1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΕΒΕΡΤΟΝ- ΦΟΥΛΑΜ (ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ-ΠΡΙΝ

ΕΒΕΡΤΟΝ- ΦΟΥΛΑΜ (ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ-ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

19 Δεκεμβρίου 2023

Προημιτελικός

21:45 Ώρα Ελλάδος

19:45 Ώρα Αγγλίας

Goodison Park (Λίβερπουλ)

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ (Θανάσης)

Τα σκυλιά του πολέμου επιστρέφουν στο Goodison Park για να βρεθούν στον προημιτελικό του κυπέλλου με αντίπαλο την Φούλαμ. Προφανώς όλοι το ξέρετε αλλα θα ήθελα να αναφέρω ότι ο αγώνας είναι μονός σε περίπτωση ισοπαλίας οι ομάδες θα οδηγηθούν στην διαδικασία των πέναλτι.Η φόρμα της Έβερτον, έργο του προπονητή Dyche βρίσκεται στο τοπ της, αφού στα τελευταία 9 παιχνίδια μαζί και με αυτό του κυπέλλου με την Burnley εντός, έχει 7 νίκες μια ισοπαλία και μία ήττα. Στα τελευταία 4 παιχνίδια έχουμε 4 νίκες στο πρωτάθλημα με 0 παθητικό. Στα αγωνιστικά τώρα επιστρέφουν οι δύο τιμωρημένοι Gueye, Branthwaite που είχα συμπληρώσει κίτρινες κάρτες. Συνεχίζουν τα γηρατειά μας της δεξιάς πλευράς να απέχουν από τις προπονήσεις όπως και ο Mykolenko όπου εμφάνισε ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού και θα φανεί την τελευταία στιγμή αν θα παίξει αν και όπως όλα δείχνουν θα είναι παρών. Για την ενδεκάδα τώρα όλα θα εξαρτηθούν με την συμμετοχή του Mykolenko. Στην περίπτωση αυτή κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Pickford, αριστερά Mykolenko Branthwaite Tarkowski Patterson Mcneil Onana Garner Harrison Doucoure Calwert-Lewin. Σε αντίθετη περίπτωση η ομάδα θα κατέβει πάλι με το 3-5-1-1. Θα είναι ακριβώς η ίδια 11άδα που ξεκίνησε με την Burnley για το πρωτάθλημα και την θέση του Godfrey θα πάρει ο Branthwaite.

Για όσους δεν είδαν το παιχνίδι Pickford, Tarkowski-Keane-Godfrey Αριστερά ο Mcneil και Δεξιά ο Patterson στο κέντρο Garner-Onana-Doucoure- Harrison και μπροστά μόνο και έρημος ο Calwert-Lewin. Κατα την διάρκεια του παιχνιδιού ο Doucoure και Harrison ήταν αριστερά και δεξιά πίσω από τον επιθετικό. Άρα επιθετικά έδειχνε σαν σύστημα ένα 3-4-2-1. Η ομάδα βρίσκεται στην καλύτερη της φάση μετά από πολλά χρόνια και δεν χορταίνει κάποιος να την βλέπει και να χαίρεται.

