1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Ο Κοιμώμενος γίγαντας ξυπνά

Ο Κοιμώμενος γίγαντας ξυπνά μετά από χρόνια……

Μία Έβερτον απόλαυση της στιγμής ή όντως επιτέλους ξύπνησε ο γίγαντας?

Η εβδομάδα που πέρασε μετά την ντροπιαστική εμφάνιση με την Αρσεναλ παρά το φτωχό 0-1 ήταν δύσκολη για τους παίκτες και τον προπονητή.. Κάπου εκεί μπαίνει στην εξίσωση που ανέφερε ο κος Dyche οι ευθύνες  που αντιστοιχούν στους παίκτες.

Αυτό λοιπόν μπορεί να προσφέρει η Έβερτον. Έπρεπε να γίνει αυτό το ελληνικό θα κλειστούμε στα αποδυτήρια. Θα μιλήσουμε και θα αναλογιστούμε τις ευθύνες μας. Ίσως η ομάδα χρειαζόταν όντως κάτι τέτοιο. Εγώ πίστευα από την αρχή στην ομάδα. Μου άρεσαν και οι λίγες και σωστές κινήσεις που έγιναν. Για όσους δεν πιστεύουν στο ρόστερ της ομάδας ας δουν που ήταν η Μπρεντφορντ πέρσι αλλά κυρίως τους παίκτες που έχει που το κέντρο μας τους έπνιξε. Δεν μπορεί αυτή η ομάδα που έχει 3 χρόνια που ανέβηκε να τερματίζει πιο πάνω από εμάς με Jensen, Norgaard,Janelt, Lewis-poter, Wissa. Τι είναι από φέτος η Έβερτον? Μια ομάδα που έχει εξαιρετικό κέντρο,απέκτησε ένα καλό αμυντικό κεντρικό δίδυμο ” βρε Branthwaite τι αμυντικάρα βγαίνεις ” αλλά και η εμφάνιση του Ταρκόφσκι που θύμησε πολύ Jags. Ήταν αρχηγός έδινε οδηγίες στα κόρνερ, χειροκροτούσε και ενθάρυνε τους συμπαίκτες του. Όλα αυτά καθώς και η αμυντική λειτουργία της ομάδας όπου πίεζαν έκαναν τάκλιν. Όλα ξεκινάν από την άμυνα, και δεν εννοώ αυτό το χάλι που είδαμε με Αρσεναλ. Έβλεπες μια ομάδα με στόχο συνοχή πίεση. Η σιγουριά, πολλοί θα γελάσετε αλλά θα το καταλάβετε σε βάθος χρόνου ότι ο Μικολένκο άφηνε πιό ελεύθερο το Mcneil. To είδα με τον Saka το είδα τώρα και με τον Mbeumo. Τον έβγαλε εκτός παιχνιδιού. Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ο παίκτης που είχε πέρσι 9 γκολ και δεν ξέρω κ πόσες ασίστ. Όπως και ο Γιανγκ τον Γκάρνερ. Νομίζω ότι ήταν η αρχή. Δεν πρέπει με τίποτα να αλλάξει κάτι με Αστον Βιλα. Μια πρόκριση θα φέρει και ακόμη μεγάλη αυτοπεποιθηση στην ομάδα. Δεν θέλω να αλλάξει και δεν θα αλλάξει.

” Να αλλάξουμε την ιστορία”  λοιπόν ξεκινώντας με μια ομάδα που δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πλέον. Σοφά λόγια που ακούστηκαν από τον κόουτς.

Τετάρτη βράδυ λοιπόν με μία Αστον βίλα που πάει στην Βαρσοβία και χάνει και επιστρέφει στην αγγλία και βγάζει διπλό στην Τσέλσι. Αν και δεν νομίζω να κέρδιζε αν δεν έμενε η Τσέλσι με 10 παίκτες. Το ρόστερ ήταν άλλο βέβαια. Μάλλον με αλλαγές κατέβηκε στην Ευρώπη. Αφού Μόνο o Digne, ο Κοnsa(Κεντρικός αμυντικός) και ο τερματοφύλακας ξεκίνησαν και στα δύο. Δεν με ενδιαφέρει πως θα κατέβει να παίξει με εμάς. Θέλω να δω την ίδια Έβερτον. Για μένα είναι σημαντικό να προχωρήσουμε στο κύπελλο. Είναι πολύ συμαντικό και ψυχολογικά.

Η ομάδα πρέπει να αποκτήσει φόρμα και συνοχή οπότε καλό θα ήταν να κατέβει με τους ίδιους  παίκτες.

Ανοίχτηκα από την Αρχή της χρονιάς. Είμαστε λίγοι εμείς που σας πιστεύουμε. Σας περιμένουν στην γωνία οι υπόλοιποι.

Αλλάξτε λοιπόν την Ιστορία

Nil Satis Nisi Optimum

αφησε ενα σχολιο