1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024)

Στις σκέψεις ενός μπερδεμένου μυαλού όπως κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα μοιράζομαι μαζί σας τις απόψεις μου, μέσα από τις ειδήσεις της Έβερτον που μας απασχόλησαν το μήνα που τελειώνει.

 Κάθε μήνα σκέφτομαι ας είναι ο τελευταίος που ασχολούμαι με το έξω αγωνιστικό αλλά δυστυχώς πάλι για αυτά γράφω. Κανονικά δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρουν καθόλου αυτά τα γεγονότα αλλά δεν τελειώνει με τίποτα αυτό το χάος. Η Έβερτον παραπέμφθηκε ξανά αυτό το μήνα για τις ίδιες σχεδόν κατηγορίες. Τώρα αν υπάρχει κάποιος ας μου εξηγήσει για ποιο λόγο έχει εκδικαστεί μια τιμωρία για το 75% και όχι για το 100%. Η Έβερτον τιμωρήθηκε με -10 βαθμούς για μια σεζόν λιγότερη δηλαδή για 3 σεζόν αντί για 4. Πόσο δύσκολο ήταν να περιμένουν λίγους μήνες ακόμα και να βγάλουν συνολική απόφαση ;; Λέμε για την Ελλάδα ότι η δικαιοσύνη της είναι χάος αλλά και στην Αγγλία τα πράγματα δεν δείχνουν να είναι καλύτερα.

 

  Πριν συνεχίσω θα πρέπει να πω για άλλη μια φορά ξεκάθαρα την άποψη μου.  Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ – ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΑ και θα πρέπει να το κατανοούμε όλοι αυτό, πριν αρχίζουμε να δείχνουμε ποιοι άλλοι φταίνε. Άρα δίκαια υπάρχει τιμωρία και μέχρι να δούμε ποιες θα είναι οι αντίστοιχες τιμωρίες, που θα έχουν οι άλλοι σύλλογοι που παρανομούν, δεν μας δικαιώνει κανείς. Προφανώς και η τιμωρία είναι ΑΦΥΣΙΚΑ ΣΚΛΗΡΗ για το αδίκημα και αν όντως είναι αναλογική στην συνέχεια και για τις άλλες ομάδες πιθανόν να δούμε μια Πρεμιερ λιγκ, χωρίς τις μισές ομάδες του περίφημου TOP 6 αλλά πριν βγάλουμε συμπεράσματα για οτιδήποτε θα πρέπει να περιμένουμε και την έφεση.

 

 Κάπου εκεί όμως αρχίζω να βλέπω ένα περίεργο μοτίβο. Ήθελα να πιστέψω ότι η ομάδα δεν έχει στοχοποιηθεί, ας δούμε όμως τα γεγονότα. Πρώτο φάουλ, υπάρχει μια εξαγορά που σέρνεται από τον Σεπτέμβριο σε μια ομάδα που ήδη έχει τιμωρηθεί από την ίδια την Πρέμιερ λιγκ με -10 βαθμούς, που φτιάχνει γήπεδο, που λειτουργεί με δανεικά της εταιρίας που δεν γνωρίζει αν θα την αγοράσει. Μαθαίνουμε λοιπόν, από το στόμα του ίδιου του CEO της Πρεμιερ λιγκ ότι δεν έχουμε πάρει ικανοποιητικές απαντήσεις από την εταιρία και θα διαρκέσει η απόφαση ελπίζει εβδομάδες. Κάτσε ρε άνθρωπε, από πίσω υπάρχουν εκατοντάδες εργαζόμενοι σε ομάδα και γήπεδο, υπάρχει ο κόσμος της Έβερτον, υπάρχει μια ομάδα που είναι ουσιαστικά ακέφαλη και κατηγορείται ξανά,υπάρχει μια ομάδα χωρίς ιδιοκτήτη που δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές. Πως να σε πιστέψουμε ότι υπηρετείς την ισότητα στην Πρέμιερ λιγκ; Να απορρίψεις τους επίδοξους νέους ιδιοκτήτες είναι δικαιοσύνη, να κρατάς αιχμάλωτη την ομάδα 4-5 μήνες δεν είναι.

 

 Μετά έρχεται το δεύτερο φάουλ, η περίφημη η δήλωση περί μικρών ομάδων η Έβερτον των 9 πρωταθλημάτων και των 121 σεζόν στην κορυφαία κατηγορία και η Νότιγχαμ Φόρεστ με 2 συνεχόμενων Κυπέλλων πρωταθλητριών είναι μικρές ομάδες, κατά τον διευθύνων σύμβουλο της Πρέμιερ λιγκ, Richard Masters. Μάλλον για να το θέσω καλύτερα αντιμετωπίζονται ως μικρές ομάδες. Ο άνθρωπος που η Πρέμιερ λιγκ του έχει εμπιστευτεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά προϊόντα του κόσμου εγκαλείται από μια πολιτικό,  ότι δεν βλέπει με τον ίδιο τρόπο όλα τα μέλη της. Ο τύπος που θα έπρεπε να προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι όλες οι ομάδες της Πρέμιερ λιγκ είναι εξίσου σπουδαίες.

