1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Σημαντική νίκη, νίκη παραμονής!

Σημαντική νίκη, νίκη παραμονής!

Με το 1-2 των κοριτσιών έπεσε και η αυλαία παραμονή στην WSL και επίσημα!

Τα κορίτσια μας κατάφεραν να κερδίσουν εκτός έδρας τη Brighton και με αυτό το αποτέλεσμα και μαθηματικά σωθήκαμε στην κατηγορία! Επιπλέον η ομάδα μας ανέβηκε στην 8η θέση (μαζί με Brighton) με 18 βαθμούς 3 στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος!

Στα του αγώνα τώρα οι δίδυμες αδελφές Holmgaard συνεργάστηκαν άψογα, η μία σέρβιρε το πιάτο και η άλλη απλά έβαλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Το σκορ άνοιξε στο 60′ αλλά η χαρά δεν κράτησε πολύ όταν μετά από φάουλ η Pinto σε εξ’ αποστάσεως πλασέ ισοφάρισε, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και η Brosnan είχε ήδη ακινητοποιηθεί, οπότε ήταν απρόσμενα εύκολο το γκολ. Όμως παρόλα αυτά τα κορίτσια μας πίεσαν πολύ και στο τέλος βγήκαν νικήτριες όταν στο 72′ μετά από λάθος συνεννόηση των παικτριών της Brighton μεταξύ αμυντικού και τερματοφύλακα, η Galli κέρδισε την μπάλα, προσπέρασε την αντίπαλο τερματοφύλακα, ανατράπηκε όμως η μπάλα κύλησε προς τα δίχτυα και η ερχόμενη Bergsvand αντί να διώξει, απλά την έσπρωξε στα δίχτυα και να κατοχυρωθεί ως αυτογκολ! https://evertontv.evertonfc.com/videos/7b9727ac-a044-4338-9620-5630d281c74a

H αρχηγός της ομάδα μας Finnigan ανέφερε ότι “Είναι περήφανη για τα υπόλοιπα κορίτσια και η σημερινή νίκη ήταν μία λύτρωση για αυτές και για όλο το team. Έχουν ακόμα 3 παιχνίδια, αρχής γενομένης με την Arsenal, τώρα κάθε ματς θα είναι μία διασκέδαση για εμάς. Ελπίζω ο coach να μείνει και την ερχόμενη σεζόν στην ομάδα, είναι ήδη 2 χρόνια και έχει δείξει πολύ θετικά στοιχεία στην ομάδα μας. Δυστυχώς κάποιοι τραυματισμοί και κάποια ματς που δικαιούμασταν τη νίκη δεν καταφέραμε να είμαστε πιο ψηλά στη βαθμολογία.”

Ο προπονητής της ομάδα μας Sorensen ανέφερε: “Είμαι πολύ χαρούμενος με τα κορίτσια και με αυτή τη νίκη. Στα τελευταία ματς έχουμε κάνει ένα come back, ήταν σημαντική νίκη αυτή για ολόκληρη τη σεζόν. Η σεζόν δυστυχώς ξεκίνησε πολύ άσχημα, όμως μετά τις γιορτές κάναμε κάποιες σημαντικές νίκες που μας ανέβασαν το πρεστίζ των παικτριών μας και κοιτάζουμε το μέλλον μας θετικά. Το να διευθύνεις τέτοια ομάδα δεν είναι εύκολο με τα όσα συμβαίνουν εκτός γηπέδου, η συγκέντρωση είναι το σημαντικότερο, όμως μπορέσαμε σε μία δύσκολη χρονιά για το σωματείο μας να πετύχουμε το στόχο μας και να μείνουμε στην κατηγορία. Με την κατασκευή του καινούριου σταδίου ελπίζω να μας δωθεί η ευκαιρία και να παίξουμε πιο πολλά παιχνίδια εκεί απ΄’ ότι φέτος. Κάποιοι τραυματισμοί επιρρέασαν την ομάδα μας συνολικά, αλλά αυτή είναι η ζώη και έτσι πρέπει να προσαρμωστούμε με τα υπάρχοντα δεδομένα.”

…NIL SATIS NISI OPTIMUM…

 

αφησε ενα σχολιο