1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΕΒΕΡΤΟΝ-ΤΣΕΛΣΙ (ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

ΕΒΕΡΤΟΝ-ΤΣΕΛΣΙ (ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

10 Δεκεμβρίου 2023

16η Αγωνιστική

16:00 Ώρα Ελλάδος

14:00 Ώρα Αγγλίας

Goodison Park

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ (Θανάσης)

Είναι καλά τα νέα για τους μπλέ και δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, επειδή είμαστε καυτοί στην διαδρομή και δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχουμε. Φορέστε λοιπόν το παλτό σας και κουνηθείτε, επειδή δεν ξέρουμε την έννοια της ήττας,
Έλα λοιπόν, έλα,
Κατεβείτε στο Goodison Park,

Έβερτον, ποτέ δεν λάμψαμε τόσο έντονα,
Έβερτον, το πνεύμα των μπλέ,

είμαστε σε κίνηση,επειδή έχουμε κάτι να αποδείξουμε. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι τα μπλε αγόρια είναι σε άνοδο. Φορέστε λοιπόν το παλτό σας και κουνηθείτε, επειδή δεν ξέρουμε την έννοια της ήττας.
Έλα λοιπόν, έλα,
Κατεβείτε στο Goodison Park,

Σε ελεύθερη μετάφραση το πνεύμα των μπλέ. Όλοι λοιπόν οι δρόμοι την Κυριακή οδηγούν στο Goodison Park. Κερίσαμε μια μάχη και όχι τον πόλεμο γιατί η ομάδα μας βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη. Όχι γιατί υπάρχει πιθανότητα να πέσει κατηγορία. Αυτό κάποιοι το έλεγαν από την αρχή της χρονιάς ότι η ομάδα έχει ρόστερ για ευρώπη. Αλλά γιατί έχει χρόνια που ομάδες έχουν κάνει αλόγιστα λάθη και η Premier League ασχολήθηκε μόνο με την Έβερτον.

Στα του αγώνα η Τσέλσι βρίσκεται ως είθισται τα τελευταία χρόνια σε μέτρια εώς κακή κατάσταση. Σε 15 παιχνίδια έχει 19 βαθμούς (5Ν-4Ι-6Η)  έναν λιγότερο από εμάς που θα είχαμε 20 αλλά είπαμε. Οι απουσίες της είναι εδώ και καιρό οι ίδιες οπότε δεν έχει και μεγάλη σημασία. Όπως ας πούμε ο Nkunku που λείπει από την αρχή της χρονιάς ο Chilwell που θα επιστρέψει στα μέσα αυτού του μήνα. Δύο ακόμη σημαντικές απουσίες είναι ο Chalobah που επιστρέφει τον Ιανουάριο και ο Fofana ο οποίος έχει ξεκινήσει σιγά σιγά ένα μέρος της προπόνησης της Τσελσι αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμος για να βγάλει 90λεπτο. Έχει μια πολύ σημαντική επιστροφή του Gallagher ο οποίος είχε αποβληθεί στο παιχνίδι με την Μπράιτον και εξέτισε την ποινή του με την Manchester United. Πάμε να δούμε λοιπόν την πιθανή 11άδα της Τσέλσι. Ο Mauricio Pochettino θα έχει κάτω από τα δοκάρια τον Sanchez στο δεξί άκρο της άμυνας θα βρίσκεται ο Reece  με κεντρικό αμυντικό δίδυμο Disasi  και Thiago Silva και το αριστερό άκρο της άμυνας θα καλύψει ο Colwill. Μπροστά από τους αμυντικούς θα βρίσκονται ο Enzo Fernadez και ο  Caicedo  με την τριάδα Gallagher στα αριστερά, Sterling στα δεξιά και Palmer να βρίσκονται πίσω από τον κεντρικό επιθετικό Nicolas Jackson.

Στα δικά μας νεότερα ξαφνιαστήκαμε με την λίγο διαφορετική 11 αδα με τις καρακάξες και για αυτό γιατί ο Garner αρρώστησε και δεν μπορούσε να αγωνιστεί με τον Dyche να κατεβάζει τον Doucoure πλάι στον Gueye, να τοποθετεί Coleman στο δεξί άκρο της άμυνας και να ανεβαίνει ο Young στα δεξιά στην θέση του Harrison ο οποίος έγινε κρυφός επιθετικός. Ο Garner 90 % θα είναι διαθέσιμος όπως και ο  Onana που έχει γυρίσει στις προπονήσεις και αυτός. Συνεπώς η μόνη μας απουσία είναι ο Dele Alli αφού και ο Gomes έχει επανέλθει πλήρως στις προπονήσεις. Πλήρης λοιπόν η ομάδα και ίσως αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι η πρώτη φορά φέτος που συμβαίνει αυτό. Δεν θα αναφέρω την 11άδα μας θα την αναφέρουν τα παιδιά στο pre game να το δείτε.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο πολύς Michael Oliver. Καλός διαιτητής μας σφύριξε στον εκτός έδρας αγώνα με την Brentford και την Νίκη μας με 1-3 όπως επίσης σφύριξε και την Τσέλσι σε εκείνο το 1-4 που ακόμη γκρινιάζει η Τότεναμ για την διαιτησία του και τις αποβολές καθώς τα σπιρούνια τελείωσαν το παιχνίδι με 9 παίκτες.

Κοντολογις και πιάνουμε ξημερώματα Σαββάτου. Είμαστε σε καλό φεγγάρι. Χρειαζόμαστε συνέχεια σε αυτό το καλό μομέντουμ. Έχει καλό ρόστερ η Τσελσι και είναι επικίνδυνο το παιχνίδι. Ο κύριος Dyche μας έχει φτιάξει μια ομάδα με ταυτότητα. Το τελικό σκόρ και έτσι πως ήρθε με την Newcastle θα έχει τους παίκτες στο κόκκινο από ενθουσιασμό και ενέργεια. Μόνο Νίκη λοιπόν γιατι στην περίπτωση αυτής η ομάδας μας θα έχει 13 βαθμούς αλλά μπορεί και 23 που θα σε έχουν μια ανάσα από την Ευρώπη μιας και η ποινή είναι εφέσιμη. Δεν σταματάμε. Μας κανατε και χαιρόμαστε να σας βλέπουμε.

Nil satis nisi optimum

Evertonians are born not manufactured

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Σε συνολικά 190 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις με αντίπαλο την Τσέσλι η Έβερτον έχει 58 νίκες 57 παιχνίδια ήρθαν ισόπαλα και σε 75 παιχνίδια η Έβερτον γνώρισε την ήττα.

  • Τελευταίο παιχνίδι ήταν η εκτός έδρας ισοπαλία στο Stamford bridge με 2-2.

  • Καλή σχετικά παράδοση εντός έδρας τα τελευταία χρόνια με 4 νίκες και 1 ήττα.Με την ήττα όμως στο Goodison park να είναι η τελευταία χρονολογικά το 0-1 του Αυγούστου του 2022.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ SEAN DYCHE

PRE-GAME & STARTING 11 ΤΩΝ GREEK-TOFFEES

αφησε ενα σχολιο