1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ (ΙΟΥΝΙΟΣ 2023)

 Στις σκέψεις ενός μπερδεμένου μυαλού συζητάμε όπως κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα απόψεις, μέσα από τις ειδήσεις που μας απασχόλησαν αυτό το μήνα στην επικαιρότητα της Έβερτον.

  Σκέφτηκα να μην γράψω την συγκεκριμένη στήλη το καλοκαίρι αλλά τελικά την απολαμβάνω πολύ, ακόμα και για να κάνω ένα διάλειμμα. Αφήστε που είναι δύσκολο με τόσα όσα συμβαίνουν να μην γράψεις. Το μεγαλύτερο θέμα φυσικά είναι οι εξελίξεις στα διοικητικά. Η εξέλιξη που γνωρίζουμε είναι ότι έφυγαν τα μικρά προβλήματα αλλά έμεινε το μεγάλο. Η αποχώρηση των Denise Barrett-Baxendale, Grant Ingles και Graeme Sharp από το διοικητικό συμβούλιο της Έβερτον έμοιαζε ένα θετικό πρώτο βήμα, όμως το χαμόγελο πάγωσε μετά τo  νέo της παραμονης του προέδρου Bill Kenwright.

  Υποτίθεται ότι ο Bill Kenwright θα έφευγε σύντομα, τουλάχιστον έτσι διαβάζαμε κάθε λίγο και λιγάκι, αλλά μου ήταν αρκετά δύσκολο να το πιστέψω.  Δεν μπορούσα να καταλάβω για ποιο λόγο είπαν óτι θα ανακοινωθεί το μέλλον του μέσα σε 48 ώρες από την απομάκρυνση του υπόλοιπου δ.σ και αυτό δεν έγινε. Όσο για την προσθήκη του Moshiri στο καινούργιο Δ.Σ πρέπει να είναι σπάνια πρωτοτυπία να είναι ο μεγαλομέτοχος στο Δ.Σ όμως όχι ως πρόεδρος.

Όμως όλα στο διοικητικό τοπίο έχουν να κάνουν με την επένδυση της MSP Sports Capital στην Έβερτον. Η MSP βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια περίοδο αποκλειστικότητας με τον μεγαλομέτοχο κάτι που σημαίνει ότι μιλάνε μόνο μεταξύ τους. Διαβάζουμε ότι οι συζητήσεις πάνε καλά και ότι οι Αμερικάνοι θα αγοράσουν ένα μερίδιο περίπου 25% στον σύλλογο, έναντι 100 εκατομμυρίων λιρών. Θεωρείται ότι φτάνουμε μάλιστα στα τελευταία στάδια και συζητάνε ποιος θα μπει στο νέο Δ.Σ. Για αυτό και οι δύο θέσεις είναι προσωρινοί αντικαταστάτες μέχρι να βάλει τα δικά της άτομα στο Δ.Σ η MSP. 

  Εδώ κυκλοφορεί μια πολύ ενδιαφέρουσα  φήμη για την Έβερτον. Η φήμη αυτή ίσως να εξηγεί και την είσοδο του Moshiri στο Δ.Σ. Ο Jahm Najafi, πρόεδρος της MSP θέλει να μπει στο δ.σ και να έχει ενεργητικό ρόλο στην διοίκηση της ομάδας. Κάτι που ως πρώτη ανάγνωση δείχνει θετικό αλλά μένει να δούμε αν όντως ισχύει.

Επίσης σχετικά με το ίδιο θέμα, διαβάζουμε και κάτι άλλο που αν το καταλαβαίνω καλά (και εδώ συγχωρέστε με αλλά δεν μου είναι και το πιο εύκολο να διαβάζω για μετοχές και οικονομικά στα Αγγλικά) . Είναι κάτι παράλληλο με την αγορά της ομάδας, μιλάνε για ένα δάνειο στον μεγαλομέτοχο Farhad Moshiri ύψους 150 εκατομμυρίων λιρών με αντίκρισμα μερίδιο μετοχών του στην ομάδα. Ένα δάνειο που αν δεν το αποπληρώσει ο μεγαλομέτοχος θα μετατραπεί και αυτό σε μετοχές. Δηλαδή να μεγαλώσει ακόμα παραπάνω το μερίδιο μέσα στην ομάδα της MSP. Χωρίς όμως η MSP να γίνεται μεγαλομέτοχος στην ομάδα άρα ο έλεγχος θα παραμείνει στο Farhad Moshiri. Βέβαια το ιδανικό είναι να περιμένουμε να δούμε γιατί έχουμε διαβάσει τόσα νούμερα που μας πιάνει πονοκέφαλος.

Αρκετά ζαλιστήκαμε με μετοχές και οικονομικά πάμε σε αυτό που αγαπάμε και καταλαβαίνουμε καλύτερα το ποδόσφαιρο. Ο Ιούνιος σχεδόν τελείωσε και είμαστε ήδη μείον 6 παίκτες οι Coady, Vinagre, Mina, Townsend,Begovic και Davies αποχώρησαν. Επίσης δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τον Andy Lonergan και το Seamus Coleman. Επέστρεψαν 6 δανεικοί οι Brainthwaite, Dele Alli, Gomes, Virginia,Cannon και Gbamin. Αν ξεχάσουμε τον Gbamin που δεν θέλει να μείνει και είναι καμένο χαρτί. Πρέπει να υπολογίσεις σε 2-3 παίκτες αν και για μένα για να στελεχωθεί η ομάδα σωστά ίσως πρέπει να μείνουν παραπάνω παίκτες στην ομάδα. Δεν μπορεί να ψάχνουμε παίκτες από την Κ18 να στελεχώσουν το ρόστερ μέσα στην σεζόν και 4 παίκτες όχι νεαροί και εξελίξιμοι, να παίζουν αλλού δανεικοί.

  Για τον Αθλητικό διευθυντή Kevin Thelwell έγραψα και τον προηγούμενο μήνα. Περίμενα μέσα στον Ιούνιο να δω περισσότερα πράγματα, περίμενα να έχει ανακοινώσει η ομάδα κάποιον ποδοσφαιριστή. Όλη αυτή η φιλολογία ότι ετοιμαζόταν ο Thelwell, ότι έχει πλάνο ο Thelwell, ότι μιλάει με παίκτες o Thelwell που διαβάζαμε μέσα στην σεζόν δεν εμφανίζεται ως τώρα. Φυσικά στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα κριθεί και δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι οριστικές επαφές με μια ομάδα στο χείλος του γκρεμού δεν μπορούσε να κάνει, όμως υπάρχουν ανάγκες άμεσες .

Όσο για τις πωλήσεις δεν βλέπω σοβαρές πιθανότητες να πουληθεί ο Jordan Pickford, τουλάχιστον την δεδομένη χρονική στιγμή εκτός αν υπάρχει μια εξωφρενική πρόταση και τα 45 που διαβάζουμε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι καν στο φάσμα της ικανοποιητικής πρότασης. Υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να φύγει ο Amadou Onana ειδικά αν η πρόταση αγγιζεί τον διπλασιασμό των χρήματων που έδωσε πέρυσι η Έβερτον. Όσο για τις φήμες για τον Demarai Grey δεν τις έχω πάρει στα σοβαρά.

 

Περιμένω και διαβάσω πάντα και τις δικές σκέψεις και απόψεις.

Καλό μήνα Εβερτόνιανς.

 Ας ελπίσουμε σε έναν καλό Ιούλιο που θα βοηθήσει στην ανασυγκρότηση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα.

 

 

 

 

αφησε ενα σχολιο