1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ Η ΕΒΕΡΤΟΝ

ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ Η ΕΒΕΡΤΟΝ

 Σε αποκλειστικό ρεπορταζ το Football Insider γράφει ότι η Έβερτον αισθάνεται «πολύ σίγουρη» ότι με την χρήση ενός κενού στους κανόνες της Πρέμιερ λιγκ θα αποφύγει την αφαίρεση βαθμών.

  Μετά την νέα παραπομπή σχεδόν για τις ίδιες σεζόν την προηγούμενη Δευτέρα υπάρχει έντονη φημολογία για το πόσοι βαθμοί μπορούν να αφαιρεθούν από την Έβερτον. Όμως αξιζει να θυμίσουμε ότι η Έβερτον ουσιαστικά πρόσθεσε μόνο το 2022-23 στους λογαριασμούς που παρέδωσε στην Πρέμιερ λιγκ. Μια και οι λογαριασμοί της για τα προηγούμενα χρόνια είχαν ήδη εκδικαστεί και τιμωρηθεί. Οι εκτιμήσεις δίνουν και παίρνουν από διάφορους αναλυτές για το μέγεθος της νέας τιμωρίας, αλλά τα πράγματα είναι αρκετά πιο πολύπλοκα. Γεγονός είναι ότι η Έβερτον έχει ήδη δεχθεί -6 βαθμούς για την συγκεκριμένη παράβαση, άρα μια και μιλάμε για το ίδιο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει νέα παράβαση. Επίσης τιμωρήθηκε με -1 βαθμό για κάθε 5 εκατομύρια παράβασής , δηλαδή -4 βαθμούς για τα 19,5 εκατομύρια. Αυτός ήταν ο τρόπος που διαμορφώθηκαν οι -10 βαθμοί, σύμφωνα με την αιτιολόγηση της επιτροπής.

 Οι πηγές του Football Insider λένε η Έβερτον είναι «πολύ σίγουρη» για την ικανότητά της να ανατρέψει τις νέες κατηγορίες, χρησιμοποιώντας ως άμυνα ότι τα οικονομικά της για τις περιόδους 2020-21 και 2021-22 έχουν ήδη τιμωρηθεί. Ο σύλλογος δημοσίευσε μια δήλωση αυτή την εβδομάδα που γράφει ότι επί του παρόντος βρίσκονται σε διαδικασία έφεσής κατά της κύρωσης. Η Έβερτον εξήγησε ότι η Πρέμιερ Λιγκ «δεν έχει οδηγίες που να αποτρέπουν την επιβολή κυρώσεων σε έναν σύλλογο για υποτιθέμενες παραβάσεις σε οικονομικές περιόδους που έχουν ήδη τιμωρηθεί». Οι Toffees ισχυρίζονται ότι είναι μια «ξεκάθαρη έλλειψη» στους κανόνες της Premier League που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

 Βέβαια πριν καν φτάσουμε σε αυτό, υπάρχει και η έφεση όπως ήδη έχουμε γράψει όπου ουσιαστικά θα κρίνει το μέγεθος της τιμωρίας της ομάδας.

αφησε ενα σχολιο