Στα της Φούλαμ του συμπαθέστατου Silva τώρα μία κρύο μία ζέστη. Να φανταστεί κανείς στα τελευταία 8 παιχνίδια έχει 4νίκες και 4 ήττες. Ερχόταν πριν την ήττα με 3-0 το Σάββατο από την Newcastle από δύο όμορφες νίκες με 5-0 σε West Ham και Nottingham Forest αντίστοιχα.Τρείς είναι οι σημαντικές απουσίες, αυτές του επιθετικού Raul Jimenez ο οποίος αποβλήθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι και τών  αμυντικών Calvin Bassey ο οποίος το καλοκαίρι αποκτήθηκε από τον Ajax και έχει ΄φετος 12 συμμετοχές και του Tim Ream του γερόλυκου ετών 36 με 13 συμμετοχές φέτος ο εν λόγο κύριος έτσι για να γεμίσουμε λεξούλες το άρθρο βρίσκεται στο ρόστερ της Φούλαμ από το 2015. Απουσία θα ήταν και ο Adama Traore αλλά έχει επιστρέψει στις προπονήσεις και είναι διαθέσιμος. Δεν θα αναφέρω το παιχνίδι της πρεμιέρας όπου η Φούλαμ κέρδισε στο Goodison Park me 0-1 γιατί τα ρόστερ τότε ήταν εντελώς διαφορετικά. Να σκεφτεί κανείς ότι εμείς αριστερά είχαμε Iwobi ο οποίος τώρα αγωνίζεται στην φούλαμ και επιθετικό είχαμε τον Maupay ο οποίος βρίσκεται τώρα στην Brentford. Σε εκείνο το παιχνίδι όπως είχαμε χάσει ακόμη αναρωτιέμαι πως, είχαμε για να καταλάβετε 16 σουτ τα 9 πήγαν στην εστία και η Φούλαμ είχε 8 με 2 στην εστία και χάσαμε με 1-0. Στα της 11άδας τώρα για την Φούλαμ κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Γερμανός Leno. Στα αριστερά το δικό μας παιδί που δεν έπαιξε ποτέ και ακόμη αναρωτιέμαι την αιτία Robinson ή διαφορετικά ο Ballo-Toure κεντρικό αμυντικό δίδυμο λόγο των απουσιών θα είναι οι Diop-Adarabioyoκαι δεξιά ο Castagne. Την μεσαία γραμμή θα καλύψουν οι Cairney-Palhinha λίγο πιο μπροστά από αυτούς τους δυο σαν ψευτοδεκάρι ο Andreas Pereira, Iwobi στα αριστερά  ο Willian στα δεξιά ή και το ανάποδο με επιθετικό τον Wilson. Υπάρχει και ο Vinicius όπως και ο Kenny Tete και Sasa Lukic που και αυτοί υπάρχει πιθανότητα να ξεκινήσουν στην 11άδα της ομάδας του Λονδίνου.

Παιχνίδι της χρονιάς για εμένα. Μετά από χρόνια έχεις την δυνατότητα να βρεθείς στα ημιτελικά. Βρίσκεσαι 3 παιχνίδια πριν τον Τελικό του Γουέμπλει.  Όχι οτι ενδιαφέρει και πολλούς αλλά εγώ έχω ήδη πάρει άδεια 23-26 φεβρουαρίου για παν ενδεχόμενο. Είμαστε σε τοπ φόρμα. Στην φάση που βρισκόμαστε εννοώ του κυπέλλου δεν υπάρχει ομάδα που να μην χαζο σκέφτεται τον τελικό. Από την αρχή της χρονιάς μας θεωρώ καλύτερη ομάδα και θα κερδίσουμε έστω και με 1-0. Ο Silva γκρινιάζει εδώ και 2-3 βδομάδες για την διαιτησία και με φοβίζει αυτό και δεν ξέρω ακόμη ποιος θα είναι ο διαιτητής.

Nil satis nisi optimum

Evertonians are born not manufactured

 

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί  μόλις μια για το Λιγκ καπ άλλες 8 φορές οι ομάδες έχουν αναμετρηθεί για την άλλη νοκ-αουτ διοργάνωση, το Κύπελλο Αγγλίας.

  • Η μοναδική αναμέτρηση για το Λιγκ καπ έγινε στο Craven Cottage τον Σεπτέμβριο του 2013 η ομάδα του Roberto Martinez τότε, είχε γνωρίσει την ήττα με 2-1 παρόλο που είχε προηγηθεί με 0-1 νωρίς στο πρώτο ημίχρονο.

  • Στην τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα τον φετινό Αύγουστο η Φούλαμ κέρδισε με 0-1 .

ΤΟ PRE-GAME TOY TOFFEE TV

αφησε ενα σχολιο