1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΕΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΥ

ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΕΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ

  Η Έβερτον ανακοίνωσε ότι ο Tom Davies δεν θα συνεχίσει την καριέρα του με την φανέλα της Έβερτον. Το greektoffees θυμάται τα ορόσημα στην καριέρα του 24χρονου  μέσου στην Έβερτον και αναλύει τι πήγε στραβά.

 Ο 24χρονος μέσος αποφάσισε να απορρίψει την ανανέωση στο συμβόλαιο που του πρόσφερε η Έβερτον και να δοκιμάσει την τύχη του αλλού.

 Ο Ρομπέρτο Μάρτίνεθ στην τελευταία του σεζόν στην ομάδα, ήταν ο άνθρωπος που του έδωσε την πρώτη σου συμμετοχή στην Πρέμιερ λιγκ. Ήταν μια ισοπαλία 1-1 με την Σάουθαμπτον τον Απρίλιο του 2016 στο Goodison όταν ο Ισπανός αποφάσισε να ξεκουράσει πολλούς βασικούς ενόψει του ημιτελικού κυπελλου  με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κάπως έτσι γύρω στο 83′ πήρε την θέση του Darron Gibson. Σχεδόν ένα μήνα μετά ο Joe Royle που καθόταν στον πάγκο παρέα με τον David Unsworth ως υπηρεσιακοί του έδωσαν το πρώτο του 90′ στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν με την υποβιβασμένη Νόριτς μια νίκη με 3-0.

 Την επόμενη σεζόν έρχεται η καθιέρωση κάπου στα μέσα της σεζόν ο Ρόναλντ Κούμαν βλέπει κάτι πάνω του και ο ούτε 18χρονος τότε Tom Davies τον δικαιώνει. Μόλις στο δεύτερο παιχνίδι που τον ξεκινάει βασικό βάζει ένα γκολ βγαλμένο από τα πιο όμορφα όνειρα μας . Ένα ονειρικό απόγευμα όπου η Έβερτον σκόρπισε την Μάντσεστερ Σίτι του Pep Guoardiola με 4-0. Ο Davies κάπου στο 78′ παίρνει την μπάλα πολύ πριν το κέντρο με δύο παίκτες της Σίτι να τον κυνηγάνε κάνει μια ποδιά και μια απότομη αλλαγή κατεύθυνσης που βγάζει εκτός φάσης τους παίκτες της Σίτι πασάρει στον Barkley που του επιστρέφει την μπάλα την κατάλληλη στιγμή για να πλασάρει και να βάλει ένα γκολ που θα τον απογειώσει στα μάτια κάθε Εβερτόνιαν.

 Η υπόλοιπη σεζόν συνεχίζει σε καλούς ρυθμούς και ο Tom Davies καθιερώνεται στην ομάδα. Όσοι περιμέναμε την εκτόξευση την επόμενη χρονιά μάλλον απογοητευτήκαμε.Είχε καλές στιγμές αλλά δεν έκανε την έκρηξη που όλοι περιμέναμε. Το απίθανο συνονθύλευμα που έφτιαξαν ο Κούμαν με τον Γουόλς μάλλον δεν ευνοούσε κανένα ταλέντο για να ωριμάσει ποδοσφαιρικά. Η σεζόν τελειώνει και στο μεταξύ ο Davies έχει ήδη στα 18 του χρόνια, γνωρίσει 3 διαφορετικούς προπονητές στον πάγκο της Έβερτον (Μαρτινεθ, Κουμαν,Αλλαρνταις).

Στην μετριότητα αν όχι στην αφάνεια περνάει και η εποχή Μάρκο Σίλβα στην ομάδα όπου ο Tom Davies δείχνει το λιγότερο στάσιμος αν όχι χειρότερος. Ο Πορτογάλος μάλλον τον ευνουχίζει και λίγο ποδοσφαιρικά μια και περισσότερο τον χρησιμοποιεί ως αμυντικό χαφ παρά ως κεντρικό χαφ. Ο μοναδικός προπονητής που κατάφερε να βγάλει από μέσα του ψήγματα του ταλέντου του, ήταν ο Carlo Ancelotti την εποχή που ο Ιταλός ήταν στην ομάδα είδαμε ξανά σε κάποια παιχνίδια έναν Tom Davies που μας θύμιζε τον μέσο του καλού πρώτου διαστήματος στην ομάδα και μια και δεν τον είχαν πάρει τα χρόνια ελπίζαμε σε μια αναγέννηση. Έστω και αν η στιλιστικές του επιλογές εκτός γηπέδου μάλλον αμηχανία και ίσως κάποια ενόχληση δημιούργησαν σε κάποιους Έβερτονιανς.

 Ο Ancelotti φεύγει και ο Davies παίζει ελάχιστα με τον Rafa Benitez και κάπου τον Νοέμβριο τραυματίζεται σοβαρά και χάνει σχεδόν όλη την περασμένη σεζόν. Φέτος στην τελευταία σεζόν με την φανέλα της ομάδας έμοιαζε να μην υπάρχει, δεν βοήθησε την ομάδα ούτε στο ελάχιστο και είναι δύσκολο και να θυμηθείς μια καλή του ενέργεια. Δεν είναι τυχαίο ότι Sofascore και Whoscored συμφωνούν και τον έχουν στους χειρότερους της ομάδας.

 Ψάχνοντας τα αίτια πως ένα αδιαμφισβήτητο ταλέντο δεν κατάφερε ποτέ του να ωριμάσει ποδοσφαιρικά καταλυτικό ρόλο έπαιξε η πολύ κακή εποχή που βρέθηκε στην ομάδα. Ο Davies έχει γνωρίσει 7 προπονητές σε 7 χρόνια και ας μην μετρήσουμε τους υπηρεσιακούς. Δύσκολα για ένα ταλέντο σε τόσο νευραλγική θέση να ωριμάσει σε αυτό το περιβάλλον. Βέβαια δεν μπορούμε να μην δούμε τις δικές του ευθύνες ο μέσος έδειχνε να μην έχει το μυαλό του στο ποδόσφαιρο και να μην δουλεύει όσο χρειάζεται για να πετύχει.

Καλή του τύχη στο επόμενο του βήμα και ας ευχηθούμε να μην χρειαστεί να γράψουμε παρόμοιο άρθρο για χαμένο ταλέντο.

 

αφησε ενα σχολιο