 

Τέλος υπάρχει και το 3ο φάουλ ο Ιανουάριος τελειώνει και ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία εκδίκασης της έφεσης, ειλικρινά δεν ξέρω πόσο θα τραβήξει υποτίθεται θα πρέπει να οριστεί μέσα στον Ιανουάριο αλλά δεν το βλέπω. Δεν ξέρω πλέον πόσο δίκαιο είναι για τους παίκτες της Έβερτον που σε τελική ανάλυση δεν έχουν καμία ευθύνη για το διοικητικό χάλι να κρέμεται μια δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι τους. Πόσο σωστό είναι για τις άλλες ομάδες αν επιστραφούν πόντοι, να μην έχουν ιδέα ποια είναι η θέση τους στο βαθμολογικό πίνακα και αν πέφτουν η όχι ; Μάθαμε να αγαπάμε την Πρέμιερ λιγκ και όχι μόνο για την ποιότητα της δυστυχώς όμως όλα αυτά έχουν αρχίσει να την ρίχνουν στα μάτια μας.

 

 Θέλω να αποφύγω να κάνω προβλέψεις και για την έφεση και για την πώληση της ομάδας, παρόλο που διαβάζω πάρα πολλά άρθρα, δεν μπορώ να ξέρω πόσο αξία έχουν όσα διαβάζουμε ειδικά για την έφεση.  Όσο για την πώληση αν δεν εγκριθούν οι 777 υπάρχουν και άλλοι επενδυτές από πίσω όπως ήδη γράψαμε. Μην σας παραξενεύει αυτό η Έβερτον με ένα γήπεδο σχεδόν τελειωμένο, που βρίσκεται και σε μια περιοχή υπό ανάπτυξη στο Λίβερπουλ είναι ελκυστικότατος προορισμός. Γνώμη μου είναι ότι όποιος επενδυτής έρθει τώρα δεν είναι απαραίτητο ότι θα μείνει χρόνια, συνεπως μην βιαζόμαστε ίσως να έρθει αρχικά κάποια εταιρία και να πουλήσει γρήγορα μέσα σε 2-3 χρόνια και πολύ πιο ακριβά  από όσο αγόρασε την ομάδα.

 

 Πάμε λίγο και στις μεταγραφές γιατί στεναχωριέμαι που μόνο για ποδόσφαιρο δεν μιλάμε με αυτή την ομάδα. Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση είναι δεδομένο, όλη ξέρουμε με αυτή την κατάσταση είναι δύσκολο να αποκτήσουμε παίκτη με μεταγραφή, εκτός αν βρεθεί καμιά απίθανη ευκαιρία τύπου Batshuayi. Υπάρχουν οι δανεισμοί που είναι ένα άλλο κεφάλαιο, μέχρι πριν λίγες μέρες δεν θεωρούσα ότι θα υπάρχει καμία κίνηση. Αλλά ίσως βλέποντας την συμπεριφορά του Dyche απέναντι στον Danjuma να τον αφήσει να φύγει τελικά, αν βρεθεί αντικαταστάτης. Πιθανόν να έχουμε και μια εξέλιξη με τον Godfrey τις τελευταίες μέρες αν έρθει καλή πρόταση. Υπάρχει και μια τελείως αυθαίρετη σκέψη που κάνω, ότι οι 777partners θα μπορούσαν να στείλουν κάποιον δανεικό από την Τζένοα αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει, δεν γνωρίζω καλά το ρόστερ της Ιταλικής ομάδας.

 

 Καθαρά στα αγωνιστικά βλέπω ένα άδειασμα της ομάδας μετά τον καλό Δεκέμβριο που έκανε. Ο Ιανουάριος ελπίζω να ήταν μια κακή παρένθεση στην συμπαθητική πορεία της ομάδας. Η κούραση,οι τραυματισμοί και η ψυχολογία όπως και όλα τα έξω αγωνιστικά που ακούγονται σίγουρα επηρεάζουν. Με ανησυχούν λίγο οι τραυματισμοί, ο Doucoure ας πούμε είναι κομβικός στο τρόπο παιχνιδιού του Dyche αλλά ευτυχώς δεν δείχνουν να είναι σοβαροί τραυματισμοί εκτός φυσικά από τον Dele Alli που δυστυχώς όπως πάει νομίζω ότι θα πρέπει να τον ξεγράψουμε οριστικά.

 

 Πριν κλείσω γιατί σας κούρασα λίγο σήμερα, θα ήθελα να σταθώ στο νέο κόσμημα στο site μας τις ιστορίες του Stuart που έχουμε την χαρά  να μοιράζεται μαζί μας, πως έζησε από κοντά ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας της Έβερτον Προσωπικά βρίσκω συναρπαστική την βουτιά στην ιστορία της Έβερτον από ένα φίλο της ομάδας που την έζησε απο πρώτο χέρι απο την δεκαετία του 60 ως και την προηγούμενη δεκαετία όσοι δεν διαβάσατε τις 3 πρώτες ιστορίες μέχρι στιγμής του Stuart αξίζει να ξεκινήσετε.

 

Διαβάσω πάντα με ενδιαφέρον και προσοχή τις δικές σας σκέψεις και απόψεις. Μην το σκέφτεστε να σχολιάσετε αν διαφωνείτε μαζί μου ο διάλογος είναι πιο ουσιαστικός όταν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

 Να ευχηθούμε έναν καλό αγωνιστικά και εξω αγωνιστικά Φεβρουάριο με σταθεροποίηση της ομάδας ψηλότερα στην βαθμολογία και μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού.

Καλό μήνα Εβερτόνιανς.

 

αφησε ενα σχολιο