λίγο τον Dyche και τους Εβερτόνιανς καθώς έρχονται και 3 δύσκολα παιχνίδια πρωταθλήματος μέσα σε 10 μέρες με πρώτο την Τρίτη στο Craven Cottage με την Φούλαμ υποδεχόμαστε 3 φεβρουαρίου τα Σπιρούνια και μετά πηγαίνουμε στην ομάδα που κάνει ότι θέλει και δεν τιμωρείται γιατί μπορεί Manchester City στις 10 Φεβρουαρίου.

Στα μεταγραφικά έτσι για το να’χαμε να λέγαμε δεν θα κάνουμε τίποτα. Ίσως φύγει όπως προανέφερα ο Danjuma. Ακούγονται διάφορα για δανεικούς και αγύριστους και κάτι παίκτες με Σαλσα εκδοχη λατινικής αμερικής αλλά ποιος νοήμων άνθρωπός και επαγγελματίας θα έρθει να παίξει σε μια ομάδα που ακόμη εδώ και 1,5 χρόνο που ακούστηκε ότι θα πουληθεί σε επενδυτές American boys 777 δεν έχει βγει ακόμα η απόφαση.

Ακούστηκαν πρόσφατα και άλλοι που θέλουν να αγοράσουν την ομάδα γιατί Ίσως τελικά οι 777 που έχουν 5-6 ομάδες σε όλο τον κόσμο δεν κάνουν για την Premier League, που σε αυτό το πρωτάθλημα μπορεί και αγοράζει ομάδα και δεν τρέχει και κάστανο κάποιος κοκκάκιας.

Ξέφυγα από τα αγωνιστικά γιατί δεν έχει και κανένα απολύτως νόημα. Ο Dyche θα κατεβάσει 4-4-1-1. Virginia ίσως μετά την ωραία εμφάνιση με του Τζαμάδες συνεχίσει να κάθεται κάτω από τα δοκάρια για τον θεσμό του κυπέλλου. Τους υπόλοιπους τους ξέρετε. Δεν θα γράψω 11 αδα θα με καλύψει ο πολύ καλός φίλος και Εβερτόνιαν Ιωάννης Ζέρβας αύριο με το καλό.

Στους 32 έπεσαν πολλές ομάδες Πρεμιερ Λιγκ μαζί. Μια πρόκριση στους 16 ίσως σε βάλει σε σκέψεις μπας και γίνει τίποτα το ενδιαφέρον σε σχέση με το ποδόσφαιρο γιατί κατα τα άλλα έχουμε πολλά να ασχοληθούμε σαν Εβερτονιανς με διοίκηση, τιμωρίες, κλπ κλπ κλπ

Κοντολογις και δεν ξέρω γιατί το κάνεις. Θεωρώ ότι θα κερδίσουμε με κάποιον τρόπο. Κανένα φάουλ κανένα τετ α τετ ο Calvert- Lewin μπας και χαρούμε λίγο καμιά κεφαλιά ο Tarkowski. Δεν πρέπει η ομάδα να πάει το παιχνίδι σε επαναληπτικό. Δεν έχουμε μεγάλο ρόστερ κάνουμε ελάχιστο ροτέισον και με τις φήμες για ακόμη μία τιμωρία και αφαίρεση βαθμών η ομάδα πρέπει να είναι ξεκούραστη για το πρωτάθλημα.

Evertonians are born not manufactured

Nil Satis Nisi Optimum

 

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Σε συνολικά 4 παιχνίδια για το Κύπελλο Αγγλίας με την Λούτον η Έβερτον έχει 3 νίκες 1 ισοπαλίες δεν έχει ευτυχώς γνωρίσει την ήττα και ελπίζουμε να παραμείνει έτσι.

  • Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι ήταν η ήττα με 1-2 τον περασμένο Σεπτέμβριο.

  • Τελευταία φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για το κύπελλο ήταν τον Μάρτιο του 1986 ο μεγάλος Howard Kendall καθόταν στον πάγκο της ομάδας και ο Gary Lineker χάριζε την νίκη πρόκριση στην Έβερτον με γκολ στο 16′.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ SEAN DYCHE

ΤΟ PRE-GAME TOY ΤΟFFFE TV

TO STARTING 11 TOY TOFFEE TV

 

 

αφησε ενα σχολιο